Svet arhiv novic 21.05.2023

Kijev zanika padec Bahmuta. Prigožin: Mesto smo osvojili brez pomoči ruske vojske.

RTV Slovenija 21.05.2023
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je po pojasnilu njegovega tiskovnega predstavnika zanikal, da bi ruske sile zavzele Bahmut, medtem ko je Jevgenij Prigožin dejal, da je Wagner mesto na vzhodu Ukrajine zavzel brez pomoči ruske vojske. Rusko… »

Etna bruha pepel, zaprli letališče v Catanii

Dnevnik 21.05.2023
Vulkan Etna na Siciliji je danes začel bruhati pepel in vulkanski drobir, zato so pristojne oblasti zaprle letališče v drugem največjem sicilskem mestu Catanii, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Ponekod je bilo slišati tudi glasne poke. Na… »

Micotakis se nagiba k novim volitvam za absolutno večino

SiolNET 21.05.2023
Grški predsednik vlade Kiriakos Micotakis se nagiba k novim parlamentarnim volitvam, s katerimi želi doseči absolutno večino. Ob tem je po prepričljivi zmagi, ki pa mu ne omogoča samostojnega vladanja, povedal, da je njegova konservativna Nova… »

Združene države Evrope?

Nova 24TV 21.05.2023
foto: Demokracija Evropska unija je, kot vse kaže, na poti k federalistični politični ureditvi. Bruselj in jedrne države članice računajo na vzpostavitev nove družbene ureditve, v kateri želijo skupnemu evropskemu trgu zagotoviti status avtonomne… »

Generalni sekretar IDC-CDI: Golobova vlada se je z odlokom postavila proti stališču EU

Nova 24TV 21.05.2023
Generalni sekretar Antonio Lopez-Isturiz (foto: epa) Vladna ukinitev dneva spomina na žrtve komunizma bo odmevala tudi izven meja Slovenije. “V evropskih institucijah so bile sprejete resolucije, ki obsojajo zločine, storjene s strani komunizma in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem