Arhiv novic 16.03.2023

Neuradno: Milan M. Cvikl ovaden zaradi nasilja v družini

Zurnal24 16.03.2023
Iz neuradnih, a preverjenih virov smo izvedeli, da naj bi bil Milan Martin Cvikl, nekdanji minister, generalni sekretar Pahorjeve vlade, poslanec in član evropskega računskega sodišča, zdaj pa viceguverner Banke Slovenije, kazensko ovaden zaradi… »

Toliko golov, da se je nasprotnikov trener zmotil pri štetju

Dnevnik 16.03.2023
Manchester City je v osmini finala s skupnim izidom 8:1 izločil Leipzig, Inter pa s skupnih 1:0 Porto. Ko je rezultat na nogometni tekmi 7:0 in ko za nameček en sam nogometaš doseže pet zadetkov, je že kar samoumevno, da se takšna tekma mora vpisati… »

NPU na Dolenjskem odkril in zasegel ogromno količino nezakonitih cigaret

SiolNET 16.03.2023
Nacionalni preiskovalni urad (NPU) vodi predkazenski postopek zoper več fizičnih oseb, ki so v okviru mednarodno organizirane hudodelske združbe na območju Slovenije vodile skriti obrat za proizvodnjo tobačnih izdelkov. Združbo sumijo, da si je… »

Sina dolgoletnega župana prijeli zaradi tihotapljenja droge

Zurnal24 16.03.2023
Tožilec BiH je sodišču za slovenskega državljana predlagal pripor zaradi suma nezakonitega prometa z mamili in organiziranega kriminala. Za to se je odločil po zaslišanju osumljenega M. K., rojenega leta 1988, so danes sporočili s tožilstva Bosne… »

V Libiji našli izginuli več kot dve toni urana

24ur 16.03.2023
Inšpektorji Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA) so v torek ugotovili, da je z neimenovane lokacije v Libiji izginilo približno 2,5 tone naravnega urana, je v sredo sporočil generalni direktor IAEA Rafael Grossi. Predstavnik libijskega… »

Lastnici koroške kmetije prepoved reje goveda, odvzeli ji bodo certifikat

Delo 16.03.2023
Na kmetiji so inšpektorji našli osem mrtvih živali. Po prvih informacijah so poginile zaradi uživanja plastike. Po odkritju osem poginulih goved in 14 živih živali v zelo slabih higienskih razmerah na kmetiji v naselju Podgora nad Kotljami je… »

Jug: Bošnjak dobil opomin pred odpovedjo

24ur 16.03.2023
V UKC Ljubljana je pravna služba skupaj z nevrokirurgom Romanom Bošnjakom in generalnim direktorjem UKC Markom Jugom analizirala primer. Kot je povedal Jug, so Bošnjaku dali opozorilo pred odpovedjo delovnega razmerja, če se bodo za verodostojne… »

Navijaško nasilje v Neaplju se je nadaljevalo tudi po tekmi

24ur 16.03.2023
Nasilje nogometnih navijačev se je v Neaplju nadaljevalo tudi po sredini tekmi Lige prvakov med Napolijem in Eintrachtom iz Frankfurta, za katero so imeli nemški navijači prepoved ogleda. Kot je sporočila italijanska tiskovna agencija ANSA, so se… »

Odziv Ukrajine na požar v FSB: Se ne vmešavamo, ampak gledamo z zadovoljstvom

SiolNET 16.03.2023
Stavba, ki jo v mestu Rostov uporablja ruska varnostno-obveščevalna služba FSB, je v plamenih. Dramatični posnetki na družbenih omrežjih prikazujejo velik požar, ki je zajel dele stavbe, dim pa je viden po vsem mestu. Na dogodek o požaru se je… »

Koalicija Za otroke gre se bo zaradi nedopustnosti referenduma pritožila na ESČP

RTV Slovenija 16.03.2023
Koalicija Za otroke gre je vložila pritožbo na Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) zaradi nedopustnosti referenduma o spremembah družinskega zakonika. Z družinskim zakonikom sta bili namreč po mnenju predstavnika koalicije Aleša Primca… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem