Kultura

O ljubezni in revoluciji

Dnevnik pred 2 dnevoma
V Mini teatru bodo nocoj pripravili premiero avtorskega projekta Sanjači ali ljubezenska zgodba v revoluciji. Montažo različnih motivov in besedil je zrežiral Bor Ravbar. V Mini teatru svoj letošnji nabor postdramskih predstav odpirajo z avtorskim… »

Ena od najbolj ikoničnih iger "ponuja neverjetno priložnost za pripovedovanje različnih zgodb"

RTV Slovenija pred 10 dnevi
Po več kot desetletju, kolikor so stari načrti za film o eni najbolj ikoničnih družabnih iger na svetu Monopolyju, se je zdaj končno začelo premikati k uresničitvi. A ni še znano, kdaj se bo snemanje vendarle začelo. Znan je producent filma. To… »

Igralka Draga Potočnjak gladovno stavka v podporo Palestincem

RTV Slovenija pred 11 dnevi
Od petka v prostorih Slovenskega mladinskega gledališča gladovno stavka igralka Draga Potočnjak. Letošnja prejemnica nagrade Poldeta Bibiča za življenjsko delo naj bi stavkala še do nedelje. Kot je zapisala v izjavi, je stavka dejanje obupa, a tudi… »

Umrla režiserka Eleanor Coppola

Dnevnik pred 13 dnevi
Umrla je ameriška režiserka Eleanor Coppola, ki je bila več kot 60 let poročena z režiserjem Francisom Fordom Coppolo. V starosti 87 let je umrla v petek v krogu svoje družine v kraju Rutherford na severu Kalifornije, so sporočili svojci… »

Poglobitev v politizacijo umetnosti, umetniško in politično propagando, resnico in manipulacijo

RTV Slovenija pred 17 dnevi
V Galeriji P74 so pripravili skupinsko razstavo Propaganda, na kateri so na ogled dela s propagandnim in provokativnim namenom, ki so jih ustvarili Matjaž Hanžek, Ivan Volarič Feo, Dalibor Martinis, Laibach Kunst in Novi kolektivizem. Razstavo… »

Majhnost trga nam nemalokrat daje proste roke

Delo pred 21 dnevi
Moto Za otroke le najboljše je rdeča nit naše literarne zgodovine, pravi Katja Kac. V nadaljevanju preberite: V ponedeljek se bo v Bologni začela 61. edicija največjega knjižnega sejma, posvečenega otroški in mladinski literaturi. Slovenija se z… »

Umrl režiser najdražjega jugoslovanskega filma vseh časov

Dnevnik pred 23 dnevi
V 97. letu starosti se je poslovil hrvaški režiser Veljko Bulajić, katerega Bitka na Neretvi, najdražji jugoslovanski film vseh časov, je prepotoval ves svet ter z več kot 550 milijoni gledalcev do danes velja za najbolj gledan film nekdanje… »

Tresk / Festival glasbe in založništva

Mladina 26.03.2024
Danes se v Ljubljani pričenja festival Tresk. Od 27. do 29. marca bo v Ljubljani potekal Festival Tresk, ki pod okriljem Radia Študent že 15 let predstavlja obračun glasbe in založništva. Z vizualnimi natečaji, pogovori, koncerti in klubskimi… »

Slovenska avtorica in ilustratorja nominirani za »Nobelovo nagrado za otroško literaturo«

Mladina 20.03.2024
Jana Bauer, Peter Škerl in Ana Zavadlav med nominiranci za spominsko nagrado Astrid Lindgren. Avtorica Jana Bauer ter ilustratorja Peter Škerl in Ana Zavadlav so med številnimi nominiranci za letošnjo spominsko nagrado Astrid Lindgren, ki velja za… »

Vse pore družbe prežemajoči kitajski nadzorni sistem za zgradnjo "dobrega" državljana

RTV Slovenija 19.03.2024
Kitajska režiserka Džang Džjaling je posnela dokumentarec Popolno zaupanje, ki se poglobi v popolni tehnološki nadzor, kakršnega nad kitajskimi državljani izvaja oblast. Režiserka s filmom kaže jezo in zgroženost gledalcev, a hkrati vzbuja… »

Kultura, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem