Nova raziskava: koliko soli zaužijemo Slovenci ter koliko je soli v kruhih in pekovskih izdelkih

Necenzurirano pred 12 urami

Raziskava Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) kaže, da smo Slovenci sicer zmanjšali vnos soli, a je pred nami še veliko dela. Privoščite si nemoteno branje

Na NIJZ so v sodelovanju z raziskovalnimi partnerji, kot so Inštitut za nutricionistiko ter trije oddelki UKC Ljubljana, izvedli raziskavo spremljanja izločenega natrija, kalija in joda v 24-urnem urinu pri odraslih prebivalcih Slovenije. S tem so pridobili podatke za oceno vnosa natrija, kalija in joda. Kot so poudarili, je »prekomeren vnos soli eden izmed ključnih prehranskih dejavnikov, ki pomembno prispevajo k razvoju visokega krvnega tlaka.« Kot so pokazali

Povezane novice »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem