Kultura arhiv novic 24.05.2023

Zaključek sezone s festivalom Retrovizor

Primorske 24.05.2023
Gledališče Koper svojo dvaindvajseto sezono končuje s prvo izvedbo festivala Retrovizor, na katerem bodo koprski gledališčniki ponovili najuspešnejše predstave iz preteklih sezon. V času festivala, ta bo potekal od 5. do 28. junija, bodo v… »

Napake lahko oplemenitijo dogodek

Primorske 24.05.2023
Točno deset let je, odkar sem prvič igral na odru SNG Nova Gorica v vlogi Služabnika v Timonu Atenskem. S študijem smo začeli maja, premiera pa je bila septembra. Vloga je bila precej preprosta in je zato dopuščala veliko manevrskega prostora pri… »

Skupni projekt dveh gledališč v evropskem duhu

Primorske 24.05.2023
Čezmejna evropska prestolnica kulture GO!2025, ki bo čez dve leti zaživela v Gorici in Novi Gorici, je že zdaj dober razlog za povezovanje italijansko in slovensko govorečih kulturnih ustanov. Stalno gledališče Furlanije Julijske krajine in… »

Mojster in Margareta znova vabita

Primorske 24.05.2023
Uprizoritev Mojstra in Margarete v odrski priredbi in režiji romunske režiserke None Ciobanu je oktobra doživela premiero na velikem odru novogoriškega gledališča. Zaradi spleta različnih okoliščin, predvsem bolezni, pa so bile vse ponovitve… »

Ste siti TV prodajalcev? Pridite v gledališče, tukaj jih ni

Primorske 24.05.2023
Vsaka gledališka sezona se v bistvu začne s predvpisom abonmajev. Komaj pade zastor na zadnji predstavi pred poletjem ter so igralci še vsi potni od skakanja po odru in snopov luči, ki so usmerjeni naravnost v njihova telesa, že se kot najboljši… »

Neslišani glasovi

Primorske 24.05.2023
SNG Nova Gorica in Mladi oder Amo sodelujta v Evropskem projektu za razvoj mladinske dramatike Young Europe IV: Unheard Voices. Triletni program je posvečen ustvarjanju novih mladinskih iger oziroma “učilniških komadov”, ki so za slovenski… »

Tadej Pišek med monodramo, plesno predstavo in koncertom

Primorske 24.05.2023
V nedeljo, 11. junija, bo na vrtu muzeja Sartorio v Trstu podelitev nagrad Tantadruj za najboljše umetniške dosežke primorskih gledališč v letošnji sezoni. Slovesnost bo obogatila premiera nove uprizoritve Slovenskega stalnega gledališča Trst O… »

“Ko se teater naseli v duši, te nikoli več ne zapusti”

Primorske 24.05.2023
Inspicientka in rekviziterka Sonja Kerstein je krstila nad dvesto premier Slovenskega stalnega gledališča. Vsake se spominja, celo detajlov uprizoritev, želja igralcev in predvsem režiserjev, saj je bila njena naloga tako poskrbeti za nemoten potek… »

Z zajcem od Trsta do Amerike

Primorske 24.05.2023
Zajec Zvitorepec bo v soboto, 27. maja, prvič veselo poskakoval na Velikem odru Slovenskega stalnega gledališča na premieri nove otroške uprizoritve. Gregor Geč je avtor priredbe in režije pravljice, ki bo doživela odrsko postavitev ob… »

Kje sploh je še ta srečen človek?

Primorske 24.05.2023
Njegove uprizoritve so gostovale v tujini na prestižnih festivalih v različnih gledališčih na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni gori, Makedoniji, Bolgariji, Italiji, Franciji, Angliji, Belgiji, Nemčiji, Kolumbiji … Zanje je prejel… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem