Arhiv novic 20.05.2023

Na Kaninu zaključujejo zimsko sezono

Dnevnik 20.05.2023
Ta konec tedna na Kaninu zaključujejo letošnjo zimsko sezono, ki zaradi pogosto neugodnih vremenskih razmer ni bila ravno uspešna. Decembra bo krožno-kabinski napravi poteklo obratovalno dovoljenje, dopolnila bo tudi 50 let, Kanin pa lahko reši le… »

Severna Italija se pripravlja na novo pošiljko dežja

Dnevnik 20.05.2023
Severnoitalijanska pokrajina Emilija-Romanja se pripravlja na novo pošiljko dežja, potem ko so silovite poplave v tej regiji v minulih dneh zahtevale vsaj 14 življenj. V okolici Ravenne so reke ponovno prestopile bregove, pojavljajo se tudi plazovi… »

Vpliv vremena na počutje ljudi bo zmerno obremenilen

SiolNET 20.05.2023
Danes bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo, nastajale bodo krajevne plohe. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem povečini šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22, na Primorskem do 24 stopinj Celzija, je… »

Radi pijete kavo? Morda je to slaba novica za vas.

SiolNET 20.05.2023
Podnebne spremembe bodo prizadele tudi ljubitelje kave. Zaradi globalnega segrevanja naj bi se namreč do leta 2100 obseg površin, primernih za gojenje kavovca, tudi v primeru doseženih svetovnih temperaturnih ciljev skrčil za 54 odstotkov, navaja pred… »

Laban Cheruiyot dobil maraton v Radencih

RTV Slovenija 20.05.2023
Kenijec Laban Cheruiyot (2:20:39) in Hrvatica Jasmina Ilijaš (3:00:32) sta v Radencih zmagala na 41. maratonu Treh src. Na 21 km sta zmagi odšli v Kenijo, naslova slovenskih prvakov pa sta osvojila drugouvrščena Anja Fink (Kronos, 1:15:35) in Primož… »

Tomaž Štih zavrača obtožbe o spodbujanju nasilja na Twitterju

RTV Slovenija 20.05.2023
Tomaž Štih, zoper katerega je ministrstvo za pravosodje zaradi zapisov na družbenih omrežjih, ki jih je sprožila ukinitev nacionalnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, naznanilo sume kaznivih dejanj, zavrača obtožbe o spodbujanju… »

Vsakodnevna zaščita pred soncem je zelo pomembna, a potrebnih je 21 dni, da postane navada

SiolNET 20.05.2023
Preverite, kaj svetujejo dermatologi in kako lahko nanos zaščitnega faktorja postane vaša vsakodnevna rutina. Po raziskavah znamke CeraVe Evropejci veljajo za narod, ki še vedno nima dovolj ustaljene navade dosledne uporabe zaščitnega faktorja 1, a… »

Morda se vas tiče: Google bo kmalu začel brisati 'nedejavne račune'

Finance.si 20.05.2023
Morda preverite, ali imate kak pozabljen račun, na njem so lahko ostali kak fotospomin, korespondenca ali dokument… »

#intervju Keith Lowe: Spomenik mora izbrati eno stran in povedati zgodbo, drugače ne pomeni nič

Dnevnik 20.05.2023
Isti teden, ko je iz tiska prišla knjiga Ujetniki zgodovine Keitha Lowa o usodi spomenikov drugi svetovni vojni, se je v Sloveniji začela razprava o usodi spomenikov revolucije in osamosvojitve. Isti teden je umrl založnik Modrijana Brane Nešović… »

Že na začetku pogovora nas je presenetil. Se bo vrnil?

SiolNET 20.05.2023
Osem mesecev je minilo, odkar je Aljaž Bedene postavil teniški lopar v kot in se poslovil od profesionalnega tenisa. A že na začetku našega intervjuja nam je namignil, da bi se lahko kmalu znova vrnil na teniško igrišče. Danes 33-letni… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem