Okusno in kvalitetno kuhano vino po receptu kuharske blogerke Selme Bizjak
Nova 24TV 15.12.2020
Kuharska blogerka Selma Bizjak. (Foto: Facebook) Za okusno in kvalitetno kuhano vino je najbolj pomembno, da izberemo primerno vino, ki ne sme biti iz nizkocenovne ponudbe.
Pri nas so predvsem primerne sorte Merlot, Cabernet, Barbera in Cabernet Sauvignon z vsebnostjo okoli 13 odstotki alkohola. Potrebujemo: 1,5 litra rdečega vina, 250 g kristalnega sladkorja, 1 rdeče jabolko, 1 bio limona, 2 bio pomaranči ali 4 bio klementine, 3 cimetove palčke, ščep muškatnega oreščka, 10 klinčkov, 1 zvezdnat janež. Priprava: Najprej pripravimo sadje. Jabolko razpolovimo in odstranimo sredino s pečki. Nato ga narežemo na zelo tanke rezine. Bio