Arhiv novic 22.05.2023

Nekoliko cenejši bencin, dražji dizel

Delo 22.05.2023
V preteklih dveh tednih se borzne cene pogonskih goriv niso bistveno spremenile. Opolnoči se znova spreminjajo cene pogonskih goriv. V skladu z uredbo, ki določa najvišje dovoljene cene na črpalkah izven avtocest, se bo cena 95-oktanskega bencina… »

Veno Taufer (1933–2023): Pesmi je vedno pisal na roko

Dnevnik 22.05.2023
V 91. letu starosti je umrl pesnik, dramatik, esejist, kritik, prevajalec in urednik Veno Taufer, ena osrednjih literarnih osebnosti slovenskega 20. stoletja. »Moja generacija lahko samo še piše spomine,« je leta 2011 odgovoril na vprašanje v… »

Premier Golob o RTVS, medvrstniškem nasilju, prodaji Športne loterije in Magni

Dnevnik 22.05.2023
DZ je s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrski ekipi začel redno majsko plenarno zasedanje. Premier je med drugim odgovarjal na vprašanja o stanju na RTVS, morebitni prodaji Športne loterije Slovenije, obravnavi… »

Lev v Cvetličarni, devica v Stožicah

Primorske 22.05.2023
Legendarna britanska zasedba Iron Maiden bo konec tedna nastopila v Stožicah. Basist in ustanovni član skupine Steve Harris pa bo s svojim drugim bandom že dan prej nastopil le streljaj stran. Cvetličarna bo tako v soboto gostila zasedbo British Lion… »

Ustavni sodniki naj bi o RTV Slovenija iskali kompromisno rešitev

RTV Slovenija 22.05.2023
Ustavni sodniki so po poročanju Radia Slovenija približno deset ur obravnavali pobudo za oceno ustavnosti novele zakona o Radioteleviziji Slovenija. Kaj so odločili, če sploh kaj, s sodišča še niso sporočili. Na mizi so imeli predlog sklepa, s… »

Predsednica Pirc Musar in papež Frančišek za strpen dialog

Primorske 22.05.2023
Predsednica republike Nataša Pirc Musar in papež Frančišek sta se danes na pogovorih v Vatikanu zavzela za strpen dialog in spodbujanje politik, ki povezujejo. Pozornost sta po navedbah predsedničinega urada namenila tudi Ukrajini, kjer mora po… »

»To je prvič, da se s pregonom vojnih zločinov ukvarjamo že med vojno«

Mladina 22.05.2023
Evropski komisar za pravosodje Didier Reynders in pravosodna ministrica Dominka Švarc Pipan sta se strinjala, da je pri reformah pravosodja nujno zagotoviti neodvisnost sodnikov. Reynders se je Sloveniji tudi zahvalil za podporo v boju proti agresiji nad… »

Janša o tem, kdo koga sabotira: "Poglejte, kaj ste lapali dve leti nazaj"

Zurnal24 22.05.2023
Nam bodo razprtije na domačem političnem parketu škodovale tudi v tujini? Predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša je danes na twitterju okrcal ministrico za zunanje zadeve Tanjo Fajon in celotno vlado, češ da se odkrito spogleduje s… »

Košarkarska pravljica na Floridi: Miami se je znesel nad favoritom #video

SiolNET 22.05.2023
Letos se v končnici lige NBA dogajajo neverjetne stvari. Diši po tem, da se bosta konferenčna finala končala s prepričljivima zmagama 4:0, saj si je po Denverju prednost v skupnih zmagah s 3:0 priigral še Miami. Heat so na domačih tleh v tretji… »

Ukrajina zanikala vpletenost v napade v ruski regiji Belgorod

RTV Slovenija 22.05.2023
Skupina saboterjev je iz Ukrajine vstopila v obmejno rusko regijo Belgorod, v spopadih pa je bilo ranjenih šest ljudi, je sporočil guverner regije Vjačeslav Gladkov, ki je v regiji vzpostavil t. i. protiteroristični režim. Kijev je zanikal… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem