Slovenija arhiv novic 25.05.2023

IŠČETE NOVE IZZIVE? Zaposlijo diplomanta UP Fakultete za vede o zdravju v novi Alumni pisarni

Regional 25.05.2023
Univerza na Primorskem (UP) je pred kratkim v okviru projekta Zelena, digitalna in vključujoča Univerza na Primorskem (GDI UP) vzpostavila novo Alumni pisarno, ki jo trenutno sestavlja pet diplomantov UP, pridružil/-a pa se jim bo še šesti/-a, in… »

Biden ob obletnici pokola v Uvaldeju: "Preveč šol in vsakodnevnih krajev je postalo krvava polja"

RTV Slovenija 25.05.2023
Ob prvi obletnici smrtonosnega strelskega napada na osnovno šolo v Uvaldeju v ZDA, v katerem je umrlo 21 ljudi, je ameriški predsednik Joe Biden znova pozval k zaostritvi orožarske zakonodaje. Osrednja slovesnost v spomin na žrtve napada je v sredo… »

Pred 30 leti je bilo ustanovljeno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije

RTV Slovenija 25.05.2023
Mineva 30 let od ustanovitve Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije, ki je pred roko pravice pripeljalo nekatere najodgovornejše za zločine med vojnami na območju nekdanje Jugoslavije, med njimi Slobodana… »

#recept Mešana solata s piščancem in gorčičnim prelivom

Dnevnik 25.05.2023
Ta ogromna solata je polna čudovite zelenjave (solata, koruza, korenje, por, artičoke) in izbranih proteinov (piščanec, mocarela, jajce) ter prelita s kremnim in ravno prav kislim prelivom, ki vse okuse res lepo zaokroži. Poleg si privoščite še… »

Stežka do inštruktorja, četudi delajo do poznega večera

Delo 25.05.2023
Šolarji mrzlično iščejo proste termine za inštrukcije, med njimi so tudi mlajši osnovnošolci in študenti. Obiskujejo jih celo za glasbo in športno vzgojo. V nadaljevanju preberite: Maj je za ponudnike inštrukcij kaotičen mesec. Številni… »

"V Opatiji so me pošteno nasankali"

Zurnal24 25.05.2023
"Za star kruh, ki ga nismo pojedli, so mi zaračunali šest evrov," pravi sodelavec. V uredništvu smo zbrali nekaj izkušenj z gostinsko ponudbo na Hrvaškem, v Makedoniji, Albaniji in v Sloveniji. "Za prvomajske praznike smo bili v Malinski na Krku in… »

VIDEO: Gasilec iz Posočja je tako opravil s kačo

Necenzurirano 25.05.2023
Gasilci PGD Kobarid so s svojo objavo na družbenih omrežjih, v kateri so prikazali eno od svojih nedavnih aktivnosti, spet pritegnili kar nekaj pozornosti. Gasilci niso ključni samo pri gašenju požarov in ko se zgodijo raznovrstne nesreče, ampak… »

Požar je Čeferina obtoževal »zarotniškega prikrivanja«, zdaj pa mu je prodal stanovanje

Necenzurirano 25.05.2023
Novinar in politik kratkega daha Bojan Požar je v začetku meseca prodal stanovanje na območju Župančičeve jame v Ljubljani. Kdo je kupec tega 50 kvadratov velikega stanovanja, kjer je bil sedež tudi podjetja Lanaka Media, ki ima v lasti portal… »

Ste videli ta bel kombi?

Necenzurirano 25.05.2023
Ukradli so ga s parkirišča na Teznu v Mariboru. Še neznani nesramnež, ki ne spoštuje zakonov in zasebne lastnine, je s parkirišla na Perhačevi ulici na Teznu ukradel bel kombi. Gre za kombi znamke Fiat, in sicer Doblo Fiat, Cargo 1.6, Multijet 16V… »

Alberto Contador: Roglič je še v igri, odločile bodo Svete Višarje

Delo 25.05.2023
Slovenski as bo že prej poskušal nadoknaditi izgubljeno, a bo ključna sobota, pravi legendarni Španec. V nadaljevanju preberite: Nekoč je bil najbolj znani kolesarski revolveraš, El pistolero. Alberto Contador je bil najboljši v svojem rodu, tudi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem