Primorske

Protest zoper protikoronske ukrepe tokrat na Kongresnem trgu

Primorske pred 35 minutami
Protest proti vladnim ukrepom za zajezitev širjenje koronavirusa in pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT) se je tokrat začel na Kongresnem trgu. Zadnjih nekaj tednov so se protestniki zbirali na Trgu republike, ki pa je bil danes zaradi… »

LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP vložile že drugo interpelacijo ministra Hojsa

Primorske pred 6 urami
Opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so danes vložile v tem mandatu že drugo interpelacijo ministra Aleša Hojsa, ki so jo zasnovali v Levici. LJUBLJANA > Ministru Alešu Hojsu med drugim očitajo odgovornost za soustvarjanje izrednih razmer v… »

V Avstriji velik dnevni porast okužb z novim koronavirusom

Primorske pred 7 urami
Število potrjenih okužb z novim koronavirusom je v Avstriji skokovito naraslo. V minulih 24 urah so jih namreč po današnjih podatkih pristojnih ministrstev potrdili 3727. Še dan pred tem so jih potrdili "zgolj" 2590. Danes sicer poročajo o 13 smrtih… »

Krek: Epidemije še ni konec, morda prihaja nova različica

Primorske pred dvema urama
Epidemije covida-19 ni konec, čeprav se nekateri obnašajo, kot da jo je, a virus je še vedno prisoten in je visoko kužen, zlasti v zimskem času, zato se povečuje število okuženih, hospitaliziranih in umrlih, žal pa prepočasi število cepljenih… »

Umrl nekdanji obrambni minister in načelnik generalštaba JLA Branko Mamula

Primorske pred 7 urami
V 101. letu življenja je umrl eden najbolj prepoznavnih vojaško-političnih voditeljev nekdanje SFRJ, bivši jugoslovanski obrambni minister in načelnik generalštaba JLA Branko Mamula, poročajo srbski in črnogorski mediji. Umrl je za posledicami… »

Koper začel z zmago

Primorske pred tremi urami
Minuli konec tedna se je začelo tekmovanje tudi v četrti košarkarski ligi, tud s tremi primorskimi moštvi. Te dni se z drugim krogom nadaljuje pokalno tekmovanje. KOPER > V uvodnem krogu zahodnega dela četrte lige je Podbočje ugnalo postojnske Orle… »

Ruski opozicijski voditelj Navalni dobitnik letošnje nagrade Saharov

Primorske pred 23 minutami
Dobitnik letošnje nagrade Saharov je zaprti ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni, je danes na zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu sporočila njegova podpredsednica Heidi Hautala. Ob tem je v imenu Evropskega parlamenta ruske oblasti… »

Direktor ICIJ razkril hude pritiske nekaterih držav na novinarje zaradi Pandorinih dokumentov

Primorske pred 10 urami
Pet medijev, ki so v okviru Mednarodnega konzorcija preiskovalnih novinarjev (ICIJ) sodelovali pri pripravi nedavno objavljenih Pandorinih dokumentov, se je iz strahu pred represijo države umaknilo in odločilo, da ne objavijo načrtovanih publikacij, je… »

Z ukradenim lexusom nameraval čez mejo

Primorske pred 6 urami
Policisti so včeraj ob 13.20 na Fernetičih ustavili avto znamke lexus, model NX 300 h. V postopku so ugotovili, da ima nameščene ukradene nemške registrske tablice in je v evidencah zabeležen kot ukraden 17. septembra v Italiji. Voznika, 23-letnega… »

Facebook naj bi načrtoval spremembo imena

Primorske pred 4 urami
Upravljalec družbenega omrežja Facebook načrtuje spremembo imena, kar naj bi odražalo osredotočenost podjetja na izgradnjo tako imenovanega metaverzuma, poroča spletni portal The Verge, ki se sklicuje na vir blizu družbe. O spremembi imena naj bi… »

Primorske, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem