Kultura

Na Festivalu Fuga slavila akademija Dimitri, občinstvo nagradilo slovensko predstavo QR-koda

RTV Slovenija pred 9 dnevi
Strokovna žirija 5. festivala Fuga je za najboljšo predstavo v celoti nagradila avtorski projekt Not Found švicarske akademije Dimitri, medtem ko je občinstvo najbolj prepričala predstava slovenskih študentov QR-koda. Festival Fuga je letos v Kopru… »

Danes se začenja sojenje Alecu Baldwinu, grozi mu do 18 mesecev zapora

Necenzurirano pred 16 dnevi
Igralec Alec Baldwin, znan po svojih mnogih filmskih vlogah, je bil januarja 2024 obtožen umora snemalke Halynoe Hutchins, ki je umrla po nesreči na snemanju filma "Rust" leta 2021. Alec Baldwin je namreč med snemanjem nesrečno ustrelil Halynoe… »

»Številni ljudje se selijo v iskanju varnosti in boljšega življenja«

Mladina pred 16 dnevi
Vizualna umetnica Helena Tahir je spregovorila za posebno poletno številko Mladine INTERVJU 2024. Helena Tahir (1992) je ena najprodornejših vizualnih umetnic mlajše generacije pri nas, ki primarno deluje na področjih grafike, slikarstva in risbe. Je… »

Umrl arhitekt in profesor urbanizma Fedja Košir

Dnevnik pred 17 dnevi
V 85. letu je umrl arhitekt in upokojeni profesor na Fakulteti za arhitekturo Fedja Košir. Po navedbah Slovenske akademije znanosti in umetnosti, katere izredni član je bil od lani, je v 70. in 80. letih minulega stoletja na slovenskih in jugoslovanskih… »

Vloga medijev pri oblikovanju dojemanja stvarnosti

Mladina 19.06.2024
Razstava Mladininega fotografa Boruta Krajnca. V projektnem prostoru Aksioma bodo ob 19.00 odprli razstavo Mladininega fotografa Boruta Krajnca z naslovom Snubitev, fototermin ki obravnava politična dejanja naše polpreteklosti in ponuja prostor za… »

Magnifico ostal brez soglasja zavoda za koncert v Tivoliju

Mladina 19.06.2024
Na zavodu za varstvo narave so potrdili, da so o primeru odločili, v četrtek pa bodo podrobnosti pojasnili na novinarski konferenci. Zavod RS za varstvo narave ni izdal soglasja za izvedbo Magnificovega koncerta v Tivoliju, je za N1 povedal Magnificov… »

Kako bi lahko današnja družba delovala na drugačen način?

Mladina 18.06.2024
Na letošnjem festivalu Spider v ospredju droni, jate in druge oblike združevanja, ki temeljijo na solidarnosti in preseganju uveljavljenih norm sodobnega kapitalizma. Na Plečnikovem avditoriju za Tivolskim gradom se bo 19. junija začel festival… »

Pri Mladinski knjigi predstavili še zadnji sveženj knjig pred poletjem

Dnevnik 17.06.2024
Pri Mladinski knjigi so izšle slikanice Precej drugačen zmaj Romana Rozine in Petra Škerla, Mala uš Iva in druga mrgolazen Lovra Matiča in Tomaža Lavriča, Bolšji cirkus Andreja in Roka Predina, Kevinovi oslički Barbare Hanuš in Ane Zavadlav ter… »

Umrla je Tereza Vuk

Mladina 17.06.2024
Pisateljica in kolumnistka je bila stara 47 let. Umrla je slovenska pisateljica in kolumnistka Tereza Vuk, ki je bila za svojo zadnjo knjigo Zakaj ima moj hudič krila nominirana tudi za kresnika za najboljši roman preteklega leta. Stara je bila 47 let… »

Prešernov sklad / Koga vlada predlaga za nove člane upravnega odbora?

Mladina 13.06.2024
Vlada je na dopisni seji predlagala imenovanje 15 novih članov upravnega odbora Prešernovega sklada. Vlada je na dopisni seji predlagala imenovanje 15 novih članov upravnega odbora Prešernovega sklada. To so Manca G. Renko, Diana Koloini, Vesna… »

Kultura, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem