Arhiv novic 16.03.2023

#video ZDA objavile posnetek srečanja ruskih lovcev z ameriškim brezpilotnim letalnikom

Dnevnik 16.03.2023
ZDA so objavile videoposnetek torkovega bližnjega srečanja ruskih lovcev z ameriškim brezpilotnim letalnikom nad Črnim morjem. Na posnetku je najprej videti eno od letal, ki se letalniku zelo približa in nanj odvrže gorivo. Enako stori tudi drugo… »

Odstop Jadranke Buturović Ponikvar: Burni konec mirnega mandata v UKC Ljubljana

Dnevnik 16.03.2023
Odstopa strokovne direktorice UKC Ljubljana dr. Jadranke Buturović Ponikvar zaposleni in člani sveta zavoda niso pričakovali. Poznavalci ga povezujejo z burnim dogajanjem v največji bolnišnici, ki je zaradi zasebnega honorarja dr. Romana Bošnjaka in… »

Koalicijske stranke enotno proti uvrstitvi Rusije med države, ki podpirajo terorizem

24ur 16.03.2023
Koalicijske stranke so v DZ enotno nasprotovale predlogu SDS o uvrstitvi Rusije med države, ki podpirajo terorizem. Resoluciji, o kateri poslanci sicer ne bodo glasovali, so podporo izrazili v poslanski skupini predlagateljev in v NSi, v imenu katere je… »

Krajani: “Pošta ne more biti v trgovini ali na bencinski črpalki”

Primorske 16.03.2023
“Dobili smo zagotovilo, da bo poslovalnica Pošte Slovenije v Šempasu v taki obliki delovala zagotovo še do konca leta. Mi pa si bomo prizadevali, da bo tako tudi ostalo,” je po včerajšnjem sestanku z direktorjem koprske poslovne enote Pošte… »

ECB nadaljuje pot zaostrovanja denarne politike

Primorske 16.03.2023
Evropska centralna banka (ECB) nadaljuje pot zaostrovanja denarne politike. Svet ECB je danes glavne obrestne mere v evrskem območju tako dvignil šestič zapored. Kljub zadnjim pretresom na finančnih trgih jih je skladno z napovedmi zvišal za 0,5… »

Odermatt v superveleslalomu brez konkurence

Delo 16.03.2023
Švicar dobil zadnjo hitro tekmo letošnjega svetovnega pokala alpskih smučarjev. Švicar Marco Odermatt je zmagal v finalnem superveleslalomu sezone svetovnega pokala v Andori. To je bila njegova šesta zmaga na osmih tekmah v tej disciplini in… »

Anže Lanišek v Lillehammerju do drugega mesta, zmaga Dawidu Kubackemu

Primorske 16.03.2023
Poljak Dawid Kubacki (283,1 točke) je zmagovalec tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal in norveško turnejo v Lillehammerju. Drugo mesto je zasedel najboljši Slovenec Anže Lanišek (275,7), tretji pa je bil Avstrijec Daniel Tschofenig (273,9)… »

Credit Suisse si bo od švicarske centralne banke izposodil 50 milijard frankov

RTV Slovenija 16.03.2023
Banka Credit Suisse je sporočila, da si bo od švicarske centralne banke izposodila 50 milijard frankov (50,7 milijarde evrov), da bi "preventivno okrepila svojo likvidnost". To je prva večja svetovna banka, ki jo bodo reševali po letu 2008. V Aziji so… »

V Franciji protesti zaradi potrditve pokojninske reforme

Primorske 16.03.2023
V več mestih po Franciji poročajo o protestih, potem ko je vlada z uporabo ustavnega instrumenta danes sama sprejela pokojninsko reformo, ki med drugim predvideva zvišanje upokojitvene starosti z 62 na 64 let. Sindikati so napovedali nadaljevanje… »

Iz Petrolovega skladišča iztekla večja količina dizelskega goriva

Delo 16.03.2023
O obsegu škode na okolje je v tem trenutku še preuranjeno sklepati. Iz Petrolovega skladišča naftnih derivatov v Račah je v sredo popoldne iztekla večja količina dizelskega goriva, so za STA potrdili v družbi Petrol. O obsegu morebitne škode na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem