Kultura

Ena od najbolj ikoničnih iger "ponuja neverjetno priložnost za pripovedovanje različnih zgodb"

RTV Slovenija pred 4 dnevi
Po več kot desetletju, kolikor so stari načrti za film o eni najbolj ikoničnih družabnih iger na svetu Monopolyju, se je zdaj končno začelo premikati k uresničitvi. A ni še znano, kdaj se bo snemanje vendarle začelo. Znan je producent filma. To… »

SLOVENSKA IGRALKA GLADOVNO STAVKA ZA PALESTINO: To so njene zahteve

Regional pred 4 dnevi
Igralka Draga Potočnjak gladovno stavka od petka v prostorih Slovenskega mladinskega gledališča (SMG). Letošnja prejemnica nagrade Polde Bibič za življenjsko delo naj bi stavkala do nedelje. Kot je zapisala v izjavi, je stavka dejanje obupa, a tudi… »

V krogu družine umrla Eleanor Coppola

Delo pred 7 dnevi
Umrla je ameriška režiserka Eleanor Coppola, ki je bila več kot 60 let poročena z režiserjem Francisom Fordom Coppolo. V starosti 87 let je umrla v petek v krogu svoje družine v kraju Rutherford na severu Kalifornije, so po poročanju nemške… »

»Cilj propagande je vpliv na javno mnenje«

Mladina pred 11 dnevi
Propaganda skozi oči kontrakulturnih umetniških gibanj. V Galeriji P74 bodo danes ob 19. uri odprli razstavo del Matjaža Hanžka, Ivana Volariča Fea, Daliborja Martinisa, skupine Laibach Kunst in oblikovalskega studia Novi kolektivizem z naslovom… »

Majhnost trga nam nemalokrat daje proste roke

Delo pred 14 dnevi
Moto Za otroke le najboljše je rdeča nit naše literarne zgodovine, pravi Katja Kac. V nadaljevanju preberite: V ponedeljek se bo v Bologni začela 61. edicija največjega knjižnega sejma, posvečenega otroški in mladinski literaturi. Slovenija se z… »

Umrl režiser najdražjega jugoslovanskega filma vseh časov

Dnevnik pred 16 dnevi
V 97. letu starosti se je poslovil hrvaški režiser Veljko Bulajić, katerega Bitka na Neretvi, najdražji jugoslovanski film vseh časov, je prepotoval ves svet ter z več kot 550 milijoni gledalcev do danes velja za najbolj gledan film nekdanje… »

Tresk / Festival glasbe in založništva

Mladina pred 25 dnevi
Danes se v Ljubljani pričenja festival Tresk. Od 27. do 29. marca bo v Ljubljani potekal Festival Tresk, ki pod okriljem Radia Študent že 15 let predstavlja obračun glasbe in založništva. Z vizualnimi natečaji, pogovori, koncerti in klubskimi… »

Slovenska avtorica in ilustratorja nominirani za »Nobelovo nagrado za otroško literaturo«

Mladina pred 31 dnevi
Jana Bauer, Peter Škerl in Ana Zavadlav med nominiranci za spominsko nagrado Astrid Lindgren. Avtorica Jana Bauer ter ilustratorja Peter Škerl in Ana Zavadlav so med številnimi nominiranci za letošnjo spominsko nagrado Astrid Lindgren, ki velja za… »

Vse pore družbe prežemajoči kitajski nadzorni sistem za zgradnjo "dobrega" državljana

RTV Slovenija pred 31 dnevi
Kitajska režiserka Džang Džjaling je posnela dokumentarec Popolno zaupanje, ki se poglobi v popolni tehnološki nadzor, kakršnega nad kitajskimi državljani izvaja oblast. Režiserka s filmom kaže jezo in zgroženost gledalcev, a hkrati vzbuja… »

Minister, ljubica in truplo

Gorenjski glas 16.03.2024
Kranj – V soboto, 16. marca, ob 19.30 bo v Kulturnem domu na Kokrici na sporedu nova ponovitev komedije Raya Cooneyja Minister, ljubica in truplo v režiji Nataše Babič. Gospod Richard Pimpy, minister, namerava v prestižnem londonskem hotelu… »

Kultura, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem