Arhiv novic 20.05.2023

Tanja Fajon povzroča nezadovoljstvo znotraj SD

Nova 24TV 20.05.2023
Tanja Fajon (foto: epa) Kot kaže so se pričeli tudi znotraj koalicijske stranke SD zavedati, da Tanja Fajon potaplja stranko. Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik je v pogovoru za Delo namreč povedal, da se delno strinja z ocenami marsikoga, ki… »

Prvo preskušanje zdravila na ljudeh, ki odpravi zastrupitev z jedrskim sevanjem

Nova 24TV 20.05.2023
Jedrska eksplozija. (Foto: iStock) Ves svet nestrpno čaka na rezultate. V ZDA se je namreč začelo prvo klinično preskušanje tablete, ki odpravi zastrupitev z jedrskim sevanjem. Raziskavo izvajajo v Michiganu, kjer bo 42 prostovoljcev prejelo zdravilo… »

Fašizem in svoboda, ključni besedi propagandistov tranzicijske levice

Nova 24TV 20.05.2023
Strokovnjak za komunikacijo in javno nastopanje Edvard Kadič Desetletja ponavljanja “Smrt fašizmu, svoboda narodu” pusti posledice v ljudeh. Te pa žal niso samo pozitivne, kakršen je bil verjetno namen ustvarjalcev te parole. Beseda “fašizem”… »

35 evrov za zdravje ali hrano?

Dnevnik 20.05.2023
S 35 evri, kolikor znaša premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja (DZZ), lahko kupimo dvajset kilogramov krompirja ali tri pice oziroma kosilo v gostilni (brez pijače) ali kozarček kaviarja. Toliko zasluži državljan na minimalni plači v enem… »

Nogometaši Olimpije naslov proslavili z navijači na Kongresnem trgu

RTV Slovenija 20.05.2023
Po dvigu pokala v Stožicah so se nogometaši Olimpije naslova državnega prvaka poveselili še z navijači in skupino Big Foot Mama na Kongresnem trgu v središču Ljubljane. Pozdravil jih je tudi župan Zoran Janković. Fotoutrinke in prispevka Saše… »

Volitve v Grčiji: znova Micotakis, Cipras brez okovov ali politični zastoj?

RTV Slovenija 20.05.2023
V Grčiji bodo v nedeljo potekale predčasne parlamentarne volitve, na katerih bo skoraj deset milijonov volivcev izbiralo novo sestavo 300-članskega parlamenta. Nobena stranka naj ne bi osvojila absolutne večine, sodelovanje pa za zdaj zavračajo… »

#portret Aleksander Mervar, direktor Elesa, prvi mož slovenske energetike

Dnevnik 20.05.2023
“V slovenski elektroenergetiki poznam vse,” je pred slabim desetletjem rekel Aleksander Mervar. Zvenelo bi hvalisavo, če bi to rekel kdo drug, tako pa je izjava celo skromna. Mervar ne pozna le vseh v slovenski energetiki, ampak tudi dobršen del… »

Ste gledali letošnjo Evrovizijo? Potem ste zanesljivo doživeli tudi nervovizijo.

RTV Slovenija 20.05.2023
V oddaji Kaj dogaja? tokrat tem, kako v Prekmurju mečejo denar v zrak, povsod drugje po Sloveniji pa stran. Na terenu pa smo spremljali snovanje novega spomenika z umetno inteligenco. V Redni rubriki nam je trot Robi dal izgovor za nepokošene zelenice… »

Dnevni horoskop za nedeljo, 21. maja 2023

Zurnal24 20.05.2023
Pomembno bo da ujamete kakšno spontano priložnost, ter da se izognete pretiranemu postavljanju meja. Prepustite se navihanosti in pustite dnevu, da vas odpelje po poti, ki bo vključevala optimizem, pozitivne komentarje in veselje. Vse, kar je… »

Razreševanje programskih svetnikov RTV predstavlja barbarski udar na pravno državo

Nova 24TV 20.05.2023
Robert Golob (foto: epa) Razreševanje programskih svetnikov v času, ko so ustavni sodniki zadržali izvajanje zakona o RTV, je povsem v nasprotju s sklepom Ustavnega sodišča RS in drastičen poseg v avtonomijo javnega servisa. To je popolna zloraba… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem