Arhiv novic 24.05.2023

Umrla je Tina Turner

Dnevnik 24.05.2023
V starosti 83 let je danes umrla legendarna ameriška glasbena zvezdnica Tina Turner, ki velja za eno najbolj prodajanih glasbenic v zgodovini rocka. Med svojo kariero si je prislužila naziv kraljice rock'n'rolla in prejela osem grammyjev, leta 2021 pa… »

Golob napovedal 100 milijonov za upokojence. Sindikat upokojencev: Smo razočarani.

RTV Slovenija 24.05.2023
Premier Golob je napovedal 100-milijonski sveženj za potrebe upokojencev, ki bo izpeljan skozi štiri ukrepe. Med njimi je dvig minimalne zajamčene pokojnine na 700 evrov. Za ZDUS je napovedana uskladitev pokojnin prenizka. "Včeraj smo končali… »

Izjemno razburljiv zaključek, Roglič brez težav

SiolNET 24.05.2023
V sedemnajsti etapi Dirke po Italiji so favoriti za končno zmago uspešno prestali dan, slavo pa je v ciljnem šprintu požel Alberto Dainese, ki je bil hitrejši od Jonathana Milana in Michaela Matthewsa. V skupnem seštevku se ni nič spremenilo… »

S tovornjakom zapeljal vzvratno in do smrti povozil motoristko

Primorske 24.05.2023
Ker je bila cesta preozka za tovornjak in avto, ki sta se srečala na Vogrskem, se je voznik tovornjaka najprej ustavil in se nato hotel voznici avta umakniti tako, da je zapeljal vzvratno. Za njim pa se je, žal, ustavila motoristka in preden je uspela… »

Bivše Tri papige: solastniki vložili kazensko ovadbo zaradi gradnje v pritličju

Primorske 24.05.2023
Trije solastniki stavbe na Prešernovem nabrežju v Piranu, kjer je nekoč obratovala kultna piranska diskoteka Tri papige, so vložili kazensko ovadbo zaradi gradbenih del, ki potekajo v pritličnih prostorih poslopja. Najemnik prostorov naj bi se… »

Drogo je prodajal med prostimi izhodi iz zapora

Delo 24.05.2023
Kriminalisti so razkrinkali združbo, ki se je ukvarjala z mamili, in opravili 25 hišnih preiskav. Kriminalisti so prišli na sled združbi, ki se je na območju Posavja ukvarjala s preprodajo drog. Sledi so vodile v Ljubljano, kjer so prijeli tudi… »

ZDA zanikajo vpletenost v Belgorodu. Rusija preprečila "ukrajinski napad" na vojaško ladjo.

RTV Slovenija 24.05.2023
ZDA so se distancirale od vdora domnevne sabotažne skupine v rusko regijo Belgorod, potem ko so se pojavile fotografije vojaških vozil ameriške izdelave na ruskem ozemlju. Rusija je medtem Ukrajino obtožila napada na vojaško ladjo Ivan Hurs. Deli… »

UKC zapustil še otroški srčni kirurg Miha Weiss

RTV Slovenija 24.05.2023
Otroški srčni kirurg Miha Weiss je v torek dal nepreklicno odpoved. Direktor UKC-ja Ljubljana Marko Jug je izrazil globoko razočaranje, a dodal, da se za sodelovanje že dogovarja s kirurgom Janezom Vodiškarjem. Otroški srčni kirurg Miha Weiss… »

Floridski guverner DeSantis vstopil v predsedniško tekmo ZDA

SiolNET 24.05.2023
Republikanski guverner Floride Ron DeSantis je pri Zvezni komisiji za volitve (FEC) uradno prijavil, da se bo potegoval za predsednika ZDA. Vstop v predsedniško tekmo sicer namerava oznaniti nocoj na posebnem dogodku z Elonom Muskom na Twitterju… »

Stavkajoči novinarji na RTVS: Vztrajali bomo, dokler ne dosežemo zadanih ciljev

SiolNET 24.05.2023
Sodelujoči na javni tribuni ob prvi obletnici stavke v okviru Koordinacije novinarskih sindikatov RTVS so poudarili, da so stavkovne zahteve, med njimi na prvem mestu novinarska in uredniška avtonomija, danes enako aktualne kot pred letom dni… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem