Niš

Kidričevski Talum beleži padec prihodkov v lanskem letu

Spodnje Podravje pred 8 dnevi
Kidričevski Talum, slovensko podjetje specializirano za predelavo aluminija, je v lanskem letu zabeležilo padec prihodkov za 23 % v primerjavi z letom 2022. Prihodki so se znižali na 344 milijonov evrov, kar vodstvo pripisuje predvsem ukinitvi… »

Teodosić vodil Zvezdo do četrtega zaporednega pokalnega naslova

RTV Slovenija 18.02.2024
V finalu srbskega pokala, ki nosi ime po legendarnem Radivoju Koraću, je Crvena zvezda premagala Partizan (85:79). Najkoristnejši igralec zaključnega turnirja v Nišu je bil Miloš Teodosić. Varovanci Željka Obradovića so v dvorani Čair ves prvi… »

Rastejo v širino, raste njihova masa

Delo 18.02.2024
Športnim terencem v Evropi pripada že več kot polovica trga, prinašajo dobiček, a so tudi del problema. V prispevku preberite: Lani se je prvič zgodilo, da so avtomobili, ki se jih drži angleška kratica SUV, v Evropi predstavljali kar polovico vse… »

Goran bo za umor bratrančeve družine do smrti ostal v zaporu

Necenzurirano 12.02.2024
Brutalen umor treh članov družine Đokić iz Aleksinca v Srbiji oktobra 2021 je dobil sodni epilog. Danes 60-letni krivec bo do konca življenja prebil za zapahi. Prizivno sodišče v Nišu je 60-letnemu Goranu Džoniću iz Aleksinca v Srbiji potrdilo… »

Kdo je okrutnež? "Šokantni posnetki grozljivega umora in okrutnosti"

Necenzurirano 10.02.2024
Člani Zavoda Pit spremljajo in opozarjajo tudi na razmere, v katerih se znajdejo živali ponekod v Srbiji. Aktivni so zlasti v Nišu in okolici, kjer deluje ena od njihovih članic. V petek so tako na svoji Facebook strani objavili vest o ustreljenem… »

Foto: Namerno zažiganje mačk se nadaljuje, za življenje se bori tudi Mici

Necenzurirano 08.02.2024
Zavod pit za pomoč, pravice in zaščito živali poroča že o tretjem primeru mučenja živali v srbskem Nišu, "namernem zažiganju mačk". Kot smo poročali včeraj, so na straneh Zavoda pit opozorili na nečloveško dejanje izživljanja nad ubogimi… »

Za kongresni turizem bi potrebovali hotel

Dnevnik 17.01.2024
V družbi Celjski sejem so z lanskim poslovanjem zadovoljni, saj so kljub obsežnemu požaru, ki je močno poškodoval upravno stavbo s kongresnim centrom, poslovali solidno. Prav kongresni turizem je tista tržna niša, ki si jo želijo krepiti tudi v… »

Od otrok zahtevali gole fotografije

Dnevnik 28.12.2023
Osem osumljenih pedofilije ter posedovanja vsebin spolnega izkoriščanja otrok so v sredo prijeli v Srbiji. Žrtve so bile stare med tri in štirinajst let. Srbska policija je v sredo v akcijah po celi državi aretirala osem moških, ki jih sumijo spolne… »

Odprli nov plinovod med Srbijo in Bolgarijo

RTV Slovenija 10.12.2023
V bližini Niša so uradno odprli nov plinovod med Srbijo in Bolgarijo. Srbija bo lahko tako diverzificirala svojo dobavo plina in zmanjšala odvisnost od ruskih energentov. Plinovod, ki Novi Iskar na zahodu Bolgarije povezuje z Nišem v Srbiji, so… »

Dneve slovenskega filma v Beogradu odpirata Jezdeca

RTV Slovenija 07.12.2023
V Jugoslovanski kinoteki v Beogradu se začenjajo 9. Dnevi slovenskega filma. Do 10. decembra bodo na več lokacijah po Srbiji na ogled sodobne slovenske produkcije, med njimi tudi film Jezdeca režiserja Dominika Menceja, ki bo festival tudi uradno… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem