Povezane novice

Na Pivškem za dva tedna zapirajo javno življenje, že od petka se na daljavo šolajo vsi učenci osnovne šole v Košani

Primorske pred 10 dnevi
V pivški občini zaradi naraščanja števila okužb s covidom-19 za dva tedna zapirajo javno življenje. Odpovedane so vse prireditve in udeležba gledalcev na športnih dogodkih. Že od petka pa se na daljavo šolajo vsi učenci osnovne šole v… »

Egon Stopar: Naročamo tako, da se ljudje v čakalnicah ne srečujejo

Primorske pred 10 dnevi
“Naši zdravniki v ambulanti, po telefonu in elektronski pošti dnevno obravnavajo tudi po 100 pacientov, delajo v nujni medicinski pomoči, nadomeščajo sodelavce,” se je direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina Egon Stopar odzval na negativne… »

Dolgotrajni oskrbi se obeta sistemska ureditev, a ne brez pomislekov in opozoril

Primorske pred 10 dnevi
Po skoraj dveh desetletjih neuspešnih poskusov zdaj kaže, da bo sistem dolgotrajne oskrbe vendarle zaživel v praksi. Polnoletni prebivalci, ki so pri dnevnih opravilih odvisni od tuje pomoči, bi lahko izbirali med različnimi oblikami le-te. A… »

O ribah v morju, konzervah in na krožniku

Primorske pred 10 dnevi
Ribištvo ni pomembno samo za istrsko kuhinjo in gastronomijo, ampak tudi za gospodarstvo in turizem, je pa tudi del naravne in kulturne dediščine, saj se Istrani z njim identificirajo. Vse te vidike naj bi povezali v en projekt, poimenovan Zgodbe o… »

“To je nestrokovno in je šarlatanstvo!”

Primorske pred 10 dnevi
Že tri tedne javnost in zdravništvo razburja pismo Iniciative slovenskih zdravnikov proti cepljenju otrok in mladostnikov zoper covid-19. Od njega se ograjujejo glavnina zdravnikov in zdravniške organizacije. Pismo poglablja razdvojenost prebivalstva… »

Vrglo ga je iz avta

Primorske pred 10 dnevi
Malo pred poldnevom je 18-letni italijanski voznik med Lokvijo in Lipico z avtom zapeljal s ceste in bočno trčil v drevo. Ob tem je iz avta vrglo sopotnika z zadnjega sedeža, zaradi česar so očividci prijavili, da naj bi voznik povozil pešca… »

Čez Sočo po novi brvi

Primorske pred 10 dnevi
Od včeraj je mogoče prečkati Sočo pri zaselku Jablanca po novi, 60 metrov dolgi brvi. Zgradili so jo na območju prejšnje, ki je bila tako dotrajana, da so jo zaprli. Tako na občini kot v turističnem zavodu poudarjajo, da je velika pridobitev ne le… »

Mladega Italijana pri Lipici vrglo iz avtomobila

Svet24 pred 10 dnevi
Silovit trk k sreči ni terjal smrtnih žrtev. Dobre pol ure pred poldnevom v sredo je 18-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Italije, na cesti Lokev – Lipica v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na balkino in s ceste bočno zletel v… »

PODROBNOSTI VČERAJŠNJE NESREČE PRI LIPICI: 18-letnik izgubil nadzor in trčil v drevo, sopotnika vrglo iz avtomobila

Regional pred 10 dnevi
Že včeraj smo poročali o prometni nesreči pri Lipici, danes pa je znanih nekaj več informacij o dogodku. Včeraj ob 11.20 je 18-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Italije, na cesti Lokev–Lipica v ovinku izgubil oblast nad vozilom… »

Preprodali več kot dva kilograma kokaina in konoplje

Primorske pred 10 dnevi
Novogoriško tožilstvo je pred dnevi - dobrih pet mesecev po aretacijah v središču Nove Gorice - zaradi poslov s kokainom, konopljo in heroinom vložilo obtožbo zoper dvanajst moških, enemu izmed njih pa očita tudi hrambo pištole z naboji. NOVA… »

Dotakne se je čudovita glasba, ki velikokrat para srce

Primorske pred 10 dnevi
28-letna goriška sopranistka Gaja Sorč je zmagovalka svoje kategorije na 1. mednarodnem tekmovanju Musica Goritiensis 2021. Kot solistka je sodelovala pri mnogih projektih in z različnimi izvajalci. Najbolj se je dotakne Puccinijeva glasba, po duši pa… »

V novogoriških VDC in domu upokojencev niso dobili denarja za prenove

Primorske pred 10 dnevi
V novogoriških VDC in domu upokojencev, ki sta računala na denar države za prenovo logarske hiše na Trnovem ter doma upokojencev in dnevnega centra v Novi Gorici, so pred kratkim ostali z dolgimi nosovi. Izjava ministra, da naj bi prihodnje leto za te… »

Vlada bi upravne enote spremenila tudi v fotografske ateljeje

Primorske pred 10 dnevi
Fotografiranje za osebne dokumente naj bi po novem opravili kar na upravnih enotah in drugih uradih, ki jih izdajajo, načrtuje vlada. Razlog? Tako bi preprečili zlorabe s fotografijami pri vlogah za izdajo dokumenta. V sekciji fotografov pri Obrtno… »

Da bodo pohodi, izleti in plezanje prijetnejši

Primorske pred 10 dnevi
Že naslednjo pomlad, delno pa je bilo to opaziti že to jesen, bodo rekreativci na širšem območju Kraškega roba imeli boljše možnosti za kolesarjenje, pohode in plezanje. S tem nameravajo poleg domačinov privabiti tudi turiste od drugod, ki se… »

Londonski ples milijonov v Ljudskem vrtu

Primorske pred 10 dnevi
Nogometaše Mure čaka drevi v Ljudskem vrtu najlažja in obenem najtežja tekma v skupinskem delu konferenčne lige. Tottenham je po vseh merilih z drugega planeta, a to bo moral potrditi na igrišču. MARIBOR > Mura dejansko nima česa izgubiti, za… »

Izmeriti neizmerljivo?

Primorske pred 10 dnevi
38. mednarodne arhitekturne konferenca Piranski dnevi arhitekture - PIDA 2021 in podelitev mednarodne nagrade piranesi od danes najavlja več preddogodkov v Piranu in Kopru, ki vabijo z zanimivimi vsebinami. Sobotno konferenco izziva vprašanje, kaj je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem