Slovenija arhiv novic 25.05.2023

"Človek je žival, narejena za pripovedovanje zgodb. Za druge živali pa ne vem, se še nismo pomenili"

RTV Slovenija 25.05.2023
"Zelo mi je všeč, da prihajam z otoka," priznava Sjón, pisatelj z zvezdniško kratkim psevdonimom, ki se je v zadnjem desetletju prelevil v svetovnega ambasadorja islandske književnosti, ene tistih, ki imajo v svojem jeziku še manj bralcev kot… »

Tina Turner pokopala dva otroka, svoj zadnji boj je skrivala

Zurnal24 25.05.2023
Se spomnite, kaj je zanjo naredil mož? Profimedia Včeraj je v Švici za vedno obmolknil eden najbolj znanih in ljubljenih glasov sveta glasbe. Po dolgi bolezni je umrla Tina Turner. Več o njeni izjemni glasbeni karieri si lahko preberete TUKAJ. Pevka… »

Snov, ki je, a nihče ne ve, kaj je

Delo 25.05.2023
Brez temne snovi ne moremo razložiti lastnosti galaksij in jat galaksij. V nadaljevanju preberite: Dr. Mateja Gosenca je raziskovalka na Univerzi na Dunaju. Z numeričnimi simulacijami skuša razkriti, kaj je oziroma iz česa je sestavljena ena najbolj… »

Poostrene aktivnosti za izboljšanje varnosti kolesarjev v cestnem prometu

Spodnje Podravje 25.05.2023
Med 18. in 28. majem 2023 na območju Republike Slovenije potekajo poostrene aktivnosti za izboljšanje varnosti kolesarjev v cestnem prometu, ki spadajo med ranljive udeležence cestnega prometa. Pri izvajanju omenjenih aktivnosti bodo tudi na območju… »

Ocenjujemo: Dobimo se v Mariboru

Delo 25.05.2023
Razstava v Galeriji DLUM je intencionalno brez tematske rdeče niti, prav tako ni omejitev v tehniki, vendar se to pokaže za precejšen hendikep. V nadaljevanju preberite: Projekt združuje 25 avtorjev iz petih regionalnih društev od Prekmurja do… »

Grafiti so "na neki način politični, ker si jemljejo svobodo, ki jim je nihče ni dal"

RTV Slovenija 25.05.2023
"To je knjiga o grafitih in street artu, po drugi strani pa o zadnjih 30 letih v nekem širšem smislu, saj vsebuje primere od Pekinga do Los Angelesa," pravi Mitja Velikonja o svojem delu, ki je zdaj izšlo še v ukrajinskem prevodu. Če je ulična… »

Podjetje IKEA Slovenija z dvigom mavrične zastave spodbuja k ustvarjanju bolj vključujočega okolja za osebe LGBT+

SiolNET 25.05.2023
Podjetje IKEA Slovenija ob mednarodnem dnevu boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji (IDAHOT) začenja družbeno odgovorno kampanjo z geslom Sprejemanje se začne doma. Z naborom aktivnosti v podjetju opozarjajo, da ima vsak pravico do doma, kjer… »

Parket je večno eleganten

Dnevnik 25.05.2023
Lepota in uporabnost parketa sta večni. Pravilno položen in ustrezno negovan parket lahko svoj videz in funkcionalnost obdrži leta in leta. Za pravilno izbiro parketa se je dobro posvetovati s strokovnjaki v Kemoplastovih prodajno-razstavnih prostorih… »

Tudi letos poletno počitniško varstvo

Primorske 25.05.2023
Koprska občina in OŠ Koper bosta tudi letos poskrbeli za poletno počitniško varstvo. Organizirali ga bodo v dveh terminih, od 26. junija do 21. julija ter med 16. in 25. avgustom, vsak delovni dan med 7. in 16. uro. Starši, ki želijo svoje otroke… »

Ob stopničkah kmalu tudi klančina

Primorske 25.05.2023
Koprski občinski svetnik iz vrst SDS Jure Colja opozarja, da je prehod nasproti hotela Grand nedostopen gibalno oviranim osebam. KOPER > “Že leta je tam urejen dostop do promenade prek treh stopničk, kar za invalide pomeni, da morajo cesto prečkati… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem