Arhiv novic 21.05.2023

Po Cedeviti Olimpiji brez poraza v finale tudi Helios Suns

SiolNET 21.05.2023
Prvi finalist državnega košarkarskega prvenstva oziroma lige Nova KBM je Cedevita Olimpija, ki je v nedeljo tudi na drugi polfinalni tekmi proti Šenčurju GGD upravičila vlogo favorita, zmagala je z 91:70. Z 2:0 v zmagah so se v finale uvrstili tudi… »

Putin ruskim silam čestital za zavzetje Bahmuta #vŽivo

SiolNET 21.05.2023
Potem ko je pozno v soboto ruska vojska potrdila navedbe najemniške skupine Wagner, da so v celoti zavzeli Bahmut na vzhodu Ukrajine, je ruski predsednik Vladimir Putin Wagnerju in vojski čestital za zavzetje tega mesta. Zavzetje Bahmuta so potrdili… »

McNultyju mala Lombardija, kapetani malce pretegnili noge

RTV Slovenija 21.05.2023
V teoriji naj bi "mala Lombardija" v okviru 15. etape prinesla zanimivo dirkanje za konec drugega tedna Dirke po Italiji, a kapetani so svojo moč pokazali le v Bergamu, kar ni prineslo razlik. Etapo je ob begu dobil Američan Brandon McNulty. Priredba… »

Obsodbe fašističnega pozdrava v Trstu, dogodek obsodila tudi Pirc Musar

Dnevnik 21.05.2023
Somišljeniki pokojnega novinarja Almeriga Grilza so v petek ob 36-letnici njegove smrti v Ulici Paduina v Trstu, kjer so se tradicionalno zbirali skrajni desničarji, njegov spomin počastili s trikratnim fašističnim pozdravom. Dogodek je obsodila tudi… »

Slovenija že pred zadnjim krogom maha v slovo

Dnevnik 21.05.2023
Slovenski hokejisti so na šesti tekmi elitne divizije v skupini B še šestič ostali praznih rok. Tokrat je bila z 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) boljša Slovaška. S tem porazom so se izbranci selektorja Matjaža Kopitarja že pred jutrišnjo tekmo s Kazahstanom… »

V Grčiji zmaga vladajočih konservativcev, a s premalo glasov za samostojno oblikovanje vlade

RTV Slovenija 21.05.2023
Na volitvah v Grčiji je prepričljivo slavila vladajoča konservativna Nova demokracija premierja Kiriakosa Micotakisa, ki pa je vseeno osvojila premalo glasov za večino v parlamentu, zato bodo verjetno že čez mesec dni nove volitve. Po več kot 80… »

Luka Dončić navdušen, madridski Real še enajstič prvak evrolige

SiolNET 21.05.2023
Košarkarji madridskega reala so še enajstič v zgodovini osvojili naslov prvakov evrolige. Danes so v velikem finalu v Kaunasu z 79:78 premagali najboljšo ekipo rednega dela Olympiacos. Že pred tem sta se v obračunu za tretje mesto pomerila petkova… »

Nesreče letala na Hrvaškem ni preživel nihče

SiolNET 21.05.2023
Nesreče nizozemskega letala Cirrus 20, ki je v soboto med letom iz Maribora v Pulj izginilo z radarja, ni preživel nihče, so danes sporočili hrvaški preiskovalci. Razbitine so našli na Mali Kapeli blizu Ogulina v Karlovški županiji. Identitete… »

Zelenski zagotovil Bidnu, da Ukrajina ameriških F-16 ne bo uporabila za napade na Rusijo

RTV Slovenija 21.05.2023
Ameriški predsednik Joe Biden je napovedal nov paket vojaške pomoči za Ukrajino in odobril dostop do lovcev F-16, medtem ko mu je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zagotovil, da jih ne bodo uporabili za napad na Rusijo. "Zelenski mi je dal… »

Osvežena napoved, takšno vreme bo prihodnji vikend

Zurnal24 21.05.2023
Padavin povsem še ne bo konec. Vremenoslovci na Arsu za ponoči in zjutraj napovedujejo pretežno jasno vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem ob šibki burji do 19 stopinj Celzija. Jutri čez dan bo povečini sončno, sredi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem