Koronavirus

#covid-19 Okužbe naraščajo, v Avstriji rekordno visok val

Dnevnik 29.11.2023
Na pragu zimskega obdobja so pri naših severnih sosedih zaznali strmo naraščanje števila okužb s koronavirusom. Število hudo bolnih okuženih v Sloveniji ostaja nizko, prav tako je majhno zanimanje za zaščito s poživitvenim cepljenjem. Tudi v… »

"Imamo precejšnji porast števila bolnikov s covidom, ki potrebujejo zdravljenje v bolnišnicah"

RTV Slovenija 28.11.2023
Covid 19 se je dobro prilagodil na razmere in bo verjetno ostal z nami, pravi infektologinja Mateja Logar. Opozarja, da je v sezoni bolezni dihal dobro poskrbeti za samozaščitne ukrepe – zaščitne maske, razkuževanje, ob bolezni pa ostajanje doma… »

NIJZ: Porast okužb dihal, 1567 aktivnih primerov okužb s covidom

Dnevnik 28.11.2023
Na NIJZ opozarjajo na porast akutne okužbe dihal. Porast je pričakovan, saj se vsako leto v tem času poveča kroženje virusov, ki povzročajo te okužbe. Trenutno k povečanju najbolj prispevajo rinovirusi in koronavirus, zaenkrat pa še ne beležijo… »

V PORASTU AKUTNE OKUŽBE DIHAL: Tudi koronavirus

Regional 28.11.2023
Na NIJZ pojasnjujejo, da so trenutno akutne okužbe dihal v porastu. Porast je pričakovan, saj se vsako leto v tem času poveča kroženje virusov, ki povzročajo te okužbe. Trenutno k povečanju najbolj prispevajo rinovirusi in koronavirus, zaenkrat pa… »

Farmacevti svarijo, lahko se zgodi, da bomo primorani zapreti lekarne

Zurnal24 28.11.2023
"V zadnjem času opažamo, da bolni posamezniki obiskujejo lekarne," so zapisali. Lekarniška zbornica Slovenije opozarja, naj okuženi s koronavirusom ne hodijo v lekarne, v primeru ostalih akutnih okužb dihal pa naj se zaščitijo z masko. "V zadnjem… »

Trenutno veliko okužb s koronavirusom

Nova 24TV 28.11.2023
Odvzem brisa za testiranje na covid-19 (Foto: epa) Trenutno je veliko okužb s koronavirusom in drugih respiratornih obolenj, zato se na sprejemno ambulanto ljubljanske infekcijske klinike obrača veliko bolnikov, je danes povedala specialistka… »

Bojana Beović z novim opozorilom: Gre za resno bolezen!

Zurnal24 27.11.2023
"Mislim, da smo kar malo pozabili, da je covid-19 resna bolezen," je opozorila. Trenutno je veliko okužb s koronavirusom in drugih respiratornih obolenj, zato se na sprejemno ambulanto ljubljanske infekcijske klinike obrača veliko bolnikov, je danes… »

Bojana Beović / »Trenutno je veliko okužb s koronavirusom«

Mladina 27.11.2023
Infektologinja opozarja, da »smo kar malo pozabili, da je covid-19 resna bolezen«. "Trenutno je veliko okužb s koronavirusom in drugih respiratornih obolenj, zato se na sprejemno ambulanto ljubljanske infekcijske klinike obrača veliko bolnikov," je… »

Težka pot slovenske reprezentance do Pariza

Dnevnik 27.11.2023
Slovenska košarkarska reprezentanca bo v kvalifikacijah za olimpijske igre od 2. do 7. julija prihodnje leto igrala v Atenah. V skupini A bo moči merila z Novo Zelandijo in Hrvaško, v skupini B so Grčija, Dominikanska republika in Egipt. V Pariz… »

Opozorilo: v Sloveniji veliko okužb s koronavirusom

SiolNET 27.11.2023
Trenutno je veliko okužb s koronavirusom in drugih respiratornih obolenj, zato se na sprejemno ambulanto ljubljanske infekcijske klinike obrača veliko bolnikov, je danes povedala specialistka infektologije v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem