Povezane novice

Gorica je ujela Portorožane

Primorske 16.01.2023
V 14. krogu druge košarkarske lige sta premika na lestvici uspela sežanskemu in novogoriškemu moštvu. Sežanci so v izenačeni konkurenci celo na drugem mestu, s še štirimi ekipami s po devetimi zmagami. Gorici je z zmago nekoliko odleglo, a ima v… »

Primorec, ki je ostal brez nog, išče pravico na sodišču

Primorske 16.01.2023
Primorcu so leta 2019 pri 62 letih v kliničnem centru v Ljubljani morali amputirati nogi. Sedaj je 90-odstotni invalid in povsem odvisen od pomoči družine. Prepričan je, da se je amputacija zgodila zaradi malomarnega zdravljenja in diagnostike osebja… »

Domačini se bojijo uničenja suhih zidov in kulturne krajine

Primorske 16.01.2023
Na kmetijskem ministrstvu so zbrali 145 pripomb in predlogov k načrtu sanacije gozdov, poškodovanih v požaru na Krasu, med njimi tudi od inštitucij, društev in posameznikov s Krasa. V načrtu ni niti omenjena niti varovana značilna kraška krajina… »

Cenzura na facebooku po postojnsko: brisali kritične komentarje

Primorske 16.01.2023
Na Občino Postojna so se zgrnili očitki, da je na svojih družbenih omrežjih brisala kritične komentarje občanov in avtorje celo blokirala. Potem, ko je na to javno opozoril eden od “blokiranih”, se je vnela vroča razprava o padanju… »

V Novi Gorici v stiski zaradi dražjega ogrevanja

Primorske 16.01.2023
Po pričakovanju so se z januarjem cene daljinskega ogrevanja v Novi Gorici povišale. Za povprečno gospodinjstvo s povprečno porabo s 33 na 50 evrov na mesec. Bistveno večje podražitve bodo za poslovne odjemalce, med katere sodijo tudi javni zavodi… »

Kadrovski vrtiljak: kdo zapušča vodstva nekaterih primorskih podjetij in kdo prihaja

Primorske 16.01.2023
Kar nekaj kadrovskih novosti je novo leto prineslo v primorskih podjetjih, od Istrabenz Turizma do Intereurope. Kadrovska ruleta se je zavrtela tudi v portoroškem Casinoju. Peter Šolar in Marjan Tomažič nista več predsednik oziroma član uprave, po… »

Do točk tokrat le Novogoričanke

Primorske 16.01.2023
V elitnem tekmovanju so se po moških vrnile na igrišča še odbojkarice, nadaljujejo pa se tudi prvenstva v nižjih tekmovanjih. Med tremi primorskimi člani v prvih A ligah je bil uspešen le novogoriški Gen-I Volley. V vrhu slovenske klubske odbojke… »

Bi morali zaradi zlorab izbrisati tudi Rupnikovo umetnost?

Primorske 16.01.2023
Po javnem razkritju zlorab slovenskega jezuitskega duhovnika Marka Ivana Rupnika se pojavlja vprašanje, kako naj zdaj gledamo na njegovo umetnost. Nekateri pozivajo, naj se njegovi mozaiki odstranijo iz cerkva, drugi menijo, da dejanja osebe ne vplivajo… »

Morske vile oziroma nekdanje kapelice ni več

Primorske 16.01.2023
Pogled, ki se iz višine ponuja na območje ankaranskega pokopališča, je te dni postal še posebej zanimiv. Družba Adriaing je porušila vse, kar je bilo prej zgrajenega, in naredila prostor za nov poslovilni objekt in grobna polja. ANKARAN > “Lepo… »

Premagali dva prvoligaša

Primorske 16.01.2023
Na dveh sosednjih prizoriščih so minuli konec tedna izpeljali drugi memorial Milana Šćulca, rdeča nit turnirja pa so bili trenerji sodelujočih klubov, Radomelj, Gorice, Kopra in Dekanov, saj so vsi del svoje kariere preživeli na klopi koprskega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem