Arhiv novic 16.03.2023

Japonske češnje v Ljubljani prav nič ne zamujajo za tokijskimi

Delo 16.03.2023
Zacvetele so tudi češnje v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani. Slovenija jih je dobila v dar od Japonske. Prva izmed japonskih češenj je svoje rožnate sakure razprla tudi v ljubljanskem Botaničnem vrtu, in to le dan po tem, ko so uradni začetek… »

Hamilton: Lani smo imeli težko leto, a sem še vedno tu

SiolNET 16.03.2023
Prvenstvo formule 1 2023 se konec tedna nadaljuje v Savdski Arabiji. To je velika nagrada, na kateri je Lewis Hamilton nazadnje zmagal. Konec sezone 2021. "Lani smo imeli težko leto, a sem še vedno tu. Če bomo imeli tudi letos težko leto, bom še… »

Zmagovita vrnitev Boeja, Vidmar do rezultata kariere

RTV Slovenija 16.03.2023
Na zadnji postaji svetovnega pokala v Oslu je v sprintu zmagal najboljši biatlonec zime, Johannes Thingnes Boe. S 15. mestom se je izkazal Toni Vidmar, Jakov Fak pa je bil 17. Izjemni Boe se je v svetovni pokal vrnil po krajši odsotnosti zaradi okužbe… »

KER SE GRADI SAMO EN TIR, 50 MIO DODATNIH STROŠKOV: "Napajanje z enosmernim tokom je absolutno nesprejemljivo"

Regional 16.03.2023
Kljub nekaterim izboljšavam in določenim premikom na bolje projekt drugi tir med Divačo in Koprom še vedno ne poteka optimalno, so v zadnjem poročilu izpostavili člani projektnega sveta za civilni nadzor. Med drugim so opozorili na počasnost pri… »

Poročilo: Svetovna proizvodnja kokaina rekordna, pojav novih središč trgovanja

Primorske 16.03.2023
Svetovna proizvodnja kokaina se je v zadnjih dveh letih močno povečala in dosegla rekordno raven, potem ko se je povpraševanje po zatišju zaradi pandemije covida-19 ponovno okrepilo, navaja danes objavljeno poročilo Urada ZN za droge in kriminal… »

Gospodarstveniki v javnem pismu Golobu: V energetiki je preveč nerešenih vprašanj

SiolNET 16.03.2023
Reprezentativna gospodarska združenja so danes na premierja Roberta Goloba naslovila javno pismo, v katerem ga opozarjajo na bistvena nerešena vprašanja na področju energetike. Izpostavljajo predvsem položaj velikih in energetsko intenzivnih podjetij… »

Izolski inovacijski center kot vzor

Delo 16.03.2023
Primorska univerza z Evropsko komisijo vzpostavlja akademijo Novega evropskega Bauhausa. V nadaljevanju preberite: Univerza na Primorskem, ki je danes slavnostno zaznamovala dvajsetletnico delovanja, je z Evropsko komisijo vzpostavila prvo vozlišče… »

Tudi brez Carlsena se bo igral šah

Delo 16.03.2023
Osemnajstletnik je najmlajši slovenski šahist z nazivom velemojstra – Vzornik mu je Bobby Fischer. V nadaljevanju preberite: Po desetletju ima Slovenija novega šahovskega velemojstra. Osemnajstletni Jan Šubelj je na članskem evropskem prvenstvu v… »

MAVE – K-pop zasedba štirih deklet, ki obstajajo le v virtualni resničnosti

RTV Slovenija 16.03.2023
Siu, Zena, Tyra in Marty so članice na prvi pogled tipične korejske K-pop skupine MAVE. Njihov prvi videospot je na YouTubu zbral več kot 20 milijonov ogledov. A članice MAVE se od drugih skupin razlikujejo po tem, da ne obstajajo v resničnem… »

Noro, kaj je naplavila umazana ločitev našega zvezdnika

Zurnal24 16.03.2023
Vojna z bivšo. Nogometaš Benjamin Verbič (29), ki trenutno igra za grški Panathinaikos, se je znašel v hudem javnem sporu s svojim nekdanjim dekletom, ukrajinsko manekenko Alvino Tsarenko, s katero sta se leta 2021 razveselila rojstva sina. Lansko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem