Arhiv novic 20.05.2023

Etapa ubežniku Denzu, Thomas predal rožnato majico Armirailu

Dnevnik 20.05.2023
Nemec Nico Denz (Bora-Hansgrohe) je zmagovalec 14. etape kolesarske dirke po Italiji. Na trasi od Sierra do Cassano Magnaga (194 km) je bil najboljši iz prvotne skupine 29 ubežnikov. Prišlo je tudi do spremembe v skupnem seštevku, saj je Britanec… »

V Kobilarni Lipica prejeli listino o vpisu na seznam nesnovne kulturne dediščine Unesca

Dnevnik 20.05.2023
V Kobilarni Lipica so na današnji slovesnosti v sklopu letošnjega Dneva lipicanca iz rok ministrice za kulturo Aste Vrečko uradno prejeli certifikat organizacije Unesco, potem ko je bila konec lanskega leta tradicija reje lipicanca uvrščena na… »

Vse bolj vroče je – Miami vodi z 2:0

Delo 20.05.2023
Miami še naprej leti na krilih Jimmyja Butlerja, tudi na drugi tekmi so v Bostonu slavili, tokrat s 111:105. Zdaj Vročica prihaja v svojo dvorano. Košarkarji Miami Heat so v drugi tekmi finala vzhodne konference v severnoameriški ligi NBA še drugič… »

Slovo legende, enega največjih ameriških športnih zvezdnikov

Zurnal24 20.05.2023
Umrl je eden najboljših igralcev ameriškega nogometa vseh časov in sloviti filmski igralec Jim Brown. V 88. letu starosti je v petek v Los Angelesu umrl Jim Brown, eden najboljših igralcev ameriškega nogometa v zgodovini, ki je igral za Cleveland… »

Praznično v Manchestru, prvaki premagali še Chelsea, Newcastle v ligi prvakov

SiolNET 20.05.2023
Predzadnji krog angleške premier lige je že odločil novega/starega prvaka. To so ob sobotnem porazu Arsenala proti Nottingham Forestu (0:1) postali nogometaši Manchester Cityja, ki bodo tako še tretjič zapored osvojili angleško krono. Sinjemodri so… »

Tudi Kevin Kampl razveselil svoj nekdanji klub in razžalostil Bavarce

Delo 20.05.2023
Nogometaši Bayerna iz Münchna so v predzadnjem, 33. krogu nemškega prvenstva proti Leipzigu izgubili z 1:3. Nogometaši Bayerna iz Münchna so v predzadnjem, 33. krogu nemškega prvenstva proti Leipzigu nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina… »

Iz Blejskega jezera in z njegovih nabrežij odstranili za skoraj pol tone odpadkov

RTV Slovenija 20.05.2023
Na Bledu je potekala 30. čistilna akcija jezera, v kateri je sodelovalo več kot 200 ljudi, med njimi tudi potapljači. Iz jezera in z njegovih nabrežij so odstranili za skoraj pol tone odpadkov. V čistilni akciji, ki je potekala pod okriljem Slovenske… »

Pomoč gospodarstvu je bila v Sloveniji veliko izdatnejša kot v Nemčiji

Delo 20.05.2023
Minister Bojan Kumer je v obsežnem intervjuju spregovoril o pomoči gospodarstvu, izhodni strategiji iz regulacije, JEK 2, subvencijah ... V nadaljevanju preberite: Čez manj kot dva tedna bo vlada obeležila eno leto delovanja. Med najbolj obremenjenimi… »

Umrl je eden najuglednejših bosanskih pisateljev Dževad Karahasan

Delo 20.05.2023
Prejel je več priznanj, leta 2010 tudi nagrado vilenica, njegova dela pa so prevedena v 15 jezikov. V 70. letu starosti je bitko s težko boleznijo izgubil eden najbolj znanih književnikov v Bosni in Hercegovini Dževad Karahasan, poroča hrvaška… »

Vegas po hudem boju korak bližje velikemu finalu

Zurnal24 20.05.2023
Hokejisti lasvegaške ekipe Golden Knights so povedli z 1:0 v konferenčnem finalu z Dallas Stars. Hokejisti Vegas Golden Knights so z zmago začeli konferenčni finale zahodne konference v severnoameriški ligi NHL. Na domačem ledu so uvodno tekmo proti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem