Arhiv novic 16.03.2023

Natura 2000 omejuje kmete pri košnji, ne pa Jankovića pri gradnji kanalizacije

Nova 24TV 16.03.2023
Nezakonita gradnja spornega kanala se nadaljuje. (Foto: Facebook) Medtem ko gradnja spornega dela kanalizacijskega kanala C0 še naprej poteka brez pravnomočnega okoljevarstvenega soglasja, bodo nekatere kmete, ki imajo parcele v območju Natura 2000… »

Pogled v črno prihodnost Rusije – Ukrajinska zmaga je morda edina priložnost za Rusijo

Nova 24TV 16.03.2023
Vladimir Putin (foto: epa) Ruska vojna je pred enim letom razblinila predpostavke o varnosti in preteklosti tovrstnih vojn. V osrčju Evrope je tako do sedaj zaradi vojne mrtvih najmanj 18.000 civilistov, 14,5 milijona ljudi je razseljenih, na tisoče… »

Davki in predpisi vodijo v novi totalitarizem

Nova 24TV 16.03.2023
Kolumnist Keith Miles (Foto: Demokracija) Trend sodobnih vlad, zlasti vlad prvega sveta, da vedno bolj obdavčujejo in uvajajo vedno več predpisov, je zdaj zelo obžalovanja vreden. Nujno potrebujemo odmik od skrbstvene države (“Nanny State”)… »

V Kopru bodo starši za otroški vrtec plačevali 21 odstotkov več

SiolNET 16.03.2023
Koprski mestni svet je danes sklenil povišati cene storitev v otroških vrtcih za 21 odstotkov. To je manj od rasti življenjskih stroškov od zadnjega povišanja cen v letu 2019. Nove cene so enake kot v občinah Izola in Piran. Glede sušilnice… »

Gradnja najvišje stavbe v državi se je zavlekla

RTV Slovenija 16.03.2023
Gradnja razglednega stolpa Kristal v Rogaški Slatini napreduje, a se bo dokončanja projekta nekoliko odmaknilo. Po prvotnih načrtih bi moral biti stolp dograjen do poletja, zdaj upajo, da ga bodo zgradili do konca leta. Stolp Kristal nad Rogaško… »

Kim Džong Un izstrelil medcelinsko balistično raketo: 'Nepremišljena provokacija'

24ur 16.03.2023
Severna Koreja je poskusno izstrelila medcelinsko balistično raketo le nekaj ur pred srečanjem voditeljev Južne Koreje in Japonske na vrhu v Tokiu, ki naj bi ga zasenčile prav severnokorejske jedrske grožnje. Medtem ko južnokorejske in ameriške… »

Upnikom Damjana Jankovića namesto 5,5 milijona le dobrih 40 tisočakov

24ur 16.03.2023
Medtem ko se ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviču zapleta pri izgradnji kanala C0, ki na noge dviga lastnike zemljišč in del mestne opozicije, ki občino poziva, naj projekt ustavi, pa se njegovemu sinu Damjanu Jankoviću, ki je v osebnem stečaju… »

Nesporni zmagovalci migrantske krize so mojstri za ograje, ki mastno služijo

Necenzurirano 16.03.2023
Naj gre za postavljanje ograje na meji ali za njeno rušenje, podjetje Minis je vselej zraven. Družba je nesporni zmagovalec migrantske krize, v poslih z državo z ograjami je zaslužila milijone evrov – vlade se menjajo, Minis in njegov lastnik Bojan… »

Kemično tovarno bi mogoče preselili v Kleč

Dnevnik 16.03.2023
V kočevskem Melaminu so pred dobrim mesecem javno predstavili najverjetnejšo novo lokacijo proizvodnje, imenovano Kočevje sever. Predstavitev lokacije je med občani dvignila veliko prahu, temu pa je sledil še zaključek kriminalistične preiskave, ki… »

Kako je leto dni evropskih in ameriških sankcij proti Rusiji vplivalo na trg umetnin?

RTV Slovenija 16.03.2023
V tem mesecu mineva leto dni, odkar so Evropska unija in ZDA, pa tudi Združeno kraljestvo in Švica ter druge države začele uvajati sankcije proti Rusiji kot odgovor na njeno invazijo v Ukrajini, ki se je začela 24. februarja lani. Newyorški zvezni… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem