Povezane novice

Janša jih je ukinil, zdaj jih Golobova vlada spet uzakonja: preverite, ali jih boste prejeli

Slovenske novice 23.02.2023
Pristojni so ugotovili, da se je v zadnjem letu zmanjšalo število izdanih računov v gradbeništvu, cvetličarstvu, gostinstvu, popravilu motornih vozil zaradi neobvezne izročitve računa kupcev. DZ danes, nekaj več kot leto dni po ukinitvi, po nujnem… »

V trgovini boste spet morali vzeti račun, sicer vas bo država kaznovala #video

SiolNET 23.02.2023
DZ je sprejel novelo zakona o davčnem potrjevanju računov, s katero se nekaj več kot leto dni po ukinitvi vnovič uvaja obveznost izročanja računa kupcu za kupljeno blago oz. prejeto storitev. Če kupec računa ne bo obdržal do odhoda iz poslovnega… »

Da lahko odvoz vozil opravljajo le izbrani izvajalci, bo spet veljalo le za tovorna vozila

24ur 23.02.2023
DZ je sprejel novelo Zakona o cestah, s katero se ponovno uvaja ureditev odvoza poškodovanih ali pokvarjenih vozil na avtocestah in hitrih cestah, kot je veljala pred zadnjimi spremembami zakona lani jeseni. Da lahko to storitev opravljajo le izbrani… »

Vročanje računov kupcem znova obvezno, nabor izvajalcev odvoza vozil razširjen

RTV Slovenija 23.02.2023
DZ je sprejel novelo zakona o davčnem potrjevanju računov, s katero se nekaj več kot leto dni po ukinitvi vnovič uvaja obveznost izročanja računa kupcu. Razširil je nabor izvajalcev odvoza pokvarjenih vozil z avtocest. Sistem davčnega potrjevanja… »

Izdajanje računov je spet obvezno

24ur 23.02.2023
Državni zbor je sprejel novelo zakona o davčnem potrjevanju računov, s katero se nekaj več kot leto dni po ukinitvi vnovič uvaja obveznost izročanja računa kupcu za kupljeno blago oz. prejeto storitev. Glasove za so dali le poslanci koalicije, saj… »

DZ s svežnjem zakonov, brezplačna kosila v drugo obravnavo

Dnevnik 23.02.2023
DZ je danes z 51 glasovi za in nobenim proti odločil, da je predlog novele zakona o šolski prehrani primeren za nadaljnjo obravnavo. DZ je danes med drugim sprejel novelo zakona o cestah, s katero se ponovno uvaja ureditev odvoza poškodovanih ali… »

POTRJENO: Če boste odšli iz trgovine brez računa, vas lahko doleti kazen

Regional 23.02.2023
DZ je sprejel novelo zakona o davčnem potrjevanju računov, s katero se nekaj več kot leto dni po ukinitvi vnovič uvaja obveznost izročanja računa kupcu za kupljeno blago oz. prejeto storitev. Glasove za so dali le poslanci koalicije, saj v opoziciji… »

V DZ deljena podpora ponovni obveznosti izročanja računa kupcem

Dnevnik 23.02.2023
Poslanci si niso enotni glede predloga novele zakona o davčnem potrjevanju računov, s katero vlada nekaj več kot leto dni po ukinitvi vnovič predlaga obveznost izročanja računa kupcu. V opoziciji vidijo ukrep kot nepotrebno birokratsko oviro, v… »

Bomo morali kupci spet obvezno jemati papirnate račune?

Nova 24TV 23.02.2023
Foto: zajem zaslona Dobrodošli v pogumen nov digitalni svet. Očitno bodo kupci zopet morali prevzemati papirnate račune. Kupec, ki računa ne bo vzel, mu grozi globa. Videti je kot skeč iz Monthy Pythona, a trenutni oblastniki si očitno res… »

BO TREBA SPET POVSOD VZETI RAČUN? Še več, kupcem grozijo kazni

Regional 23.02.2023
DZ ima zadnji dan redne februarske seje na dnevnem redu med drugim predlog novele zakona o davčnem potrjevanju računov, s katero vlada nekaj več kot leto dni po ukinitvi vnovič predlaga obveznost izročanja računa kupcu. Slednjemu grozi globa, če… »

Dobro leto po uveljavitvi bi to že ukinili

Zurnal24 23.02.2023
Spet bi uvedli obveznost izročanja računa kupcu. Zadnji dan redne februarske seje imajo poslanci na dnevnem redu med drugim predlog novele zakona o davčnem potrjevanju računov, s katero vlada nekaj več kot leto dni po ukinitvi vnovič predlaga… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem