Povezane novice

Avtocestna policija je dokončno pokopana

Primorske pred 15 dnevi
“Sprejeta je bila odločitev, da se uprava in specializirane enote avtocestne policije ukinejo, delovna mesta in uslužbenci pa ustrezno premestijo, večinoma na postaje prometnih policij,” pojasnjujejo z generalne policijske uprave. Leto in pol po… »

Kdo bo zastopal primorske interese v državnem svetu?

Primorske pred 15 dnevi
Primorske lokalne interese bodo prihodnjih pet let v državnem svetu zastopali Elena Zavadlav Ušaj, Andrej Poglajen, Igor Marentič in Matjaž Štolfa. Tako so na včerajšnjih volitvah, ki potekajo posredno, odločili elektorji v štirih enotah, v… »

Zadovoljni so, da je konec spora o dvorcu Lanthieri

Primorske pred 15 dnevi
Zakupna pogodba velja za 85 let, najemnina se poviša, poroke ostajajo; predvideva včeraj sprejeti osnutek sporazuma med Občino Vipava in Univerzo v Novi Gorici o prihodnosti dvorca Lanthieri. Zadnjo besedo bosta imela upravni odbor univerze in… »

Kmete bosta v državnem svetu zastopala Branko Tomažič in Anton Medved, Peter Vrisk izpadel

Dnevnik pred 15 dnevi
Kmete bo v državnem svetu še nadaljnjih pet let zastopal nekdanji poslanec državnega zbora Branko Tomažič, na novo pa se mu bo pridružil predsednik Sindikata kmetov Slovenije Anton Medved. Tako so na današnjih volitvah v državni svet odločili… »

Tatovi okradli izolske jadralce

Primorske pred 15 dnevi
“Sramota! V JK Burja Izola so nam ukradli štiri pete izvenkrmnih motorjev, ki jih uporabljamo za treninge in organizacijo regat. Škoda je ogromna,” je na svojem facebook profilu zapisal Vasilij Žbogar. V klubu so ogorčeni in jezni, tatovi so… »

Fakin bo podprl Mišiča, Zadković pa nikogar

Primorske pred 15 dnevi
Po prvem krogu županskih volitev v Piranu, na katerih sta slavila zmago Gašpar Gašpar Mišič in Andrej Korenika, se je začelo sklepanje koalicij in povezav. Župan Đenio Zadković želi morebitnemu zmagovalcu obilo sreče, vendar pravi, da v drugem… »

Nekdanjega koprskega kriminalista čaka zatožna klop

Primorske pred 15 dnevi
Nekdanjega koprskega kriminalista Matjaža Hrovatina čaka sodni postopek, z njim bosta na zatožno klop koprskega okrožnega sodišča sedla tudi njegova starša. Njihova obramba z ugovori ni uspela prepričati sodišča. Obtožnica zaradi zasežene… »

Opravili z Ronaldom, zdaj jih čakajo Brazilci

Primorske pred 15 dnevi
S tekmami v skupinah G in H se bo predstavilo vseh 32 udeleženk 22. svetovnega prvenstva v nogometu. Danes bo na sporedu nemara najprivlačnejši par prvega kroga sploh, obračun Brazilije in Srbije. DOHA > Brazilija je vedno Brazilija, pa ne le zaradi… »

Mestni svet je dodobra premešan, izvoljenih največ žensk doslej

Primorske pred 15 dnevi
V 32-članskem mestnem svetu bo po novem sedelo 17 novih obrazov. Večina, kar deset, jih je v Gibanju Svoboda, ki je osvojilo 14 sedežev. Nekaj sprememb pa je tudi v drugih listah. V mestni svet so se uvrstili vsi kandidati za župana, z izjemo Klemna… »

Tudi primorske zmage

Primorske pred 15 dnevi
Lokostrelski klub Budanje je v ajdovskem Športnem centru Police gostil prvo tekmo nove sezone slovenskega dvoranskega pokala. Zmag so se veselili tudi v treh primorskih klubih. AJDOVŠČINA > Na uvodni tekmi slovenskega lokostrelskega pokala, ki je bila… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem