Povezane novice

Minister Poklukar namignil, kaj bo z božičnimi praznovanji (VIDEO)

Slovenske novice pred 11 dnevi
Vlada ni zaostrila covidnih ukrepov, v pripravi priporočila o organizaciji sejmov in prireditev v prazničnem času. V sredo so opravili 7.194 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 2.668 oziroma 37 odstotkov. V državi je po… »

Jereb: Umre 24 ljudi od stotih sprejetih. Brez nas bi umrli vsi (VIDEO)

Slovenske novice pred 11 dnevi
»Nismo na robu, smo krepko čez rob zmogljivosti, če pogledamo, kaj vse smo morali zaradi covida ustaviti. Razmere so katastrofalne,« pravi Matjaž Jereb. V sredo je bilo s 7.194 PCR-testi potrjenih 2.667 okužb s koronavirusom. Delež pozitivnih… »

V sredo so potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom

Primorske pred 11 dnevi
V sredo so opravili 7194 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 2668 oziroma 37 odstotkov testov. V bolnišnicah zdravijo 1145 covidnih bolnikov, 286 na intenzivni negi. V sredo je umrlo 11 covidnih bolnikov, je objavila vlada… »

Nova licenca in lažji izpit iz slovenščine

Delo pred 10 dnevi
Pomembne spremembe za zdravnike. Predlog zakona bo romal še skozi parlamentarno porceduro. V državni zbor bo v obravnavo po nujnem postopku podan predlog zakona, s katerim vlada rešuje pomanjkanje zdravnikov in posledično oteženo dostopnost… »

Kdaj bomo v Sloveniji začeli s cepljenjem mlajših od 12 let? To pravi Poklukar. #video

SiolNET pred 10 dnevi
"Slovensko zdravstvo se spoprijema z največjim izzivom v svoji zgodovini. Razmere so izredno resne. Vzpona novih okužb si ne moremo privoščiti," je na današnji novinarski konferenci po seji vlade povedal minister za zdravje Janez Poklukar in znova… »

Nove licence za zdravnike, lažje do potrdila o slovenščini za tuje zdravnike

RTV Slovenija pred 10 dnevi
Vlada je sprejela predlog dopolnitev zakona o zdravniški službi, s katero bi specializant družinske medicine lahko postal osebni zdravnik že v tretjem letu specializacije, ne šele v četrtem, kot je zdaj v veljavi. Predlog sprememb prenaša izvajanje… »

V Avstriji po odobritvi Eme zelena luč za cepljenje otrok od pet do 11 let

Večer pred 10 dnevi
Avstrijski minister za zdravje Wolfgang Mückstein je ob tempoudaril, da je cepljenje otrok varno. Napovedal je tudi, da naj bi Avstrija do konca leta dobila 258.000 odmerkov cepiva za otroke. Ni pa odgovoril na večkrat zastavljeno vprašanje, ali bo… »

Tuji zdravniki lažje do potrdila o znanju slovenščine, izpit bi opravili pri zbornici

24ur pred 10 dnevi
Vlada je sprejela predlog novele zakona o zdravniški službi, s katerim rešuje problematiko pomanjkanja zdravnikov v Sloveniji. Med drugim uvajajo možnosti pridobitve certifikata o usvojenih posebnih znanjih, tuji zdravniki pa bi izpit o znanju… »

Velike spremembe za zdravnike in študente medicine

Zurnal24 pred 10 dnevi
Vsi bodo po strokovnem izpitu tri mesece delali na področju družinske ali urgentne medicine. Kot je na današnji novinarski konferenci dejal minister za zdravje Janez Poklukar, so danes na vladi sprejeli več pomembnih odločitev, ki bodo pripomogle k… »

VLADA SPREJELA PREDLOG ZAKONA O ZDRAVNIŠKI SLUŽBI: S predlaganimi spremembami do boljše dostopnosti zdravstvenih storitev

Regional pred 10 dnevi
Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele zakona o zdravniški službi. Spremembe bodo pripomogle k boljšemu delovanju in dostopnosti zdravstvenega sistema, predvsem na primarni ravni, je na novinarski konferenci povedal minister za zdravje… »

Ema priporočila uporabo Pfizerjevega cepiva za otroke od 5. do 11. leta

Primorske pred 10 dnevi
Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes priporočila razširitev uporabe cepiva proti covidu-19 podjetij Pfizer/BioNTech na otroke, stare od pet do vključno enajst let. AMSTERDAM > Cepivo Comirnaty je Ema za stare 12 let in več odobrila že pred… »

Cepivo za otroke že naročeno, zediniti se mora še stroka

Delo pred 10 dnevi
Minister za zdravje Janez Poklukar je na novinarski konferenci predstavljal novosti glede epidemije in zakonodaje. Vlada je danes obravnavala predlog novele zakona o zdravniški službi. Po današnji seji vlade je minister za zdravje Janez Poklukar… »

Minister namignil, ali bomo letos sploh lahko imeli božična praznovanja

Zurnal24 pred 10 dnevi
Minister o aktualnem stanju v bolnišnicah, cepljenju in morebitnih novih ukrepih. Epidemiološko stanje ostaja skrajno resno, število novih dnevnih okužb je visoko, ljudje s covidom-19 kljub naporom zdravstvenih delavcev umirajo v bolnišnicah, je na… »

Pfizerjevo cepivo za otroke, stare od 5 do 11 let, bo v Slovenijo prispelo decembra

RTV Slovenija pred 10 dnevi
Evropska agencija za zdravila (EMA) je priporočila razširitev uporabe cepiva proti covidu-19 podjetij Pfizer in BioNTech na otroke, stare od pet do vključno enajst let. EMA za te otroke priporoča manjši odmerek cepiva kot za starejše. "Vesel sem… »

Poklukar o praznikih: Porasta števila okužb si ne moremo privoščiti. Minister prosi, naj se delo organizira od doma

Večer pred 10 dnevi
Kakšna pa je bila situacija z okužbami pred natanko tednom dni? Po 9220 testih PCR so potrdili 3662 novih okužb. Pozitivnih je bilo 39,7 odstotka vseh. Status #COVID19 ?? 1/3 25.11.2021 ➡️ PCR: +2.668, testiranih: 7.194, delež pozitivnih: 37,1 %… »

Priporočili razširitev uporabe covidnega cepiva za otroke od pet do enajst let

Dnevnik pred 10 dnevi
“Zasedenost navadnih bolniških postelj v UKC Ljubljana je visoka, a še nismo na koncu. V zadnjem času se zadeve malce umirjajo, znižuje se delež zbolelih cepljenih, vedno več pa je bolnih necepljenih,” poudarja predstojnica infekcijske klinike… »

Evropska agencija priporočila cepljenje otrok proti covid-19 #video

SiolNET pred 10 dnevi
Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes priporočila razširitev uporabe cepiva proti covid-19 podjetij Pfizer/BioNTech na otroke, stare od pet do vključno enajst let. ‼️ EMA recommends approval of BioNTech/Pfizer’s #COVID19vaccine, Comirnaty… »

EMA predlagala odobritev Pfizerjevega covid-19 cepiva za otroke med 5. in 11. letom starosti

Nova 24TV pred 10 dnevi
V Izraelu so že pred časom začeli s cepljenjem otrok med 5. in 12. letom starosti (foto: EPA) Evropska agencija za zdravija je predlagala razširitev rabe cepiva proti covidu-19 tudi na otroke med petim in vključno enajstim letom starosti. Za to… »

PFIZERJEVO CEPIVO TUDI ZA NAJMLAJŠE: Ema razširila priporočilo za otroke, stare od 5 do 11 let

Regional pred 10 dnevi
Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes priporočila razširitev uporabe cepiva proti covidu-19 podjetij Pfizer/BioNTech na otroke, stare od pet do vključno enajst let. Cepivo Comirnaty je Ema za stare 12 let in več odobrila že pred časom. Ema za… »

2668 novih okužb, Jereb: Nismo na robu, smo krepko čez rob zmogljivosti

24ur pred 10 dnevi
V sredo smo v Sloveniji opravili 7194 testov PCR in potrdili 2668 novih okužb s koronavirusom. Odstotek pozitivnih tako znaša 37. Po podatkih vlade se v bolnišnicah zdravi 1145 covidnih bolnikov, 286 jih potrebuje intenzivno nego. Umrlo je 11 ljudi… »

Zelena luč za cepljenje otrok nad pet let

Zurnal24 pred 10 dnevi
Ema priporočila uporabo Pfizerjevega cepiva za otroke od 5. do 11. leta. Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes priporočila razširitev uporabe cepiva Pfizer proti covidu-19 na otroke, stare od pet do vključno enajst let. Cepivo za stare 12 let… »

Ema dala zeleno luč za cepljenje otrok od 5. do 11. leta

Svet24 pred 10 dnevi
Za mlajše otroke priporoča manjši odmerek kot za druge. Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes priporočila razširitev uporabe cepiva proti covidu-19 podjetij Pfizer/BioNTech na otroke, stare od pet do vključno enajst let. Cepivo za stare 12… »

10-letnik s covid-19 še vedno v bolnišnici, v intenzivi najmlajši star 31 let #video

SiolNET pred 10 dnevi
V Sloveniji so v sredo po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje ob 7.194 opravljenih PCR-testih potrdili 2.668 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 37,1 odstotka in je malenkost višji kot dan pred tem… »

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom

Gorenjski glas pred 10 dnevi
Ljubljana – V sredo so opravili 7194 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 2668 oz. 37,1 odstotka testov, je objavila vlada. V bolnišnicah zdravijo 1145 covidnih bolnikov, od teh jih 286 potrebuje intenzivno zdravljenje. V… »

Epidemiološka slika včeraj boljša kot pa pred tednom dni

Svet24 pred 10 dnevi
Pozitivni trend se nadaljuje. Slovenske zdravstvene službe so glede na podatke Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) včeraj opravile 7197 PCR-testov in potrdile 2668 novih okužb. Delež pozitivnih je tako znašal 37 odstotkov. Stanje je torej… »

Epidemiološka slika včeraj boljša kot pa pred tednom dni

Necenzurirano pred 10 dnevi
Pozitivni trend se nadaljuje. Slovenske zdravstvene službe so glede na podatke Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) včeraj opravile 7197 PCR-testov in potrdile 2668 novih okužb. Delež pozitivnih je tako znašal 37 odstotkov. Stanje je torej… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem