Partizan

Župan na moravškem vrtcu odkril spominsko obeležje Vojki Napokoj

Domžalec pred 2 dnevoma
Župan Občine Moravče je pred Dnevom boja proti okupatorju danes, 22. aprila 2024, pred glavnim vhodom v moravški vrtec odkril spominsko obeležje Vojki Napokoj, po kateri ta vrtec nosi ime. V svojem kratkem nagovoru je povedal: »Vojka Napokoj je bila… »

V Beogradu festival golov, a tudi hud pretep

Delo pred 3 dnevi
Predigra velikega derbija med Crveno zvezdo in Partizana je bila groba, v spopadu dveh navijaških skupin več aretiranih in poškodovanih. V dopoldnevu po sinočnjem 173. derbiju nogometašev Crvene zveze in Partizana (3:2) privrženci obeh moštev, ki… »

V Toskani je spomin na partizana Dušana Bordona še živ

Delo pred 5 dnevi
V občini Caprese Michelangelo so osemdeset let po njegovi smrti postavili spomenik slovenskemu publicistu Dušanu Bordonu. V nadaljevanju preberite: Antoniu Acquistiju, 79-letnemu nekdanjemu županu toskanske občine Caprese Michelangelo, se je… »

Komentar / Rent-a-Tito

Mladina pred 5 dnevi
Kam s Titovimi kostmi po deložaciji iz Hiše cvetja. Je to mogoče? Da Hrvaška televizija, ta hemoroid nacionalistične oblasti, predvaja filmski spektakel Bitka na Neretvi, odo Titovim partizanom, ki so premagali močnejše fašiste? Film, ki ga po… »

Ustavili kombi, razbili stekla in vanj vrgli bakle

Zurnal24 pred 8 dnevi
Huligani so prejeli zaporne kazni, a tožilstvo kljub temu ni zadovoljno. Višje sodišče v Beogradu je pet navijačev srbskega nogometnega prvoligaša Crvene zvezde obsodilo na po štiri leta zapora zaradi napada na kombi z navijači rivalskega… »

Ah, Italija ...

Delo pred 11 dnevi
Naj resignirano ugotovimo, da je Italija pač 65-milijonska država, in bo treba 10. februarja vsako leto ob neresnicah pozabiti na lastno dostojanstvo? V nadaljevanju preberite: Slovensko društvo za mednarodne odnose (SDM) je pred kratkim priredilo… »

Luka Božić drugič zapored MVP rednega dela lige Aba

Dnevnik pred 12 dnevi
Košarkarja Zadra Luko Božića so trenerji, novinarji in navijači drugič zapovrstjo izbrali za najkoristnejšega igralca rednega dela sezone lige regionalne košarkarske lige Aba. Najboljši je bil v vseh treh glasovanju in je dobil 16,8 odstotkov vseh… »

Božić prvi dvakratni MVP Lige ABA

RTV Slovenija pred 12 dnevi
Košarkar Zadra Luka Božić je bil v glasovanju trenerjev, novinarjev in navijačev drugo leto zapored izbran za najkoristnejšega igralca Lige ABA. 27-letni krilni košarkar bo prvi, ki bo dobil pokal Dejana Milojevića, nagrado, poimenovano po letos… »

Košarkarjem Krke bi lahko odleglo, vendar jim še ne more

Delo pred 19 dnevi
Skupščina ABA še enkrat potrdila širitev lige na 16 moštev, a vnovič brez podpore Partizana in Budućnosti. Cedevita Olimpija brez težav osvojila Zagreb. V nadaljevanju preberite: V uvodnem dvoboju zadnjega kola lige ABA so košarkarji Cedevite… »

Slovenski moštvi bosta zadnji hip poskušali rešiti, kar je še možno

Delo pred 19 dnevi
Košarkarji Cedevite Olimpije v zadnjem kolu lige ABA za 4., 5. ali 6. mesto pred končnico, Krka za pobeg z dna lestvice. V nadaljevanju preberite: Pred zadnjim kolom lige ABA je jasno, da bodo košarkarji Crvene zvezde vstopili v četrtfinale končnice… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem