Povezane novice

Erik Brecelj o zakonu o evtanaziji: Populističen zakon, ki nima zveze z realnostjo

RTV Slovenija 27.07.2023
Kirurg in predsednik vladnega strateškega sveta za zdravstvo Erik Brecelj predlagateljem zakona o prostovoljnem končanju življenja očita, da so spisali populističen predlog, ki krši medicinsko etiko. Društvo Srebrna nit očitke zavrača. "Noben… »

Niti najbolj provladni zdravniki niso več tiho – evtanazija je očitno edina vladna rešitev za zdravstveni sistem

Nova 24TV 27.07.2023
Erik Brecelj in Robert Golob (foto: sta) V primeru, če bi bil predlog zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, ki je bil sredi meseca vložen v zakonodajni postopek, sprejet in bi ta zdravnikom po novem naložil izvajanje evtanazije, bi… »

Erik Brecelj: Če bi zakon zdravnikom naložil izvajanje evtanazije, "raje vrnem licenco"

Necenzurirano 27.07.2023
Ugledni kirurg Erik Brecelj, zaposlen na Onkološkem inštitutu, se je opredelil do predloga Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja (ZPPKŽ), ki bo neozdravljivo bolnim omogočil, da prostovoljno končajo svoje življenje. Dejal je, da je… »

Erik Brecelj: "Raje vrnem licenco"

Zurnal24 27.07.2023
Kirurg Erik Brecelj ostro napadel predlog zakona o predčasnem končanju življenja. Kritizira možnost evtanazije, ki jo zakon predvideva le v izjemnih primerih. Na predlog zakona o predčasnem končanju življenja, ki ga je v parlamentarni postopek s… »

Dr. Brecelj: Če bi nam zakon naložil izvajanje evtanazije, vrnem licenco

Delo 27.07.2023
Kirurg onkolog in predsedujoči strateškemu svetu za zdravstvo pri predsedniku vlade ostro nad predlagatelje zakona o pomoči pri končanju življenja. »Kot zdravnik sem zavezan kodeksu medicinske etike in noben zakon ni nad kodeksom. Imamo primere iz… »

Brecelj: Če bi zakon zdravnikom naložil izvajanje evtanazije, raje vrnem licenco

SiolNET 27.07.2023
"Kot zdravnik sem zavezan kodeksu medicinske etike in noben zakon ni nad kodeksom. Imamo primere iz zgodovine, ko so diktatorji sprejemali zakone in ukazovali zdravnikom početi stvari, za katere nas je lahko sram. Evtanazija je v nasprotju s kodeksom… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem