Arhiv novic 20.05.2023

Vsemu navkljub ne smemo pozabiti, da smo tu zato, da bi se imeli dobro

Delo 20.05.2023
Glasbenica, kiparka, slikarka, poetesa, inovatorka, zgodbarka. Umetnica. V članku lahko preberete Pri osmih se je na obrobju Chicaga pognala pod gladino ledenega jezera in rešila brata, triletna dvojčka. Pri enajstih je igrala violino v Chicago Youth… »

JEK 2: rekordna javnomnenjska podpora in pobuda za poseben zakon

Finance.si 20.05.2023
Jedrsko energijo podpira 65 odstotkov sodelujočih v javnomnenjski raziskavi; za JEK 2 je treba pripraviti poseben zakon, smo slišali na konferenci o prehodu v nizkoogljično družbo.… »

Pancar dirka v Franciji: Majhna napaka, velik padec

SiolNET 20.05.2023
Jan Pancar, deseti v svetovnem prvenstvu MX2, bo na na sedmi veliki nagradi štartno rampo izbiral šele kot 30. Na kvalifikacijski vožnji je namreč grdo padel. Sportal Sprememba na koledarju MXGP, ki bo razveselila Slovence Villars-sous-Ecot v Franciji… »

Leonida Zalokar: Delovna skupina odkriva toplo vodo, čas teče in nič se ne zgodi

SiolNET 20.05.2023
"Ko je premier Robert Golob sklical sestanek za predstavnike vzgoje in izobraževanja, očitno nisem imela pravega izraza na obrazu, pa so me vprašali, zakaj se tako čemerno držim. Pa sem jim povedala, zakaj. Da se v Sloveniji nič ne premakne, ker se… »

Rusija in Kitajska sta se ostro odzvali na izjavo vrha G7

SiolNET 20.05.2023
Odločitve, sprejete na vrhu skupine G7 v Hirošimi na Japonskem, so namenjene poskusom obvladovanja Rusije in Kitajske, se je danes na sklepe voditeljev sedmih gospodarsko najbolj razvitih držav odzval ruski zunanji minister Sergej Lavrov. Kitajska pa… »

Odhajajoče reke Slovencev

SiolNET 20.05.2023
Slovenske dežele so bile v 19. stoletju velike zamudnice pri uvajanju razvitega kapitalističnega gospodarstva. To je imelo za posledico tudi veliko prenaseljenost kmečkega podeželja, zaradi česar je ob koncu 19. in začetku 20. stoletja v tujino šla… »

Nov mejnik za avtomobilizem v Sloveniji, uspel bo Velenjčanom

SiolNET 20.05.2023
Velenjski reli bo konec tedna dobil že svojo 38. izvedbo in bo tako postal avtošportna prireditev z najdaljšim stažem v Sloveniji. Od leta 1984 so šaleške ceste, mnoge med njimi ob Velenjskem jezeru niti ne obstajajo več, spisale mnoge zanimive… »

Boštjan Udovič: Vrnimo dušo Piranu

SiolNET 20.05.2023
Navadno bi v začetku maja v Piranu že videli kopico razgaljenih teles, ki bi se predajala spomladanskemu soncu. Žal nas je letošnje mladoletje pustilo malce na cedilu, saj ta mokri dež noče in noče prenehati. In prav dežne kaplje ter sprehod po… »

Rune in Medvedjev za zmago v večnem mestu

SiolNET 20.05.2023
Holger Rune in Danil Medvedjev sta finalista teniškega turnirja ATP v Rimu. Rune je v prvem polfinalu po dveh urah in 43 minutah premagal Casperja Ruuda s 6:7 (2), 6:4 in 6:2, Medvedjev pa je bil v drugem dvoboju po uri in 40 minutah boljši od Stefanosa… »

Nina Petek in Luka Repanšek sta prejela priznanji Republike Indije

Nova 24TV 20.05.2023
Doc. dr. Nina Petek z Oddelka za filozofijo in doc. dr. Luka Repanšek z Oddelka za primerjalno in splošno jezikoslovje FF sta 18. 4. 2023 prejela priznanji Republike Indije za delo na področju raziskovanja sanskrta in indijskih filozofij. Doc. dr. Nina… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem