Slovenija arhiv novic 23.05.2023

"Več cest je neprevoznih, marsikdo ne more do doma"

Zurnal24 23.05.2023
Neurje z vetrom in točo, ki se je nad državo razvilo v popoldanskih urah, je povzročilo precej škode. V sredo popoldne preti nova nevarnost. Neurje z vetrom in točo je popoldne zajelo del Mestne občine Maribor in povzročilo precej škode. Meteorna… »

Načeti Roglič izgubljal čas: Na to res nismo računali, ampak je, kar je

SiolNET 23.05.2023
Na prvi zahtevnejši etapi v zadnjem tednu 106. Dirke po Italiji je slovenski adut Primož Roglič nekoliko presenetljivo izgubil spopad z najresnejšima tekmecema za skupno zmago, Portugalcem Joaom Almeido in Geraintom Thomasom. Kolesarski svet je… »

V Rusiji prve žrtve med civilisti #vŽivo

SiolNET 23.05.2023
Ruske oblasti so danes sporočile, da so porazile borce domnevne sabotažne skupine, ki naj bi v regijo Belgorod prišli iz Ukrajine. Pri tem naj bi ubile več kot 70 borcev, ki so jih označile za ukrajinske teroriste. Po navedbah guvernerja regije je v… »

Pirc Musar: Rešitve s foruma bodo pripomogle pri zdravstveni reformi

RTV Slovenija 23.05.2023
Predsednica republike Nataša Pirc Musar je po forumu o prihodnosti zdravstva dejala, da bo poročilo poslala ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu, saj upa, da bo minister iz njega pridobil informacije, ki mu bodo pomagale pri zdravstveni… »

Aleš Vaupotič odstopil z vrha Moderne galerije. Za v. d. direktorice imenovana Martina Vovk.

RTV Slovenija 23.05.2023
Aleš Vaupotič je odstopil kot direktor Moderne galerije. Ministrstvo za kulturo je sicer pred dvema tednoma začelo postopek za njegovo predčasno razrešitev, saj so se vrstila opozorila glede slabega vodenja tega javnega zavoda. Za vršilko dolžnosti… »

Po trčenju z avtom na cesti pri Bohinju poginil medved

Dnevnik 23.05.2023
Bližnje srečanje z medvedom je tokrat doživel voznik avta v bližini naselja Nomenj na Gorenjskem. Žival je v trčenju včeraj zvečer poginila. Nekaj čez deseto uro v ponedeljek zvečer je na cesti med Bledom in Bohinjem v bližini naselja Nomenj… »

DZ: Poslanci naklonjeni noveli zakona o zaščiti živali in gre v nadaljnjo obravnavo

RTV Slovenija 23.05.2023
"Z novelo veterinarski stroki nudimo roko pomoči," je v DZ-ju dejala prvo podpisana med predlagatelji novele zakona o zaščiti živali Meira Hot. 51 poslancev je menilo, da je zakon primeren za drugo obravnavo. 25 opozicijskih poslancev je glasovalo… »

FOTO: Tako iščejo truplo izginule Maddie: s kraja odnesli več vreč

Necenzurirano 23.05.2023
Preiskava je tudi uradno stekla. Bomo končno izvedeli, kako se konča najbolj razvpiti primer izginotja? Danes dopoldne so se v vode vodnega zajetja Arade podali potapljači. Zaplul je tudi policijski motorni čoln. Zajetje je od kraja Praia da Luz, kjer… »

Milosavljević: Želim si, da ustavno sodišče spozna, da so stvari nevzdržne

RTV Slovenija 23.05.2023
Ob obletnici začetka stavke na RTV Slovenija je v Cankarjevem domu potekala javna tribuna, na kateri so sodelujoči poudarili, da so stavkovne zahteve danes enako aktualne kot pred letom dni. Poudarili so, da bodo vztrajali, dokler ciljev ne dosežejo… »

Posamezni poslanci vladajoče stranke glasovali proti in vzdržano o genocidu v Ukrajini z gladomorom

Nova 24TV 23.05.2023
Poslanci Gibanja Svoboda, ki so glasovali proti deklaraciji: Miroslav Gregorič, Monika Pekošak, Martin Premk. (Foto: STA) Nenavadno se je razpletlo glasovanje o Deklaraciji o spominu na množičen poboj z lakoto – genocid v Ukrajini, ki so jo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem