Povezane novice

Štorje sz škrinje (21): Vsaka delavnica ima svojo štorjo

Primorske pred 4 dnevi
V Župančičevi ulici je pri tedanjemu čevljarju Bogdanu Stepančiču delal Husein Šaković, ki je te prostore leta 1979 odkupil in kot novi lastnik nadaljeval obrt. V to delo je vpeljal sina Samirja in skupaj sta ime delavnice ponesla daleč naokrog… »

Drevi Meduzalem in Shadow Universe v CMK

Primorske pred 4 dnevi
Pod okriljem koncertnega cikla MjuziKšok, ki ga prireja Klub študentov občine Koper, bosta drevi v Centru mladih Koper nastopili domači “metal-eksperimentalcialci” Meduzalem (na fotografiji) in prvič v gosteh Shadow Universe, ki stapljajo… »

TUDI DRUGI BRAT KADIVEC V ROKAH SLOVENSKE POLICIJE: Enega prijeli v Ankaranu, drugega v Španiji

Regional pred 3 dnevi
Blaž Kadivec, eden od domnevnih članov slovenske celice Kavaškega klana, je po aretaciji v bližini Barcelone in nekaj tednih španskega pripora nazaj v Sloveniji, poročajo Primorske novice. Španski organi so ga na podlagi evropskega naloga predali… »

Se nam zaradi suhe Zofke obeta slabo poletje?

Primorske pred 3 dnevi
Vreme se spreminja, niti ledeni možje niso več to, kar bi po ljudski modrosti morali biti. Sv. Pankracij, Servacij in Bonifacij naj bi sredi maja prinesli hladno in nič kaj prijetno vreme, a so bile temperature zadnje dni že prav poletne. In kot vse… »

Prihaja najmočnejša polna luna letos

Primorske pred 3 dnevi
Ponedeljkova polna luna vam bo zamajala službene, pa tudi zdravstvene temelje, če ne boste opustili starih čustev in tudi starega načina delovanja. Ne ogovarjajte tistih, ki jih ne poznate, niti se ne postavljajte na stran nekoga, za katerega niste… »

Več kot gasilski dom

Primorske pred 4 dnevi
Gasilski dom, ki so ga pred dnevi predali namenu, je veliko več kot le sodoben objekt za srpeniške gasilce. Dodali so veliko športno oziroma večnamensko dvorano s čimer se Srpenica ponaša z enim lepših tovrstnih objektov. Zajetna naložba je stala… »

Burbonke so zdaj najlepše

Primorske pred 4 dnevi
Burbonke, ki prav v teh dneh bujno cvetijo in omamno dišijo, v okviru festivala vrtnic privabljajo številne ljubitelje rož. Na Kostanjevici so jih v zadnjih dveh tednih našteli že približno 3000, med njimi je tudi veliko Italijanov. Vrhunec… »

Po izročitvi iz Španije v priporu oba brata Kadivec

Primorske pred 4 dnevi
Po nekaj tednih španskega zapora je Blaž Kadivec, eden od obtoženih iz slovenske celice Kavaškega klana, v domovini in za zapahi slovenskega pripora. Mlajšega Kadivca, brata Klemna Kadivca, ki naj bi bil eden od vodij omenjene kriminalne združbe, so… »

Odpustili skoraj tretjino zaposlenih

Primorske pred 4 dnevi
V Splošni plovbi naj bi odpustili šest zaposlenih, še dva pa naj bi upokojitev pričakala na zavodu za zaposlovanje. V vodstvu podjetja, v katerem tako ostaja le še 13 zaposlenih, odpuščanj ne komentirajo. PORTOROŽ > Včeraj se je začel iztekati… »

Imenitnega lastnika so razkrile zanke za pripenjanje odlikovanj

Primorske pred 4 dnevi
Avstrijski cesar Franc Jožef I, ikonična osebnost 19. stoletja, se vrača v središče pozornosti slovenskih ljubiteljev zgodovine. Tokrat po zaslugi uniforme, ki jo že 109 let hrani Narodni muzej Slovenije. Eksponat, ki so ga šele zdaj povezali s… »

“V policiji smo v zadnjih dveh letih dosegli dno”

Primorske pred 4 dnevi
“V Italiji so v 75 letih zamenjali 19 generalnih direktorjev policije, pri nas pa od leta 1998 že 15. To nam pove vse o vplivu politike na policijo pri nas,” je po dveletnem burnem dogajanju na notranjem ministrstvu in policiji povedal predsednik… »

Naredili bodo nekaj zase in za slepe

Primorske pred 4 dnevi
V športnem parku bo dane že 8. dobrodelna prireditev Tečem, da pomagam. Udeleženci se bodo rekreirali, obenem pa spoznavali vsakodnevno realnost slepih in slabovidnih. Celotna vsebina je na voljo le naročnikom. Želite dostop do vseh spletnih vsebin… »

Gorski kolesarji so zavzeli Slavnik

Primorske pred 4 dnevi
Za ljubitelje gorskega kolesarjenja je bil minuli vikend malodane prazničen. Po dveh letih koronskega premora se je na pobočja Slavnika, Čičarije ter Podgrajskega in Matarskega podolja znova vrnil MTB Slavnik, največji rekreativni gorskokolesarski… »

Zadnja, ki najbrž ni zadnja

Primorske pred 4 dnevi
Bravo na sežanski stadion prihaja po porazu v pokalnem finalu, zato domači tudi v psihološkem trenutku gostov iščejo svojo priložnost za zmago ali pa morda za točko, ki bi jim že omogočila vabilo na zares zadnjo domačo tekmo v sezoni. SEŽANA >… »

V nesreči niso ostali sami

Primorske pred 4 dnevi
V Območnem združenju Rdečega križa Ajdovščina so po sobotnem požaru, ki je družini iz Batuj vzel streho nad glavo, začeli akcijo zbiranja denarne pomoči za najnujnejšo sanacijo hiše. BATUJE > Ognjeni zublji, ki so izbruhnili na podstrešju… »

Občina oddaja prodajne hiške v Coppovem parku

Primorske pred 4 dnevi
Občina zbira pisne ponudbe za najem petih štiri kvadratne metre velikih prodajnih hišk v parku Pietro Coppo za trgovsko dejavnost (za prodajo dekorativnih in uporabnih izdelkov, izdelanih na trajnostni način) oziroma za gostinsko ponudbo (s poudarkom… »

Na izhodnih vratih Urbanija, Olaj, Krek, Matoz, Simič ...

Primorske pred 4 dnevi
Predsednik zmagovite stranke na volitvah se je zavezal, da bodo politično nastavljene kadre zamenjali strokovnjaki. Javnost bo pozorna na vsako kadrovsko rošado, spremembe pa bodo zagotovo naletele na ostro nasprotovanje desne opozicije. SLOVENIJA >… »

Špalir, veselica ali kaj tretjega?

Primorske pred 4 dnevi
S primorskega gledišča bo osrednja pozornost 29. kroga druge slovenske nogometne lige veljala sosedskemu obračunu v Novi Gorici, kjer bodo danes popoldne gostovali Ajdovci. NOVA GORICA > Navijaški transparenti organiziranih privržencev Gorice že od… »

Ko rastemo, veliko izgubljamo

Primorske pred 4 dnevi
Ljudje se spuščamo v duhovnost zaradi osebne koristi in razvoja, a je pravzaprav tisto, kar izgubimo zaradi življenja v duhovnosti, za nas najpomembnejše. Tega, kar izgubljamo, sicer ne moremo izgubiti za vekomaj; “predmeti” se nam vsake toliko… »

Čas je za zmago v gosteh

Primorske pred 4 dnevi
Košarkarji Dallasa so z Luko Dončićem vrnili udarec. Potem ko so doma s 113:86 ugnali Phoenix, so v polfinalu končnice zahodne konference lige NBA izsilili sedmo odločilno tekmo, ki bo jutri v Arizoni. DALLAS > Tudi na šestem dvoboju je obveljala… »

Istrska veslaška regata se vrača

Primorske pred 4 dnevi
Po treh letih premora zaradi epidemije covida-19 se jutri v Simonov zaliv vrača tradicionalna Istrska mednarodna veslaška regata, ki jo organizira Veslaški klub (VK) Argo Izola. Začetek tekmovanj bo ob 7. uri. IZOLA > Na startu 65. Istrske mednarodne… »

Novice dneva »

Prekrasna novica za Maribor, ki veselo hladi šampanjec

SiolNET pred eno uroše 8 povezanih

Vse topleje in topleje bo

SiolNET pred eno uroše 1 povezana

Miami na krilih Butlerja do prve zmage na vzhodu

Dnevnik pred eno uroše 4 povezane

Primorca, obsojenega zaradi pedofilije, aretirali v Kambodži

Primorske pred tremi uramiše 3 povezane

Zaradi simbola Z eno leto brez nastopov

Delo pred 32 minutamiše 2 povezani
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem