Povezane novice

So se sodniki prehitro veselili Golobovega darila 600 evrov? Tako je odločila vlada

Slovenske novice 02.02.2023
Dominika Švarc Pipan: Glede na mnenje zakonodajno-pravne službe si želimo vzeti še nekaj časa, da preverimo, ali so predlagane rešitve res najboljše in skladne z ustavo. Poslanci bi se morali jutri, v petek, na zahtevo koalicije sestati na izredni… »

Plače v pravosodju: Brez Golobovega “happy enda” za sodnike in tožilce

Dnevnik 02.02.2023
Vlada je umaknila predlog zakona o začasnem dodatku za sodnike in državne tožilce. Po besedah ministrice za pravosodje so se tako odločili zaradi njegove potencialne protiustavnosti. Tožilci in sodniki pričakujejo, da bo vlada držala dano obljubo… »

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 02.02.2023
Kmetijsko ministrstvo je na vsa zavetišča v državi naslovilo predlog pravilnika o merilih za izračun stroškov dnevne oskrbe psov in mačk, ki se plačujejo iz proračuna. Nad nizkimi cenami so ogorčeni v 16 slovenskih zavetiščih, tudi treh… »

Vlada umaknila predlog o 600 evrih dodatka za sodnike in tožilce

RTV Slovenija 02.02.2023
Vlada je iz zakonodajnega postopka umaknila predlog zakona o začasnem dodatku sodnikov in državnih tožilcev, čeprav je premier Robert Golob 10. januarja napovedal, da bodo do reforme plačnega sistema prejemali 600 evrov bruto dodatka. Premier Robert… »

Švarc Pipanova: Dodatek k plačam moramo pretehtati, o višini ne moremo govoriti

24ur 02.02.2023
Vlada je iz zakonodajnega postopka umaknila predlog Zakona o začasnem dodatku sodnikov in državnih tožilcev, po katerem bi sodniki in tožilci od januarja prejemali mesečni dodatek v višini 600 evrov. Pristojna ministrica je dejala, da so se za umik… »

Umaknili predlog o 600 evrih dodatka k plačam sodnikov in tožilcev

Delo 02.02.2023
Zakon, ki bi dal 600 evrov sodnikom in tožilcem, umaknjen iz procedure. Razlog – neskladje z ustavo. Oglasila se je pravosodna ministrica. Tožilci razočarani. Na pravosodnem ministrstvu potrjujejo, da je zakon, s katerim bi začasno od prvega… »

Tožilci razočarani, to jim sporoča Švarc Pipan

Zurnal24 02.02.2023
V društvu državnih tožilcev so presenečeni in hkrati razočarani nad odločitvijo vlade, da umakne predlog zakona o začasnem dodatku sodnikov in državnih tožilcev iz zakonodajne procedure. V društvu pričakujejo, da je umik zgolj začasen in ga bo… »

Ministrica Švarc Pipan pojasnila, kdaj bo realiziran Golobov »happy end«

Necenzurirano 02.02.2023
Vlada je zaradi pripomb zakonodajno-pravne službe umaknila predlog zakona o začasnem dodatku sodnikov in državnih tožilcev. Parlamentarni odbor za pravosodje bi moral danes odločati o vladnem predlogu zakona o začasnem dodatku sodnikov in državnih… »

Švarc Pipanova pojasnila, zakaj so umaknili predlog zakona o dodatkih sodnikom #video

SiolNET 02.02.2023
"Famozni happy end oziroma srečni konec v resnici bo, ko bomo stabilno in dolgoročno uredili plačni položaj v slovenskem pravosodju. Celotna vlada si želi, da nam bo uspelo najti ustrezno in ustavnopravno skladno podlago, da uredimo začasni dodatek… »

Švarc Pipan: Vlada zakon o začasnem dodatku v pravosodju umaknila v luči opozoril zakonodajno-pravne službe DZ

Primorske 02.02.2023
Vlada je ob opozorilih zakonodajno-pravne službe DZ o morebiti ustavnopravno spornih določbah umaknila predlog zakona o začasnem dodatku pravosodnim funkcionarjem. Ali bodo predlagane rešitve ostale v dani oz. prilagojeni obliki ali bo vlada to… »

Nepričakovana poteza vlade, Golob klecnil pod pritiski

Zurnal24 02.02.2023
Golob popustil zaradi pritiskov? Vlada je iz zakonodajnega postopka umaknila predlog zakona o začasnem dodatku sodnikov in državnih tožilcev. Zakon naj bi sicer že danes obravnaval matični odbor, jutri pa naj bi ga po hitrem postopku sprejemali… »

Huda blamaža Goloba – vlada je umaknila zakon, s katerim bi sodnikom in tožilcem delili povišice

Nova 24TV 02.02.2023
Izredni občni zbor Slovenskega sodniškega društva na temo resevanja problematike sodniških plac. Predsednik vlade Robert Golob. Vir: STA Državni zbor jutri vendarle ne bo obravnaval izrazito spornega predloga zakona o začasnem dodatku sodnikom in… »

Vlada iz zakonodajnega postopka umaknila predlog zakona o začasnem dodatku sodnikov in državnih tožilcev

Primorske 02.02.2023
Vlada je iz zakonodajnega postopka umaknila predlog zakona o začasnem dodatku sodnikov in državnih tožilcev, po katerem bi pravosodni funkcionarji od 1. januarja prejemali mesečni dodatek v višini 600 evrov bruto, je razvidno s spletne strani DZ… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem