Povezane novice

Katere stranke so porabile največ za kampanjo? Janši tole ne bo všeč

Slovenske novice 24.02.2023
Znani so izsledki revizije o pravilnosti financiranja volilnih kampanj političnih strank za volitve poslancev v letu 2022. Za štiri stranke je računsko sodišče izdalo mnenje o poslovanju s pridržkom. Računsko sodišče je v revizijah pravilnosti… »

SDS o ugotovitvah računskega sodišča: Ni šlo za naklep, ampak nepoznavanje pravil

Slovenske novice 24.02.2023
Nepravilnosti naj bi se med drugim pojavile pri lepljenju plakatov. V SDS razlog za nepravilnosti, ki jih je ugotovilo računsko sodišče v reviziji o financiranju volilne kampanje za lanske volitve v DZ, pripisuje nepoznavanju pravil gospoda, ki jim je… »

Volilne kampanje: SDS pri financiranju kampanje poneverjala listine

Dnevnik 24.02.2023
Politične stranke so v predvolilni kampanji na parlamentarnih volitvah porabile 3,4 milijona evrov, kar je 37 odstotkov več kot leta 2018, razkriva revizijsko poročilo računskega sodišča. Sedem strank je dobilo pozitivno mnenje, strankam Konkretno… »

SDS: Verjamemo, da bo policija razumela, da ni šlo za naklep

24ur 24.02.2023
Računsko sodišče je opravilo revizije pravilnosti financiranja volilnih kampanj za lanske parlamentarne volitve. Sedmim strankam je sodišče izreklo pozitivno mnenje o pravilnosti poslovanja in pravilnosti poročanja, štirim pa mnenje s pridržkom… »

Računsko sodišče zoper SDS naznanilo sum kaznivega dejanja; v stranki trdijo, da ni šlo za naklep

RTV Slovenija 24.02.2023
Računsko sodišče je v reviziji o financiranju volilnih kampanj za lanske volitve v DZ štirim organizatorjem volilnih kampanj izreklo mnenje s pridržkom. Na policijo je podalo tudi naznanilo suma kaznivega dejanja ponarejanja listin zoper SDS… »

Zoper SDS podali naznanilo suma kaznivega dejanja

SiolNET 24.02.2023
V času volilne kampanje so bili za plakatiranje zadolženi prostovoljci, simpatizerji ali člani lokalnih odborov stranke. V Celju je gospod, ki je sprejel to zadolžitev, plakate lepil ali postavljal, brez da bi za to predhodno prejel soglasje. Stranka… »

Računsko sodišče za spremembe volilne zakonodaje

Dnevnik 24.02.2023
Do največ nepravilnosti pri financiranju volilnih kampanj prihaja z nenamensko porabo sredstev, ugotavlja predsednica računskega sodišča Jana Ahčin. Opozarja še na neskladnost volilne zakonodaje in nujnost razmisleka o upravičenih volilnih… »

Računsko sodišče naznanilo sum kaznivega dejanja ponarejanja listin zoper SDS

Necenzurirano 24.02.2023
Računsko sodišče je danes na svoji spletni strani objavilo revizijska poročila o financiranju volilnih kampanj za volitve v državni zbor v letu 2022. Štirje organizatorji volilnih kampanj so si prislužili mnenje s pridržkom. Računsko sodišče je… »

Računsko sodišče policiji naznanilo SDS

Delo 24.02.2023
Kot dokazilo za nekaj prejetih brezplačnih storitev je stranka po ugotovitvah računskega sodišča predložila fiktivne listine. Računsko sodišče je v reviziji o financiranju volilnih kampanj za lanske volitve v DZ sedmim organizatorjem volilnih… »

Volilna kampanja SDS: fiktivne pogodbe in nedovoljeni brezplačni oglasi

Necenzurirano 24.02.2023
Nedovoljeno lepljenje plakatov, s katerih so nagovarjali volivce. Fiktivne pogodbe za zemljišča, na katerih so stali oglasni panoji. Brezplačna propaganda v strankarskih medijih. To so le nekatere kršitve največje opozicijske stranke pred zadnjimi… »

Toliko nepravilnosti v volilni kampanji, da so jih ovadili policiji

Zurnal24 24.02.2023
"Na podlagi zbranih dokazov v revizijah so bila na Inšpektorat za notranje zadeve, Inšpektorat za medije in na Tržni inšpektorat poslana obvestila o zaznanih sumih storitve prekrškov, na Policijsko postajo Ljubljana pa naznanilo suma kaznivega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem