Arhiv novic 17.03.2023

Celovčani po napeti peti tekmi koroškega derbija izločili Beljak

RTV Slovenija 17.03.2023
V četrtfinalu Lige IceHL je KAC izločil Beljak s 4:1 v zmagah. Zadnjo tekmo so Celovčani dobili v Beljaku v podaljšku (2:3). Koroški derbi je pravi magnet za navijače, vseh pet tekem je bilo razprodanih v desetih minutah. Beljak je zasedel četrto… »

Ameriški televizijski voditelj Tucker Carlson brani resnico

Nova 24TV 17.03.2023
Peter Marko Tase (Foto: Demokracija) Demokratski člani ameriškega kongresa v Washingtonu so v glavnem razkriti kot državni mojstri zavajanja, kar zadeva njihovo stalno prakso, da krivijo navadne obiskovalce Kapitola za organizacijo nasilnih nemirov 6… »

[Video] Uporabniki na TikToku ji pravijo “super ženska”. Se strinjate?

Nova 24TV 17.03.2023
Foto: TikToK “Jokala sem cele dneve,” je v enem od svojih videov na TikToku povedala 29-letna mama petih deklic, ki je priznala, da je bila prestrašena, ko je le štiri mesece zatem, ko je rodila dvojčke, izvedela, da je noseča z dvojčki. Prav ste… »

Nepremičninski posestniki Levice so se ob nepremičninskem davku potegnili nazaj

Nova 24TV 17.03.2023
Luka Mesec in Matej Tašner Vatovec posedujeta več nepremičnin. (Foto: STA) Davčna reforma ne neha razburjati. Poleg tega da bi se prav lahko pripetilo, da bi preskok od sistema davčnih olajšav na sistem davčnih odbitkov še dodatno obremenil delo… »

Pohvale za Anjo Fir, konec tekmovanja za Špelo Leskovar

24ur 17.03.2023
Po prvem delu izločitvenega testa, v katerem so tekmovalci prepoznavali vrste sira, se je lahko na balkon povzpel Saša Košuta. V kuharskem delu se je z okusno in uravnoteženo jedjo dokazala Anja Fir, Špela Leskovar pa je z olajšanjem slekla črni… »

Kaj bo predvidoma leta 2025 prinesla obdavčitev nepremičnin?

RTV Slovenija 17.03.2023
Država bo v okviru davčne reforme predvidoma leta 2025 uveljavila davek na nepremičnine, ki bo nadomestil zdajšnje nadomestilo za uporabo stavbnih zemljišč (NUSZ). Neuradno gre za 0,1 odstotka vrednosti nepremičnine. Na geodetski upravi menijo, da… »

Vlada sprejela izhodišča za pogajanja s sindikati javnega sektorja glede plač

SiolNET 17.03.2023
Vlada je danes na dopisni seji sprejela izhodišča za pogajanja z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja o prenovi plačnega sistema in odpravi nesorazmerij v osnovnih plačah. Sindikatom jih bo na seji pogajalske komisije predstavila zadnji teden… »

Novak Đoković ne bo smel igrati niti v Miamiju

Delo 17.03.2023
Direktor turnirja James Blake se je zaman trudil, da bi številki 1 svetovnega tenisa prižgali zeleno luč. Prvi teniški igralec sveta Srb Novak Đoković ne bo nastopil na mastersu v Miamiju, je danes potrdil direktor turnirja James Blake. Tujci v ZDA… »

Prakse, premisleki in diskurzi onkraj ustaljenih prostorov in produkcijskih struktur

RTV Slovenija 17.03.2023
Dogajanje Brezodra je tokrat zasnovano kot večurna manifestacija različnih praks, formatov sobivanja in soustvarjanja, premislekov in diskurzov, ki bo na več mariborskih prizoriščih in lokacijah potekala v soboto od 12. ure dalje. Gre za nadaljevanje… »

Indijska pilota s pitjem kave spravila v nevarnost vse na letalu

SiolNET 17.03.2023
Indijski nizkocenovni letalski prevoznik SpiceJet je prizemljil dva svoja pilota, potem ko naj bi v pilotski kabini pila toplo pijačo in jedla pecivo. Odmor za malico je sprožil ogorčenje v Indiji in na spletu. Če bi se topli napitek med poletom… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem