Arhiv novic 17.03.2023

Nenavadne prepovedi, za katere verjetno ne veste

SiolNET 17.03.2023
Ste vedeli, da je na Japonskem in v Južni Koreji ob fotografiranju obvezen glasen klik ali pa da se po ulicah Barcelone ne smete sprehajati brez majice, saj vas v nasprotnem primeru lahko doleti globa? Najverjetneje v vsaki od držav sveta obstaja zakon… »

(intervju) Kako arhitekta degradirana industrijska območja spreminjata v parke

Finance.si 17.03.2023
Dean Lah in Milan Tomac sta ustanovitelja ljubljanskega biroja Enota, kjer so pred nedavnim zasnovali novi mestni park Bovedo v Trstu. Gre za sanacijo degradiranega industrijskega območja, park pa bo Tržačanom tudi vrnil stik z morjem.… »

Nina Pušlar: Očitno je imelo življenje z mano drugačne namene

SiolNET 17.03.2023
Ob skorajšnji polnoletnosti njene glasbene kariere smo s pevko Nino Pušlar spregovorili o njenem največjem projektu doslej, o njenih začetkih in glasbeni poti, ki se je iz hobija nenadejano razvila v kariero. Rada poudari, da je glasba v njenem… »

Izhodišča za pogajanja z javnim sektorjem pripravljena, med njimi tudi zamrznitev nagrajevanj

RTV Slovenija 17.03.2023
Vlada je na dopisni seji sprejela izhodišča za pogajanja z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja o prenovi plačnega sistema in odpravi nesorazmerij v osnovnih plačah. Sindikatom jih bo na seji pogajalske komisije predstavila zadnji teden marca… »

Janez Šušteršič: Planet Golob

SiolNET 17.03.2023
Po dolgoletnih razpravah, ali je Pluton sploh planet ali ne, so znanstveniki zdaj presenetili z odkritjem povsem novega planeta v našem osončju. Njegova največja posebnost je, da na njem veljajo povsem drugačna logična, matematična in fizikalna… »

Srbi v Bahmutu

SiolNET 17.03.2023
Mesto Bahmut, ki je zadnje mesece glavno bojišče med ukrajinskimi in ruskimi silami, ima zelo zanimivo zgodovino. V obdobju carske Rusije sredi 18. stoletja je bilo nekaj let središče vojaške ozemeljske enote Slovanosrbije, kamor so se naselili Srbi… »

Lahko te volitve sprožijo hudo krizo na Balkanu?

SiolNET 17.03.2023
V nedeljo bodo Črnogorci izbirali novega predsednika države. Po napovedih bo potreben tudi drugi krog - ta bo 2. aprila, v katerega se bo skoraj zagotovo uvrstil zdajšnji predsednik Milo Đukanović. Številni politični analitiki so prepričani, da so… »

Kako so Draženu Petroviću ukradli porscheja #video

SiolNET 17.03.2023
Ko se je na Hrvaškem v začetku devetdesetih let začela vojna, so košarkarskemu asu Draženu Petroviću ukradli njegov porsche 944 turbo. Tega je dobil v času igranja za Real Madrid. Prvi Petrovićev avtomobil je bil volkswagen golf druge generacije… »

Vlada govori eno, dela drugo! Ukinitev UE Ptuj!

Spodnje Podravje 17.03.2023
Vlada v svojem programu navaja, da si bo prizadevala za pospešitev vzpostavitve regij v državi, kar bo omogočilo decentralizacijo razvoja. V imenu optimizacije poslovanja upravnih enot, pa nekatere ukinja, npr. UE Ptuj, tako da se bodo morali nekateri… »

Nekateri ne poskrbijo niti za varnost otrok

Primorske 17.03.2023
Čeprav normalen človek ne najde razumne razlage zakaj, so v samo tednu dni policisti ustavili 2050 voznikov, ki so se vozili, ne da bi se pripeli z varnostnim pasom. Na cestah južnega dela Primorske je bilo takih 212, na cestah severnega dela pa 123… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem