Dnevnik, zadnje novice

Najboljša vina na svetu v letu 2021

Dnevnik pred 1 dnevom
Neumoren vinski ocenjevalec, avstralski strokovnjak James Suckling, je zaključil sezono ocenjevanja najboljših vin in na koncu na splet, ob lestvicah posameznih držav, poslal tudi lestvico najboljših vin na svetu. Med sto najboljšimi je 22… »

Boris Dežulović: Pravica za bedake

Dnevnik pred 1 dnevom
Tudi meni bi seveda kaj takega lahko padlo na pamet v nemočnem besu, ko je zdrav razum diskvalificiran iz razprave. V redu, rečemo potem jezno, nihče ne more prepovedati, da si neumen, ni se ti treba cepiti – tvoja odločitev, tvoje zadovoljstvo –… »

Subjektiv: Od Triglava do Carigrada

Dnevnik pred 1 dnevom
Ali bo vojna? Kjerkoli tukaj okoli nas? Pravilen odgovor je, da ne bo. Govoriti o tem, da bo, kliče hudiča. Kolega Sead Numanović iz Sarajeva, ki jo je doživel kot vojak, pravi, da velja ista dramaturgija kot v gledališču. »Če se v prvem dejanju… »

Covid je razgalil, kdo in kaj smo Slovenci

Dnevnik pred 1 dnevom
Covidna bolezen, covidni časi, covidni ukrepi so na preizkušnjo postavili družbo v celoti, posebej njen vitalni del – duševno zdravje. Znašli smo se v nekakšni množični histeriji, anksioznosti, drug nasproti drugemu, polni strahov, nakopičenega… »

Digitalizacija javnega sektorja: Presvetlitev ali zgolj nova Potemkinova vas naše politike

Dnevnik pred 1 dnevom
Zadnje mesece, zlasti od aprila dalje, se je v medijih zelo zgostilo poročanje o digitalizaciji Slovenije, gospodarstva in predvsem javnega sektorja. Enega od povodov za povečano zanimanje javnosti in vlade je dala kar Evropska komisija. Določila je… »

Zadnja pika: Elektronsko strgalo

Dnevnik pred 1 dnevom
Tisti, ki malce bolj podrobno spremljajo dnevno politiko in njene zdrse v globine, se verjetno še spomnijo predlanskega zgražanja tam okrog božiča. Takratni državni sekretar na ministrstvu za šolstvo je na najbolj priljubljenem mediju Janeza Janše… »

Carmel Agius: Kako preprečiti vojno? Ljudje ne smejo pustiti, da bi jih politiki preslepili.

Dnevnik pred 1 dnevom
Sodnik Carmel Agius, predsednik Mehanizma za mednarodna kazenska sodišča v Haagu, pravnega naslednika Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije (ICTY), je minuli teden obiskal Zagreb. Tam se je srečal s predstavniki… »

Goran Vojnović: Odjavna televizija

Dnevnik pred 1 dnevom
Po vzoru na britanski BBC naj bi nas v prihodnje, vsaj tako pravijo njeni reformatorji, naša javna televizija ne le informirala, temveč tudi zabavala in nas vedrila. V teh mračnih, negotovih časih, ko so novice v poročilih povečini žalostne in skrb… »

Nacionalka Slovencev ne prenaša

Dnevnik pred 1 dnevom
Četrtkovo tekmo v superveleslalomu na nacionalni televiziji so pri številki trideset prekinili in začeli predvajati druge oddaje. Poslovili so se z besedami, da smo videli, kdo so prvi trije, in da bodo o naših štirih, ki so imeli višje startne… »

Smo na pragu nove zlate dobe ročnih konzol?

Dnevnik pred 1 dnevom
Ponudba prenosnih ročnih konzol postaja vse bolj pestra. Po Nintendovem switchu in Valvovem steamdecku sedaj svojo platformo snuje še Qualcomm. Ameriško podjetje Qualcomm, ki slovi predvsem po izdelavi procesorjev za pametne telefone, se želi vmešati… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem