Svet arhiv novic 17.03.2023

MEDNARODNO KAZENSKO SODIŠČE IZDALO NALOG ZA PRIJETJE PUTINA: Rusija ni članica, kako bodo to izpeljali?

Regional 17.03.2023
Mednarodno kazensko sodišče (ICC) je izdalo nalog za aretacijo ruskega predsednika Vladimirja Putina zaradi domnevnih vojnih zločinov. Sumijo ga odgovornosti za nezakonite deportacije ukrajinskih otrok z okupiranih območij, so danes sporočili iz… »

TikTok / Uporabo omejili tudi Velika Britanija in Nova Zelandija

Mladina 17.03.2023
Državi sta se s tem pridružili vladnim agencijam ZDA, Kanade in institucijam Evropske unije. Britanske oblasti so v četrtek prepovedale uporabo aplikacije TikTok na vladnih napravah. Za podobno potezo so se odločili tudi na Novi Zelandiji, kjer bo… »

Politična revolucija: Ameriški republikanci načrtujejo prekinitev sodelovanja z osrednjimi mediji

Nova 24TV 17.03.2023
Foto: STA Je to zmagovalni recept tudi za slovensko desnico? Konservativci in republikanci bodo morda prekinili dostop večinskih medijev do njihovih javnih sporočil v volilnem ciklu leta 2024, saj zakonodajalci in kandidati republikanske stranke… »

Srbi v Bahmutu

SiolNET 17.03.2023
Mesto Bahmut, ki je zadnje mesece glavno bojišče med ukrajinskimi in ruskimi silami, ima zelo zanimivo zgodovino. V obdobju carske Rusije sredi 18. stoletja je bilo nekaj let središče vojaške ozemeljske enote Slovanosrbije, kamor so se naselili Srbi… »

Lahko te volitve sprožijo hudo krizo na Balkanu?

SiolNET 17.03.2023
V nedeljo bodo Črnogorci izbirali novega predsednika države. Po napovedih bo potreben tudi drugi krog - ta bo 2. aprila, v katerega se bo skoraj zagotovo uvrstil zdajšnji predsednik Milo Đukanović. Številni politični analitiki so prepričani, da so… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem