Arhiv novic 15.03.2023

Bernal po poškodbi najprej proti Rogliču in Evenepoelu

Dnevnik 15.03.2023
Kolumbijski kolesar Egan Bernal se bo po poškodbi kolena vrnil na dirki po Kataloniji, je na družbenih omrežjih sporočilo njegovo moštvo Ineos Grenadiers. Od 20. do 26. marca se bo 26-letni nekdanji zmagovalec dirke po Franciji in Italiji na… »

Spomin na Chelsea je pri Carlu Ancelottiju še kako živ

Dnevnik 15.03.2023
Na zadnjih povratnih tekmah osmine finala lige prvakov se bosta udarila Real Madrid in Liverpool, ki lovi tri gole zaostanka (2:5), ter Napoli in Eintracht, ki je na prvi tekmi klonil z 0:2. Zadnji tekmi osmine finala lige prvakov sta na videz tisti, ki… »

Nasilje je zloraba moči

Primorske 15.03.2023
Magistrica Tanja Pipan je zaposlena kot koordinatorica za preprečevanje nasilja na Centru za socialno delo v Novi Gorici. Po zaključenem študiju Politologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani se je veliko ukvarjala z osipniki (to so mladi, ki… »

ESG: vzajemni skladi ob zasledovanju donosov upoštevajo tudi trajnostna tveganja

Finance.si 15.03.2023
Večina podskladov Generali Krovnega sklada zdaj presoja tudi trajnostne vplive svojih naložb V zadnjem času vse bolj stopajo v ospredje trajnostna, tako imenovana ESG-merila, ki upoštevajo okoljske, družbene in upravljavske standarde poslovanja… »

Brezplačen vodnik po korakih: Kako trgovati s cenami delnic

Finance.si 15.03.2023
Največja svetovna podjetja ob koncu vsakega četrtletja, štirikrat na leto, objavijo poslovne rezultate, ti pa odločilno vplivajo na gibanje vrednosti delnic. Ko vlagatelj pogleda finančna poročila podjetja, ponavadi vedno upošteva tri dejavnike. To… »

Konec marca in aprila bodo srede na TV SLO rezervirane za ljubitelje gora in gorniškega filma

RTV Slovenija 15.03.2023
Zadnjo sredo v marcu in srede v aprilu bodo ljubitelji gorniških vsebin na Televiziji Slovenija lahko spremljali serijo v treh delih Gora ni večna, cikel gorniških vsebin pa se bo končal z nagrajenim filmom Reinhard Karl: umetnost plezanja. Gledalci… »

Volitve na Nizozemskem: Kmečki punti preraščajo v močne politične stranke

Nova 24TV 15.03.2023
Vodja nizozemskega gibanja kmet-državljan (nizozemsko: BoerBurgerBeweging, BBB) Caroline van der Plas (foto: epa) Nizozemski volivci so se v sredo odpravili na volišča na ključnih regionalnih volitvah z novo stranko jeznih kmetov, ki predstavlja izziv… »

Istrski kulturni center pokopan, Bogatič podpira nov kulturni dom

Primorske 15.03.2023
“Pogovarjamo se o možnostih za gradnjo novega objekta na območju kulturnega doma oziroma o novem kulturnem središču na lokaciji, ki ni ob morju, da bi objektu zmanjšali poplavno ogroženost ter stroške gradnje in vzdrževanja,” pravi novi… »

Volkswagen razkril električni avto s ceno za množice

Zurnal24 15.03.2023
Pri Volkswagnu so na velikem dogodku razkrili avto, za katerega verjamejo, da bo njihov ljudski avto za električno dobo. Razkrili so celo okvirno ceno, najavili pa so še cenejši električni avto. Volkswagen je na velikem dogodku v Hamburgu predstavil… »

Telemach kupil kabelskega operaterja v Dravogradu

Delo 15.03.2023
Telemach je na AVK priglasil prevzem družb KTV Dravograd in družbe Nakom, je razvidno iz objave na spletni strani agencije. Gre sicer za še en prevzem manjših, lokalnih ponudnikov kabelske televizije, telefonije in interneta. Ti čedalje težje… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem