Slovenija arhiv novic 22.05.2023

To so nove cene pogonskih goriv, dizel bo dražji ...

Necenzurirano 22.05.2023
Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je danes za razliko od zadnjih mesecev že v dopoldanskih urah sporočilo, kaj se bo ob polnoči zgodilo s cenami pogonskih goriv. Od jutri bodo tako nižje cene bencina, cene dizelskega goriva in kurilnega olja… »

Umrl je Veno Taufer

Zurnal24 22.05.2023
V 91. letu starosti je umrl pesnik, dramatik in prevajalec Veno Taufer. V 91. letu starosti je umrl pesnik, dramatik, esejist, kritik, prevajalec in urednik Veno Taufer, so danes za STA potrdili na Društvu slovenskih pisateljev. Taufer je tudi bil idejni… »

[V ŽIVO] Hoivik glede RTVS: “Zakaj uvajate diktaturo, kot napoveduje Pirnat?!”

Nova 24TV 22.05.2023
Poslanec SDS Andrej Hoivik (Foto: Nova24TV) “Zanima me, predsednik vlade, kakšno je vaše stališče, zlasti pa vlade glede prodaje Športne loterije Slovenija tujemu skladu. Zanima me tudi, ali se s prodajo Športne loterije Slovenije, torej kokoši… »

Ustavni pravniki odločno proti odpravi zadržanja “Golobove” novele zakona o RTV

Nova 24TV 22.05.2023
Pravnik Peter Jambrek (Vir: STA) Na Ustavnem sodišču RS se bije prava bitka med vzporednim mehanizmom globoke države vključno z njenimi evropskimi pomagači in pravno državo. Potem ko so ustavni sodniki zadržali sporni zakon o RTV, ki ga je… »

Nataša Pirc Musar / »Slovenija vselej namenja posebno pozornost pobudam papeža Frančiška«

Mladina 22.05.2023
Slovenska predsednica Nataša Pirc Musar in papež Frančišek v Vatikanu za strpen dialog. Predsednica republike Nataša Pirc Musar in papež Frančišek sta se na pogovorih v Vatikanu zavzela za strpen dialog in spodbujanje politik, ki povezujejo… »

Zlata rešitev je več pristojnosti ICC

Dnevnik 22.05.2023
Za pregon zločina agresije Rusije na Ukrajino bi bila zlata rešitev Mednarodno kazensko sodišče (ICC), ki bi mu s spremembo Rimskega statuta podelili to dodatno pristojnost, je med delovnim obiskom v Sloveniji ocenil evropski komisar za pravosodje… »

Janša ruši lastno kandidaturo za Varnostni svet Združenih narodov?

SiolNET 22.05.2023
Opozicijski prvak Janez Janša je danes na Twitterju ostro napadel vlado in zunanjo ministrico Tanjo Fajon, kako vodi kandidaturo Slovenije za nestalno članstvo v Varnostnem svetu Združenih narodov. Meni, da bi morala, če Slovenija ne bo dobila sedeža… »

Miami se ne ustavlja, Boston lahko reši samo čudež

Zurnal24 22.05.2023
Osmopostavljeni Miami Heat so samo še zmago oddaljeni od napredovanja v velik finale lige NBA. Trikratne prvake severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat le še ena zmaga loči od vstopa v veliki finale. Na tretji tekmi finala vzhodne konference… »

Prigožin napovedal, da bodo v tem tednu njegovi plačanci zapustili območje Bahmuta

Nova 24TV 22.05.2023
Jevgenija Prigožin (Foto: Twitter) Nekaj ur po tem, ko je rusko obrambno ministrstvo poročalo o tem, da so plačanci skupine Wagner ob podpori ruskih sil zavzele mesto Bahmut v vzhodni Ukrajini, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavil, da je… »

Roglič: "Videlo se bo, kdo kam sodi"

Zurnal24 22.05.2023
Primož Roglič verjame, da je v zadnjem tednu še vse mogoče. Slovenski kolesarski as Primož Roglič bo s tretjega mesta v skupnem seštevku začel zadnji teden dirke po Italiji. V kratki izjavi za STA je 33-letni Kisovčan dejal, da v prihodnjih dneh… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem