Slovenija arhiv novic 20.05.2023

Enote Wagner naj bi zavzele Bahmut, v Kijevu to zanikali

Delo 20.05.2023
Ukrajinsko mesto, kjer je pred vojno živelo približno 70.000 ljudi, je ostalo praktično brez civilnega prebivalstva. Vodja ruske najemniške vojaške skupine Wagner Jevgenij Prigožin je danes sporočil, da so njegove enote zavzele mesto Bahmut na… »

LETALO NA POTI IZ MARIBORA V PULJ IZGINILO NAD LIKO: Iskalno akcijo otežujeta neprehoden teren in slabo vreme (FOTO)

Regional 20.05.2023
Nad naseljem Jezerane v hrvaški Liki je danes nekaj po poldnevu z radarjev izginilo športno motorno letalo Cirrus 20, ki je bilo na letu z mariborskega letališča v Pulj, so sporočili iz centra za obveščanje hrvaške civilne zaščite. Ta je že… »

Iz Ineosa razkrili, zakaj so se odločili predati rožnato majico

Zurnal24 20.05.2023
Geraint Thomas se je pred zadnjimi sedmimi etapi dirke po Italiji namenoma znebil rožnate majice. Bruno Armirail je presenetljivi junak 14. etape dirke po Italiji, potem ko se je na progo v Švici podal kot 23. kolesar v skupnem seštevku, v Cassano… »

Ministrstvo za finance: "Gre za tehnični rebalans"; opozicija do predloga ostaja kritična

RTV Slovenija 20.05.2023
Odbor za finance je obravnaval predlog rebalansa državnega proračuna, s katerim se primanjkljaj zmanjšuje za 376 milijonov evrov. Na vladni strani pojasnjujejo, da je rebalans potreben predvsem zaradi reorganizacije, opozicija pa je do predloga… »

Kam je izginila gospa Antonija z Vrhnike?

Necenzurirano 20.05.2023
Svojci že tri dni pogrešajo 58-letno Antonijo Samotorčan. Policisti Policijske postaje Vrhnika so bili obveščeni, da svojci od 17. maja pogrešajo 58-letno Antonijo Samotorčan z Vrhnike. Antonija je visoka okoli 160 centimetrov, ima kratke svetlo… »

#foto Olimpija izgubila proti Celju z 0:2

Dnevnik 20.05.2023
Nogometaši Olimpije so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:2 (0:1). Za Olimpijo je bil sicer dvoboj s Celjem bolj kot ne uvertura v rajanje po dvojni lovoriki, ki jo bodo s pristaši proslavili pozneje v središču Ljubljane… »

Olimpija dvignila pokal, Celje po dvojčku Matka podprvak, drama za Evropo Domžalam

RTV Slovenija 20.05.2023
Celje je v zadnjem krogu Prve lige ugnalo Olimpijo (0:2) in si zagotovilo 2. mesto. Tretji Maribor je remiziral z Bravom (1:1). 4. mesta in Evrope se kljub porazu proti Radomljam veselijo Domžale (1:0). Končale so pred Muro, ki je zmagala v Kopru (1:2)… »

Evenepoel ne bo spreminjal načrtov: letos brez Toura in Vuelte

Delo 20.05.2023
Šef kolesarske ekipe Soudal-Quick Step potrdil, da Remco Evenepoel letos ne bo nastopil na dirkah po Franciji in Španiji. Šef kolesarske ekipe Soudal-Quick Step Patrick Lefevere je v petkovem pogovoru za belgijsko televizijsko postajo RTBF, ki ga… »

Posebej slovesen dan lipicancev, ki so dobili svoje mesto na Unescovem seznamu

RTV Slovenija 20.05.2023
Ker je letošnji dan lipicanca na neki način prelomen, mu v Kobilarni lipica posvečajo dvodnevno prireditev. To je namreč leto, ko prejme reja lipicanca Unescov certifikat. Ministrica za kulturo Asta Vrečko bo tako Kobilarni Lipica podelila certifikat… »

Manchester City po porazu Arsenala do devetega naslova

Dnevnik 20.05.2023
Nogometaši Manchester Cityja so postali angleški prvaki, potem ko je Arsenal v 37. krogu danes izgubil proti Nottingham Forestu z 0:1. To pomeni, da imajo meščani na vrhu lestvice neulovljivo prednost, osvojili pa so deveti naslov v zgodovini kluba… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem