Povezane novice

Za zdravstvo po meri ljudi, ne kapitala

Primorske 10.01.2023
“Odgovornost za nastale razmere nosi več preteklih vlad, a trenutna vlada je odgovorna, da ukrepa nemudoma. Zdravstvene storitve morajo biti pod enakimi pogoji dostopne vsem pacientom,” je eno od zahtev bolnikov, ki so se danes zbrali na protestnih… »

Poslovanju Občine Cerkno v letu 2020 negativno mnenje Računskega sodišča

Primorske 10.01.2023
Računsko sodišče je Občini Cerkno v pregledu poslovanja za leto 2020 nanizalo več deset kršitev zakonodaje in ji izreklo negativno mnenje. Pedantno pripravljeno poročilo razkriva predvsem neživljenjskost predpisov. Občina je večino očitanih… »

Rastline prehitevajo z rastjo, zelenjava gnije

Primorske 10.01.2023
Za januar nenavadno visoke temperature in visoka vlaga ne vplivajo najbolje na sadno drevje, zelenjavo, ki je še zunaj, in poljščine. Strokovnjaki opozarjajo, da utegne to kasneje vplivati na več bolezni in škodljivcev, za zdaj pa razmere niso… »

Iskali so granate, našli pa okostje vojaka

Primorske 10.01.2023
Okostje najmanj dveh italijanskih vojakov je od prve svetovne vojne do minulega petka ležalo v zasutem jarku nad Hudim Logom. Pirotehniki državne enote, ki po največjem požaru v naravi v zgodovini Slovenije prečesavajo pogorišče na goriškem Krasu… »

V Ankaranu štiri gradbišča, kmalu bo zabrnelo še na petem

Primorske 10.01.2023
Kdor je zadnja dva mandata bentil, da se v ankaranski občini nič ne dogaja, bo tokrat zadovoljen. Odprta so štiri gradbišča, kmalu jim bo sledilo tudi peto, gradbena dela pa so skupaj vredna šest milijonov evrov. ANKARAN > Vsem vidna gradnja bo… »

V nekdanji blagovnici bo menda parkirišče, Guštarna zaprla vrata

Primorske 10.01.2023
Kljub želji, da bi prenova glavni ulici v starem mestnem jedru prinesla več življenja in kakovostne ponudbe, zaenkrat kaže bolj slabo. Tudi novi lastnik enega doslej največjih praznih poslovnih prostorov - nekdanje blagovnice - za zdaj ugotavlja, da… »

Morilec mladega Solkanca po enem letu še ni za zapahi

Primorske 10.01.2023
Mineva natanko leto dni od umora 26-letnega Solkanca, ki se je zgodil na peš poti pod samostanom Kostanjevica. 11. januarja lani je njegovo truplo na Streliški poti zjutraj našla sprehajalka iz Gorice. Od tedaj novogoriški policisti in kriminalisti… »

S stropa v Areni Bonifika je odpadla mavčna obloga

Primorske 10.01.2023
V dvorani Arena Bonifika je v noči na ponedeljek s stropa na hodniku v obeh nadstropjih odpadel del mavčne obloge. Krivec je poškodovan žleb, skozi katerega so obilne nočne padavine pronicale v notranjost objekta. K sreči takrat v stavbi ni bilo… »

Gradbinci si ne želijo delati v Peklu

Primorske 10.01.2023
40 kilometrov dolga tematska pot od izvira Vipave do državne meje pri Mirnu je končana, zalomilo pa se je v soteski Pekel. Ne le, da so dolgo odkupovali zemljišča, zdaj ne najdejo gradbinca, ki bi postavil brv čez slikovito sotesko. Časa za… »

Uspešna vrnitev Maje Svetik po operaciji ramena

Primorske 10.01.2023
Za ajdovsko levokrilno rokometašico ljubljanskega Krima Mercatorja Majo Svetik je težko, a uspešno leto 2022. Po operaciji desne rame se je vrnila v najboljši slovenski klub in v reprezentanco na evropskem prvenstvu. V nedeljo je v ligi prvakinj k… »

Zneski gredo v milijone

Primorske 10.01.2023
Občina Vipava bo tudi letos nadaljevala naložbe v javno kanalizacijo po krajevnih skupnostih. Trenutno je na vrsti Slap, kjer se je začela tretja faza obsežnega projekta, občina pa bo še ta mesec objavila javno naročilo za gradnjo kanalizacije v… »

To noč sem jo slišal

Primorske 10.01.2023
“Presenetilo me je, da ima lahko literatura tudi v naši dobi družbeni, moralni, celo katarzični učinek. Ne samo pri nas, tudi v tujini učinkuje podobno,” je Drago Jančar včeraj dejal na novinarski konferenci ob mednarodno uspešnem romanu To… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem