Koronavirus

Zaradi dobave hitrih testov NPU ovadil šest oseb

Zurnal24 20.12.2023
Šest fizičnih oseb je osumljenih storitve dveh kaznivih dejanj v povezavi z dobavo hitrih antigenskih testov za potrjevanje okužb z novim koronavirusom. Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so sredi decembra na Evropsko javno tožilstvo… »

Namesto zaščitnika prostitutke je igral zvodnika

Necenzurirano 19.12.2023
Pričetek ponovnega sojenja 34-letnemu albanskemu državljanu s Kosova Hajzerju Muzliukaju, ki mu tožilstvo očita zlorabo prostitucije, je preprečila korona. Obtoženi naj bi od oškodovanke vrsto let terjal 400 evrov dnevno in jo imel vseskozi pod… »

42 SMRTNIH PRIMEROV COVIDA-19 V ENEM TEDNU: Širi se več različic omikron

Regional 17.12.2023
Na Hrvaškem ponovno raste število okuženih s koronavirusom. V tednu dni so zabeležili 42 smrtnih primerov covida-19, so povedali na hrvaškem zavodu za javno zdravstvo. Kljub porastu okuženih bolnišnice niso preobremenjene. Epidemiolog Bernard Kaić… »

Na Hrvaškem enem tednu 42 smrti zaradi covida. Kaj pa pri nas?

Zurnal24 17.12.2023
Pri sosedih narašča število obolelih s koronavirusom. Na Hrvaškem so v tednu dni zabeležili 42 smrtnih primerov covida-19, so po poročanju hrvaške tiskovne agencija Hina povedali na hrvaškem zavodu za javno zdravstvo. Kljub porastu okuženih… »

Letos od doma delalo skoraj 70 odstotkov manj ljudi kot leta 2021

RTV Slovenija 16.12.2023
Obseg dela od doma se počasi zmanjšuje. Število prijav za delo na daljavo iz predkoronskega leta 2019 je še vedno preseženo za več kot 30-krat, a je obenem za skoraj polovico nižje kot lani in za skoraj 70 odstotkov nižje kot leta 2021. V… »

NIJZ: Okužb dihal vse več. Logar: Med virusnimi okužbami prevladuje koronavirus

RTV Slovenija 15.12.2023
Med virusnimi okužbami še vedno prevladuje koronavirus, s katerim je okužena približno tretjina hospitaliziranih. Covid je sicer v večini primerov težava pri starejši populaciji s pridruženimi boleznimi, je pojasnila infektologinja Mateja Logar… »

MED OKUŽBAMI PREVLADUJE KORONAVIRUS: Nekateri bolniki na hodnikih ostajajo tudi po štiri dni

Regional 15.12.2023
Med virusnimi okužbami še vedno prevladuje koronavirus, s katerim je okužena približno tretjina hospitaliziranih, a je covid-19 večinoma pridružena bolezen. Na ljubljanski infekcijski kliniki je hospitaliziranih 80 bolnikov, od tega jih osem… »

Logarjeva: Infekcijska klinika se polni, bolniki še vedno ležijo na hodniku

SiolNET 15.12.2023
Med virusnimi okužbami še vedno prevladuje koronavirus, s katerim je okužena približno tretjina hospitaliziranih, a je covid-19 večinoma pridružena bolezen. Na ljubljanski infekcijski kliniki je hospitaliziranih 80 bolnikov, od tega jih osem… »

EVROPSKO SODIŠČE: Karantena ni primerljiva z boleznijo - kaj to pomeni za vaš dopust?

Regional 14.12.2023
Zaposleni, ki je bil v času dopusta v karanteni, glede na pravo EU nima pravice do prenosa tega dopusta, je v danes objavljeni sodbi zapisalo Sodišče EU. Karantena namreč glede na utemeljitev sodišča ni primerljiva z boleznijo. Sodišče s sedežem… »

Zaposleni zaradi karantene nima pravice do prenosa dopusta

Delo 14.12.2023
Karantena glede na utemeljitev sodišča ni primerljiva z boleznijo. Zaposleni, ki je bil v času dopusta v karanteni, glede na pravo EU nima pravice do prenosa tega dopusta, je v sodbi zapisalo Sodišče EU. Karantena namreč glede na utemeljitev… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem