Svet arhiv novic 25.05.2023

Smrt Tine Turner / »Bila je neustavljiva«

Mladina 25.05.2023
Vrstijo se izrazi sožalja po smrti legendarne pevke. Izrekla sta jih tudi nekdanji in sedanji predsednik ZDA. Še naprej se vrstijo izrazi obžalovanja in sožalja ob smrti legendarne ameriške glasbenice Tine Turner, ki je v sredo v starosti 83 let… »

Rusija prijela Ukrajinca, ki sta domnevno načrtovala napade na nuklearke

Delo 25.05.2023
Cilj teh napadov naj bi bil povzročiti resno gospodarsko škodo Rusiji. Ruske oblasti so napade pripisale ukrajinskim obveščevalcem. Ruska varnostna služba FSB je danes sporočila, da so prijeli Ukrajinca, ki sta domnevno načrtovala napade na jedrske… »

DeSantisova razglasitev kandidature v znamenju tehničnih težav

RTV Slovenija 25.05.2023
Razglasitev Rona DeSantisa za predsedniškega kandidata je minila v znamenju tehničnega zapleta, saj prenos v živo na Twitterju sprva ni deloval. Tako je guverner Floride težko pričakovano namero razglasil šele po 20 minutah. "Za predsednika ZDA… »

Putinov državni sovražnik na čelu milice

Dnevnik 25.05.2023
Nekdanji poslanec ruske dume Ilja Ponomarev, državni sovražnik Putinovega režima, je politični vodja protikremeljske Legije Svobodna Rusija, ki je pred dnevi izvedla doslej najbolj drzen napad na rusko ozemlje. Legija je že napovedala nove vpade. V… »

Bo Erdogan dosmrtni vladar Turčije?

SiolNET 25.05.2023
Pred letošnjimi predsedniškimi volitvami v Turčiji so številni politični analitiki napovedovali slovo Recepa Tayyipa Erdogana z oblasti. V resnici pa je le malo manjkalo, pa bi Erdogana za predsednika znova izvolili že v prvem krogu. Če se bodo… »

Ruski znanstvenik obtožen izdaje skrivnosti hiperzvočne tehnologije Kitajski

Nova 24TV 25.05.2023
Nadzvočna raketa Kh-47 Kinzhal na ruskem lovcu (Foto: Wikimedijina zbirka) Rusko-kitajsko prijateljstvo vendarle ni brezmejno. Direktor vrhunskega ruskega znanstvenega inštituta je bil aretiran zaradi suma izdaje občutljivih podatkov s področja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem