Povezane novice

Za zavarovanje hiše ponekod tudi za četrtino višji znesek kot do sedaj

Primorske pred 14 dnevi
Krepka rast cen gradbenega materiala in druge podražitve so dvignile tudi višine zavarovalnih vsot pri zavarovalnicah. Ponekod bo treba za določena zavarovanja, denimo, hiše, odšteti tudi za četrtino višji znesek kot do sedaj. Zaradi podražitve… »

Škripajoč podplat je ponosno razkrival nov čevelj

Primorske pred 13 dnevi
V Tolminskem muzeju je prek poletja na ogled razstava Čevlji za praznik in vsakdan, ki je nastala v sodelovanju s Tržiškim muzejem, specializiranim za obutveno dediščino. Prinaša atraktiven vpogled v zgodovino obutve in njeno raznolikosti v… »

Maja Pišot Cvikl: “Napajam se v slehernem odtenku narave”

Primorske pred 13 dnevi
“Kdor meni, da se pravo in poezija izključujeta, najbrž ne ve, da so bili mnogi znani pesniki tudi pravniki,” pove Maja Pišot Cvikl. Ankarančanka, pravnica, specializirana za civilno odškodninsko in zavarovalno pravo, je občasno tudi pesnica, ki… »

Na Goriškem že tretje poletje v boj s komarji

Primorske pred 14 dnevi
Čeprav naj bi bilo sušno obdobje manj naklonjeno razmnoževanju komarjev, se zdi, da se nadlega za to ne zmeni. Na Goriškem jo že tretje leto napadajo s preparatom aquatain, v Novi Gorici ga bodo v jaške spet vlivali prihodnji teden. Bo pomagalo… »

Ker se dražijo energenti, so tudi položnice višje

Primorske pred 14 dnevi
Uporabniki kotlovnice Markovec so na položnicah za zadnji mesec prejeli precej povišane zneske. Podražitev je 30-odstotna in je pričakovana, saj je cena energentov na svetovnem trgu v zadnjem obdobju bistveno višja. KOPER > Precej uporabnikov je… »

Srečko Šestan: “Vsi nam zavidajo naš sistem prostovoljstva”

Primorske pred 14 dnevi
Kot ob vsaki večji nesreči v zadnjih desetih letih je bil tudi tokrat v prvi štabni vrsti. Z gostimi brki, resnega pogleda in jedrnatih odgovorov je poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan že s svojo pojavo dal vedeti, da se dogaja nekaj velikega… »

Brez gozda na goriškem Krasu so tudi čebele ostale brez paše

Primorske pred 14 dnevi
Pod Mirenskim gradom sta čebelarju v požaru zgorela premična čebelnjaka, a škoda za čebelarstvo na goriškem Krasu je še veliko večja. “Nemogoče jo je oceniti, čebelarji so izgubili pasišča, stoletje bo trajalo, da si bo narava na tem… »

Namesto tenisa in zelenja je zasilno parkirišče

Primorske pred 14 dnevi
V Strunjanu je na nekdanjih teniških igriščih zraslo začasno parkirišče. STRUNJAN > Že lansko poletje turistični kompleks Terme Krka v Strunjanu ni več premogel teniških igrišč, saj jih je lastnik ukinil. Tedaj je ... Celotna vsebina je na… »

Taborništvo je izvrstna popotnica v sonaravno življenje

Primorske pred 14 dnevi
Vabilo Pridi na zlet in ustvarjaj boljši svet je na največje srečanje tabornikov na smučarski center Cerkno pritegnilo okrog 1000 udeležencev. Organizira ga cerkljanski rod Aragonitnih ježkov. Ob boku sta mu Zveza tabornikov Slovenije in prvič… »

Pivčan Bubnič bo lovil novo zmago

Primorske pred 14 dnevi
Danes ob 18.15 se bodo s predstavitvijo posadk in avtomobilov v Gorenji vasi avtomobilistični navdušenci začeli ogrevati za jutrišnji trening in nedeljsko dirko za gorsko hitrostno državno prvenstvo (DP). V skupnem seštevku sezone bo vodstvo branil… »

Ajdovci se bodo v Kranju srečali tudi z Ajdovcem

Primorske pred 14 dnevi
Tekmovalni utrip v drugi slovenski nogometni ligi že danes prinaša tri dvoboje, med njimi se bodo v Kranju Ajdovci pomerili s Triglavom. Tudi preostala primorska predstavnika gostujeta. Biljence jutri čaka pot v Slovensko Bistrico, pred Dekančani pa… »

Fantje bolje od ratinga, dekleta zaostajajo

Primorske pred 14 dnevi
Včerajšnji prost dan sta slovenski reprezentanci na šahovski olimpijadi v indijskem Chennaiu končali različno zadovoljni. Moška, za katero igra tudi Solkanec Jure Borišek, je presegla pričakovanja, ženska pa zaostaja za ratingom pred turnirjem… »

Jagger je petko dal punci iz Kobarida

Primorske pred 14 dnevi
“Vojna, otroci, je le streljaj stran,” je na dunajskem stadionu med klasiko Gimme Shelter prepeval Mick Jagger. Ob njem je kitarske strune z grčastimi prsti prebiral Keith Richards. Nakar je uspešnico You Can't Always Get What You Want odprl… »

Oboji po prvo zmago v sezoni

Primorske pred 14 dnevi
Tako Tabor kot Celje sta minuli konec tedna iztržila remi, oba tik pred koncem tekme. Tabor je osvojil prvo točko v novi sezoni, medtem ko so Celjani v vseh dosedanjih tekmah remizirali. SEŽANA > Trije krogi prve SNL so bili kar dinamični in z… »

Izvedenec pokazal, da se nož odpre z eno roko

Primorske pred 14 dnevi
Izvedenec sodne medicine je včeraj na sojenju Nizozemcu, obtoženemu poskusa uboja, potrdil, da lahko vsaka vbodna rana povzroči takšne poškodbe, zaradi katere je ogroženo življenje napadenega. Zaradi dveh vbodnih ran, ki jih je utrpel zabodeni… »

Novice dneva »

S čim se bo splačalo greti to kurilno sezono

Primorske pred 49 minutamiše 8 povezanih

Ruske zime si letos ne moremo privoščiti

Delo pred 14 minutamiše 1 povezana

Horoskop za petek, 19. avgusta

Necenzurirano pred 13 minutamiše 1 povezana

Vučić in Kurti brez dogovora, Borrell še ni obupal

Dnevnik pred 6 uramiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem