Dnevnik, zadnje novice

#foto: Zaenkrat miren protest na Kongresnem trgu

Dnevnik pred 18 minutami
V Ljubljani že šesti teden zapored potekajo sredini protesti. Zbrana množica se tudi tokrat ne strinja z zapovedanim upoštevanjem pogojev PCT in delovanjem vlade, številni protestniki zahtevajo odstop Janeza Janše. Ker shod, ki tokrat namesto na… »

Krek: Epidemije še ni konec, morda prihaja nova različica

Dnevnik pred 53 minutami
Epidemije covida-19 ni konec, čeprav se nekateri obnašajo, kot da jo je, a virus je še vedno prisoten in je visoko kužen, zlasti v zimskem času, zato se povečuje število okuženih, hospitaliziranih in umrlih, žal pa prepočasi število cepljenih… »

V torek potrdili 2145 okužb z novim koronavirusom, prihaja pa že nova, še bolj kužna različica

Dnevnik pred eno uro
V torek so ob 7367 PCR-testih potrdili 2145 okužb z novim koronaviruso, kar je najvišje dnevno število potrjenih okužb od 12. januarja, ko so jih našteli 2104. Delež pozitivnih testov je znašal 29,1 odstotka. V bolnišnicah zdravijo 427 covidnih… »

Zaev in Kurti utrpela udarec na lokalni ravni

Dnevnik pred eno uro
Na občinskih volitvah v Severni Makedoniji in na Kosovu sta v prvem krogu obe vladajoči stranki doživeli poraz, a upata, da bo v drugem krogu mogoče še vse nadoknaditi. Konec prejšnjega tedna so v Skopju pred sedežem opozicijske nacionalistične… »

Zbiranje denarja za družbeno odgovorne pobude

Dnevnik pred eno uro
Zavod Danes je nov dan je objavil platformo, prek katere skušajo tri nevladne organizacije, ki jih je izbrala strokovna komisija, zbrati 5000 evrov za ideje, s katerimi želijo krepiti skupnost. Za sredstva se potegujejo kolektiv Sagar, Neodvisni obalni… »

Telekom Slovenije zaznava vedno več kibernetskih napadov

Dnevnik pred dvema urama
Operativni center kibernetske varnosti Telekoma Slovenije v zadnjih dveh letih beleži izrazito povečanje števila kibernetskih napadov. Doslej rekordno je bilo lansko leto, letos pa se je število napadov povečalo že za več kot polovico. Samo v… »

V Sloveniji tretjina električne energije iz obnovljivih virov

Dnevnik pred tremi urami
Raba obnovljivih virov energije narašča. V Sloveniji je bilo lani iz teh virov proizvedene 33 odstotkov električne energije. Na ravni celotne EU je bilo lani po začasnih podatkih prvič proizvedene več električne energije iz obnovljivih virov kot iz… »

Po Sloveniji mrgoli necepljenih z lažnimi potrdili

Dnevnik pred 4 urami
V Centralnem registru cepljenih oseb je na stotine, če ne na tisoče fiktivno cepljenih. Ljudje množično uporabljajo lažna digitalna potrdila, zdravniki samoplačniško protizakonito izdajajo potrdila o prebolelem covidu. Pogoj PCT je na široko odprl… »

Opozicija vložila že drugo interpelacijo ministra Hojsa

Dnevnik pred 4 urami
Opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica, SAB in Nepovezani poslanci so danes vložile v tem mandatu že drugo interpelacijo notranjega ministra Aleša Hojsa, ki so jo zasnovali v Levici. Med drugim mu očitajo odgovornost za soustvarjanje izrednih razmer v… »

Nedeljski dnevnik: Za bolnike bo skrbela robotka Frida

Dnevnik pred 4 urami
Kar smo pred desetletji spremljali v znanstveno-fantastičnih filmih, se seli na hodnike Univerzitetega kliničnega centra Maribor: predvidoma maja prihodnje leto čaka bolnike zanimiva izkušnja, saj bo ekipo zdravstvenega osebja okrepila nova članica… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem