Koronavirus

Severna Koreja odpovedala kvalifikacijsko tekmo za SP, ker se bojijo, da bi jih Japonci okužili

Necenzurirano pred 31 dnevi
Japonska je včeraj v Tokiu v tretjem krogu kvalifikacijske skupine B premagala Severno Korejo z 1:0, v četrtem krogu pa naj bi se izbrani vrsti 26. marca pomerili v Pjongjangu. To bi bil prvi športni spektakel v Severni Koreji po izbruhu pandemije… »

Šeško je z evrogolom preprečil poraz in blamažo na Malti

Dnevnik 22.03.2024
Slovenska nogometna reprezentanca je zaradi ležerne igre in podcenjevanja tekmeca na pripravljalni tekmi na Malti le remizirala 2:2, potem ko je bila celo na robu poraza. Čeprav je slovenski selektor Matjaž Kek, ki mu je umrl oče Franc, nekdanji… »

Mednarodni obisk muzejev je leta 2023 večinoma znova dosegel predpandemično raven

RTV Slovenija 20.03.2024
Mnogi večji svetovni muzeji so lani izenačili ali celo presegli število obiskovalcev iz leta 2019. Še zmeraj glede obiska zaostajajo nekateri britanski muzeji. V poročilo pa niso vključeni kitajski državni muzeji, ki svoje podatke objavijo pozneje… »

Nevidno in prikrito delo, ki ga družba ne priznava

Delo 20.03.2024
Predvsem ženske zaradi oskrbe svojca pogosto zmanjšujejo število delovnih ur v službi in odhajajo s trga dela. V nadaljevanju preberite: Potreba po skrbi za starejše narašča, in ker formalne oblike pomoči ne pokrijejo vseh potreb, se čedalje bolj… »

KONDOMI JA, ŠAMPANJEC PA NE: Snovalci olimpijskih iger pričakujejo, da bo zelo živahno tudi izven tekmovališč

Regional 19.03.2024
Snovalci olimpijskih iger v Parizu pričakujejo, da bo med športniki v olimpijski vasi zelo živahno tudi izven tekmovališč. Mladim z vsega sveta, ki se bodo borili za olimpijska odličja, bodo zato zagotovili dobrih 300.000 brezplačnih kondomov… »

V olimpijski vasi bodo razdelili 300.000 kondomov

RTV Slovenija 19.03.2024
Omejitve zaradi koronavirusa so končane, Pariz 2024 bo med športniki tako spodbujal tudi ljubezen. V ta namen bodo v olimpijski vasi podelili 300.000 brezplačnih kondomov. Športniki bodo šele v olimpijski vasi v Parizu znova "zaživeli" normalno, saj… »

Športnikom bodo podelili 300.000 kondomov, alkohola ne bodo točili

Zurnal24 19.03.2024
Snovalci olimpijskih iger v Parizu pričakujejo, da bo med športniki v olimpijski vasi zelo živahno tudi izven tekmovališč. Mladim z vsega sveta, ki se bodo borili za olimpijska odličja, bodo zato zagotovili dobrih 300.000 brezplačnih kondomov… »

Otroci doma, starši pa podpišejo opravičilo

Delo 13.03.2024
Delo od doma obstaja v marsikaterem podjetju, v nekaterih šolah pa opažajo, da se povečuje število učencev, ki ne hodijo k pouku. V nadaljevanju preberite: Pred natanko štirimi leti je bila razglašena epidemija novega koronavirusa, s katero se je… »

Zapleti z ventilatorji Zdravka Počivalška

Delo 12.03.2024
V eni od zdravstvenih ustanov so dobavljene ventilatorje izločili iz uporabe že po nekaj dneh uporabe. V nadaljevanju preberite: Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) je samo letos prejela tri prijave sumov na zaplet z… »

Prilivi od tujskega turizma lani prvič presegli tri milijarde evrov

Dnevnik 13.02.2024
Vrednost izvoza potovanj, ki predstavlja podatek o prilivih od tujskega turizma, je lani po podatkih Banke Slovenije prvič presegla tri milijarde evrov. Dosegla je 3,24 milijarde evrov in bila za devet odstotkov višja kot v 2022, ko je bilo prilivov… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem