Povezane novice

Planica si je zaslužila svetovno prvenstvo

Primorske 28.02.2023
Odnosi z javnostmi so že dolgo pomemben del javnega življenja, z razvojem spleta in družbenih omrežij pa so postali domala nepogrešljivi v športu. V smučarskem športu že dolgo skoraj vse niti drži Tomi Trbovc, ki se ima že za Primorca. Že… »

Tisoč obrazov Pasolinija

Primorske 28.02.2023
V Mali galeriji Mira Kranjca v Kosovelovem domu v Sežani so odprli razstavo likovnih del z naslovom Tisoč obrazov Pasolinija. Kot je povedala umet. zgodovinarka Anamarija Stibilj Šajn, je razstava posvečena stoletnici rojstva Pier Paola Pasolinija… »

Nevarnosti zaradi burje še ni konec: takšna kazen vas lahko doleti, če ne upoštevate pravil

Slovenske novice 28.02.2023
Še posebej je nevarno za tovorni promet, saj lahko tovornjake med vožnjo močni sunki vetra prevrnejo. Močna burja v teh dneh na Severnem Primorskem povzroča številne nevšečnosti. Na hitri cesti H4 med Nanosom in Selom kot tudi na regionalnih… »

Pomlad je sprožila trenerski vrtiljak

Primorske 28.02.2023
V Novi Gorici so pretekli konec tedna sprožili trenerski vrtiljak, razplet dvobojev 24. kroga prve slovenske nogometne lige pa je nemara zamajal še kakšen trenerski stolček. Na prepihu se je znašel Damir Čontala, ki mu že lep čas iščejo… »

Tuji šoferji v burji polnijo državno blagajno

Primorske 28.02.2023
V nedeljo in včeraj je burja na Primorskem znova pokazala svoje zobe in povzročala nevšečnosti predvsem v prometu. Vozniki tovornjakov se znova niso držali prepovedi vožnje v Vipavski dolini, zato so jih policisti oglobili. Letos so novogoriški… »

Barve kot radost in trpljenje luči

Primorske 28.02.2023
V prostorih Sklada Mitje Čuka na Opčinah so odprli slikarsko razstavo z naslovom “Barve kot radost in trpljenje luči”, s katero se predstavlja tržaški slikar Robert Kozman. OPČINE > Številne zbrane obiskovalce in ljubitelje likovne umetnosti je… »

Med iskanjem špargljev sta našla topovsko granato

Primorske 28.02.2023
Namesto špargljev sta domačina pri Selih na Krasu našla eno, pirotehniki pa še sedem granat, domačina v Vrtojbi in Ozeljanu pa sta naletela na minometno mino in ročno bombo. To je bil izplen minule “eksplozivne” nedelje in ponedeljka… »

Magnet se je pokvaril, a preiskave so

Primorske 28.02.2023
V šempetrski bolnišnici dihajo precej lažje, saj se trend pozitivnega poslovanja nadaljuje. Nestrpno že čakajo na energetsko sanacijo, a razpis še ni končan, medtem pa nabavljajo dodatno opremo. Računajo tudi na aparat za magnetno resonanco, saj… »

Metal diva Tarja Turunen o zadržanih Slovencih

Primorske 28.02.2023
Nekdanji prvi glas simfonične metal zasedbe Nightwish, sodnica na finski različici pevskega šova The Voice ter po mnenju mnogih metalska kraljica Tarja Turunen se bo ta konec tedna v sklopu turneje Raw ustavila tudi v Ljubljanskem Kinu Šiška… »

Varovanka VDC na delo v županov kabinet

Primorske 28.02.2023
“Kdo bi si mislil, da bom kdaj delala na občini,” je navdušena Barbara Ostrouška, varovanka sežanskega VDC, ki je dobila priložnost za delo v običajnem delovnem okolju. “Naši uporabniki vedo, da so drugačni, vendar se s tovrstnim… »

Gradnja krožišča in kolone na vpadnici najedajo živce ljudem

Primorske 28.02.2023
Kdor se je včeraj peljal v mesto po kromberški vpadnici, je moral imeti potrpljenje. Zaradi delne zapore pred krožiščem na Ajševici se je nabrala dva kilometra dolga kolona. Ljudje so jezni tudi, ker gradnja traja že devet mesecev in ji ni videti… »

Po neurju nikoli ne gre od doma brez motorne žage v prtljažniku

Primorske 28.02.2023
Desetkilometrski, pretežno makadamski odsek ceste med Golim Brdom in Britofom, tik ob meji z Italijo, je vse težje prevozen zaradi vse globljih lukenj in dreves, ki ob vsakem močnejšem vetru padajo na cesto. V edinem kraju ob cesti, Miščku, živi… »

Kraška panceta in zašink tudi na japonskih krožnikih

Primorske 28.02.2023
Kraška panceta in zašink, salame, kasneje pa tudi kraški pršut, bodo kmalu dišali tudi japonskim kupcem. V podjetju Kras bodo predvidoma danes te dobrote zložili v kontejner, tega pa bodo v koprskem pristanišču naložili na ladjo, ki bo odplula… »

Proračun 2023 v primežu naložb preteklih let?

Primorske 28.02.2023
Po navodilih novega izolskega župana Milana Bogatiča so v občinski upravi pripravili predlog letošnjega proračuna. Predvideva 28,74 milijona evrov prihodkov in 29,46 milijona odhodkov ter odraža prioritete na gospodarskem, socialnem in razvojnem… »

S 100 državnimi milijoni do prvih 3000 stanovanj

Primorske 28.02.2023
Da moramo v Sloveniji povečati in pospešiti gradnjo javnih stanovanj, čivkajo že ptički, hkrati pa o tem prihaja vedno več pobude s strani vlade. Kaj o državnih načrtih pravijo nepremičninski poznavalci - so realistični? SLOVENIJA, PRIMORSKA >… »

Smučarji notranjsko primorske regije zbirali odličja v Srbiji

Primorske 28.02.2023
Reprezentanca notranjsko primorske regije Smučarske zveze Slovenije je pred kratkim uspešno tekmovala na FIS otroškem pokalu Srbije. Na Primorsko sta zmagi prinesla Julija Kobal in Sebastijan Bavdaž. MOKRA GORA > Naši Soriški planini podobno… »

Banke služijo, za komitente pa ni obresti

Primorske 28.02.2023
Razlike med posojilnimi in depozitnimi obrestnimi merami so v Sloveniji izrazito velike - predvsem v škodo bančnih komitentov, medtem ko banke in njeni lastniki trenutno (še) služijo na veliko. LJUBLJANA > Deponenti v slovenskih bankah postajajo vse… »

Od 464 parkirnih mest v garažni hiši Sonce jih je zasedenih približno sto

Primorske 28.02.2023
Odkar so s 1. februarjem začeli zaračunavati parkirnino v garažni hiši Sonce, je njena zasedenost slaba. Od sredine novembra do konca januarja, ko je bilo parkiranje tam brezplačno, je bilo skoraj nemogoče najti prosto parkirno mesto, zdaj pa je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem