Arhiv novic 20.05.2023

Med najbogatejšimi Britanci pod 35 let kar trije glasbeni zvezdniki

RTV Slovenija 20.05.2023
Na vrhu lestvice najbogatejših Britancev, mlajših od 35 let, so se znašli tudi glasbeni zvezdniki Ed Sheeran, Adele in Harry Styles. Vsi so že presegli 170 milijonov evrov, Sheran pa se bliža celo znamki 350 milijonov. 32-letni Ed Sheeran se je… »

Predsednica Pirc Musar se je ob obisku Neaplja srečala tudi s slovenskimi vojaki

RTV Slovenija 20.05.2023
Predsednica Nataša Pirc Musar se je v okviru večdnevnega obiska v Italiji v Neaplju sestala s predstavniki lokalnih oblasti in Univerze Orientale, kjer poteka tudi študij slovenščine. Obiskala je tudi slovenske vojake na sedežu poveljstva zveze… »

Jutri bo mimo Zemlje letel velik asteroid

Nova 24TV 20.05.2023
Foto: Twitter Mimo Zemlje naj bi jutri letel asteroid z imenom 2023 JK, ki bo naš planet zgrešil za dobrih 1,6 milijona kilometrov. Po podatkih ameriške vesoljske agencije NASA je 2023 JK velik približno kot komercialno letalo. Asteroid JD4 – ki je… »

Približno 300 prednikom v Poljanah vrnili dostojen grob

Nova 24TV 20.05.2023
Foto: Facebook Jože Plut Šorc “Ponovno smo jih sprejeli, jih pokopali v blagoslovljeno zemljo in jim vrnili dostojen grob, kjer čakajo vstajenje skupaj z drugimi poljanskimi rajnimi. Naj počivajo v miru!” je po pokopu najdenih okostij prednikov v… »

NESKONČNA DRUŽINA: Musa ima več kot 100 otrok in skoraj 600 vnukov (FOTO, VIDEO)

Regional 20.05.2023
Predstavljamo vam zgodbo o Musi, moškem iz Ugande, ki ima neverjetno število potomcev. Musa je oče kar 102 otrok in ima kar 578 vnukov. Včasih se mu tudi imena katerih od njegovih 12 žena zdijo popolnoma tuja. Priznava, da ne pozna vseh svojih otrok… »

WHO vzpostavil globalno mrežo za odkrivanje nalezljivih bolezni

RTV Slovenija 20.05.2023
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je vzpostavila mednarodno mrežo za nadzor nad patogeni (IPSN), ki bo pomagala hitro odkrivati nevarnost nalezljivih bolezni in izmenjevati informacije za preprečevanje njihovega širjenja. Generalni direktor… »

Nekdanji ženi kralja rock'n'rolla zavrnili posebno željo

SiolNET 20.05.2023
Priscilla Presley, nekdanja žena legendarnega pevca Elvisa Presleyja, je pred kratkim vložila posebno prošnjo, ki pa so ji jo hitro zavrnili. Želela si je namreč, da bi jo pokopali v Gracelandu poleg pokojnega moža Elvisa. 77-letna Priscilla… »

Kesanje in strah

Delo 20.05.2023
Z molkom postaneš sokriv za zločine, ki jih tudi v tvojem imenu počne oblast. V kolumni preberite: Molk ne bo ozdravil bolezni. Nasprotno. Molk stvari običajno samo še poslabša, je nekoč zapisal Lev Tolstoj. V Rusiji to drži kot pribito. Danes… »

»Meni se ne zdi nič spornega, če je vrhunski športnik obenem tudi uspešen glasbenik«

Necenzurirano 20.05.2023
Kdo pravi, da vrhunski šport in glasba ne gresta skupaj? Petindvajsetletni smučarski skakalec Žiga Jelar združuje oboje. Kot vrhunski športnik seveda bistveno več časa preživi na smučeh in skakalnici, zato je svoj prvi album Brez pravil, ki je… »

Ni gotovo, da bi kavcijski sistem rešil težave

Delo 20.05.2023
Brez pravih študij je težko odločiti, kaj je bolj prav, zakon o okolju pa predvideva tudi kavcije. V nadaljevanju preberite: Na zbornici komunalnega gospodarstva (ZKG) pravijo, da smo v Sloveniji lani iz mešane odpadne embalaže izločili skoraj 79… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem