Slovenija arhiv novic 21.05.2023

McNultyju mala Lombardija, kapetani malce pretegnili noge

RTV Slovenija 21.05.2023
V teoriji naj bi "mala Lombardija" v okviru 15. etape prinesla zanimivo dirkanje za konec drugega tedna Dirke po Italiji, a kapetani so svojo moč pokazali le v Bergamu, kar ni prineslo razlik. Etapo je ob begu dobil Američan Brandon McNulty. Priredba… »

Obsodbe fašističnega pozdrava v Trstu, dogodek obsodila tudi Pirc Musar

SiolNET 21.05.2023
Somišljeniki pokojnega novinarja Almeriga Grilza so v petek ob 36-letnici njegove smrti v Ulici Paduina v Trstu, kjer so se tradicionalno zbirali skrajni desničarji, njegov spomin počastili s trikratnim fašističnim pozdravom, je poročal Primorski… »

Slovenija že pred zadnjim krogom maha v slovo

Dnevnik 21.05.2023
Slovenski hokejisti so na šesti tekmi elitne divizije v skupini B še šestič ostali praznih rok. Tokrat je bila z 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) boljša Slovaška. S tem porazom so se izbranci selektorja Matjaža Kopitarja že pred jutrišnjo tekmo s Kazahstanom… »

Volitve v Grčiji: Zmagovalka upa na nove volitve

Dnevnik 21.05.2023
Na grških parlamentarnih volitvah je zmagala vladajoča Nova demokracija premierja Kiriakosa Micotakisa, ki pa ne bo imela absolutne večine. Če Aleksisu Ciprasu na levici ne bo uspelo sestaviti vlade, bodo julija nove volitve, na katerih pa bi zaradi… »

Llull in Rodriguez režiserja preobrata za 11. evropski naslov Reala

RTV Slovenija 21.05.2023
Real Madrid je po petih letih znova zasedel evropski košarkarski prestol. Madridčani so na zaključnem turnirju Evrolige v Kaunasu v finalu z 79:78 premagali Olympiacos. Četrtič sta se moštvi pomerili v finalu, tretjič pa je bil boljši kraljevi… »

Po včerajšnjem strmoglavljenju nizozemskega letala pri Ogulinu ni preživelih

Dnevnik 21.05.2023
Nesreče nizozemskega letala Cirrus 20, ki je v soboto med letom iz Maribora v Pulj izginilo z radarja, ni preživel nihče, so danes sporočili hrvaški preiskovalci. Razbitine so našli na Mali Kapeli blizu Ogulina v Karlovški županiji. Identitete… »

Biden / »Zelenski mi je zagotovil, da lovcev F-16 ne bodo uporabili za napade na rusko ozemlje«

Mladina 21.05.2023
Ameriški predsednik Joe Biden je na srečanju z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim napovedal nov paket vojaške pomoči za Ukrajino. Ameriški predsednik Joe Biden je na dvostranskem srečanju z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem… »

PO TUROBNIH DNEH KONČNO NEKAJ SONCA: Ogrelo se bo do 28 stopinj

Regional 21.05.2023
Danes bo precej sončno, čez dan bo spremenljivo oblačno, popoldne in zvečer bodo možne krajevne plohe in kakšna nevihta. Še bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, ki bo čez dan oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od… »

Zvečer in ponoči še trije novi plazovi v občinah Lenart in Šentillj

Delo 21.05.2023
V soboto se je tako skupaj sprožilo 21 plazov, gasilci pa so odpravljali tudi posledice deževja. Zvečer in ponoči so se sprožili še trije zemeljski plazovi, in sicer dva na območju občine Lenart in eden na območju občine Šentilj. Za sanacijo… »

Real Madrid znova letel na pogon mladega Slovenca

Delo 21.05.2023
Najkoristnejši košarkar zaključnega turnirja Next Generation v Kaunasu je bil 18-letni Jan Vide. Ne le v evroligi, Real Madrid je evropski košarkarski prestol v Kaunasu v Litvi naskakoval tudi v mladinski konkurenci. In ga osvojil. Prvi zvezdnik… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem