Arhiv novic 20.05.2023

Velika Britanija: Avtomobilsko industrijo ujele posledice brexita

Dnevnik 20.05.2023
Britanski premier Rishi Sunak je pod pritiskom treh največjih avtomobilskih proizvajalcev, naj izpogaja spremembe v brexitskem sporazumu z EU, sicer bodo morali zapirati obrate. Medtem ko Britanci še čakajo na kakšno dobro, pozitivno posledico… »

Dan pred koncertom leta v Ljubljani ogrevanje s Stevom Harrisom

RTV Slovenija 20.05.2023
Pred enim najbolj pričakovanih koncertov v zadnjih letih bo basist zasedbe Iron Maiden, Steve Harris za popolnoma težkometalni konec tedna poskrbel že dan prej. V ljubljansko Cvetličarno namreč prihaja zasedba British Lion. Ljubitelji težjih ritmov… »

Ljubljanska grafična šola? ZDSLU predstavlja devet sodobnih grafikov.

RTV Slovenija 20.05.2023
Pod provokativnim naslovom Ljubljanska grafična šola? je ZDSLU na ogled postavil dela devetih grafikov, s katerimi želi odpreti vprašanje trenutnega stanja grafike pri nas in obenem pokazati, da je slovenska grafična umetnost na dobri poti. V… »

Vse oči v bundesligi so usmerjene na Bavarsko, kjer bo zelo vroče

Delo 20.05.2023
V Nemčiji danes pomemben derbi med Bayernom in Leipzigom, ki bi lahko odločil o naslovu prvaka. V Angliji City že danes lahko postane prvak. V nadaljevanju preberite: Nogometna prvenstva v Evropi se počasi bližajo koncu. V Španiji in Italiji so že… »

Obeležujejo 110. obletnico rojstva Alojza Kocjančiča

Primorske 20.05.2023
Mineva 110 let od rojstva prvega slovenskega pesnika iz Istre Alojza Kocjančiča. Današnjo obletnico obeležujejo na več načinov, tako v njegovi rojstni vasi Kubed kot v obalnih mestih. KUBED > Drevi bodo v Izoli podelili tudi Kocjančičevo nagrado… »

SVET GROZLJIVK NAŠEL POT V UMETNOST: Modni dodatki v obliki človeških delov (FOTO, VIDEO)

Regional 20.05.2023
Za mnoge je umetnost Japonskega DJ-ja Masatake Shishida, ki navdih črpa iz sveta grozljivk in ustvarja nenavadne modne dodatke v obliki delov človeškega telesa, nagnusna in provokativna. A kljub kontroverznosti je njegovo delo nedvomno dragoceno in… »

Gozdni požari v Kanadi kljub prizadevanjem gasilcev ne pojenjajo

RTV Slovenija 20.05.2023
V kanadski provinci Alberta so na začetku meseca maja zaradi gozdnih požarov razglasili izredne razmere. Požari se kljub prizadevanjem gasilcev ne umirjajo, še vedno gori okoli sto požarov, okoli 12 nenadzorovano. Odkar so v Alberti 4. maja… »

Slepi tir v živem blatu sredi ničesar

Delo 20.05.2023
Evropska prihodnost Zahodnega Balkana je po skoraj dveh desetletjih praznih obljub postala bolj otipljiva šele po začetku vojne v Ukrajini. V nadaljevanju preberite: Čeprav se tudi slovenska diplomacija rada hvali z rezultati nedvomno iskrenih… »

Svetovni dan čebel: že vsaka tretja žlica hrane je odvisna od opraševanja

RTV Slovenija 20.05.2023
Danes praznujemo šesti svetovni dan čebel, ki so ga Združeni narodi razglasili na pobudo slovenskih čebelarjev. Letos je v ospredju poziv k do opraševalcev prijazni kmetijski pridelavi, poudarek pa je na medgeneracijskem izobraževanju čebelarjev… »

Velika zmaga za Bezosa, ognjeniški svet in vrnitev Spitzerja

RTV Slovenija 20.05.2023
Nasa je pri Bezosovem podjetju naročila razvoj drugega lunarnega pristajalnika za program Artemis, SpaceX še naprej polni nebo s Starlinki, zasebniki načrtujejo misijo za rešitev vesoljskega teleskopa Spitzer... Vse to in še več v 156. Vesoljskem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem