Kultura

Živahna gibkost preteklega sveta

Dnevnik pred 12 minutami
V sodobnem svetu je vse težje ocenjevati koncerte klasične glasbe, za katere se zdi, da lebdijo v nekakšnem breztežnostnem prostoru, odtrganem od sodobne realnosti. Sicer ni mogoče zanikati, da so na takšnih koncertih predstavljena dela gotovo… »

Minister, ljubica in truplo

Gorenjski glas pred 3 dnevi
Kranj – V soboto, 16. marca, ob 19.30 bo v Kulturnem domu na Kokrici na sporedu nova ponovitev komedije Raya Cooneyja Minister, ljubica in truplo v režiji Nataše Babič. Gospod Richard Pimpy, minister, namerava v prestižnem londonskem hotelu… »

»Orodja umetne inteligence ustvarjajo seksistične vsebine«

Mladina pred 11 dnevi
Med najbolj priljubljenimi orodji umetne inteligence na svetu sta programa OpenAI in Meta, ki pa kažeta predsodke do žensk. Med najbolj priljubljenimi orodji umetne inteligence na svetu sta programa OpenAI in Meta, ki pa kažeta predsodke do žensk, je… »

Prenova ljubljanske Drame v skladu s časovnico, ki tako kot stroški ostaja nespremenjena

RTV Slovenija pred 12 dnevi
Prenova SNG-ja Drama Ljubljana, ki velja za največji projekt v zadnjih 30 letih na področju kulture, bo po besedah ministrice za kulturo končana kot načrtovano, torej do konca leta 2026, stroški prenove pa naj bi še zmeraj znašali 58,5 milijona… »

Kolikšen bo po novem dodatek k pokojnini za izjemne dosežke na področju umetnosti?

RTV Slovenija pred 14 dnevi
V javni razpravi je predlog zakona o dodatku k pokojnini za izjemne dosežke na področju umetnosti. 100-odstotni dodatek bi dobili Prešernovi nagrajenci za življenjsko delo in 50-odstotnega prejemniki nagrad Prešernovega sklada ob vsaj še eni… »

Umrla je dr. Ksenija Rozman, v Narodni galeriji je pustila neizbrisen pečat

Delo pred 20 dnevi
Bila je ključna strokovnjakinja našega osrednjega umetnostnega muzeja, posvetila se je številnim raziskovalnim temam. Umrla je umetnostna zgodovinarka dr. Ksenija Rozman, so sporočili iz ljubljanske Narodne galerije, katere sodelavka je bila v času… »

Izrael namignil na možnost izstopa z Evrovizije

Dnevnik pred 21 dnevi
Izrael je v nedeljo opozoril, da obstaja možnost, da ne bo sodeloval na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije, če bodo organizatorji - Evropska radiodifuzna zveza (EBU) - zavrnili besedilo pesmi njihove predstavnice Eden Golan kot preveč… »

V Puccinijevem letu premierno tudi njegova živahna glasbena komedija

Delo pred 24 dnevi
V mariborski operni hiši bodo premierno uprizorili njegovo redko izvajano delo Lastovka Giacoma Puccinija. V nadaljevanju preberite: Ob stoti obletnici smrti opernega skladatelja Giacoma Puccinija se v mariborski operni hiši spominu na njegov… »

Porušil propadajoč skedenj in kršil cel kup predpisov

Zurnal24 pred 30 dnevi
V središču vasi Smokuč v žirovniški občini je konec januarja novi lastnik porušil več desetletij propadajoč objekt, na odstranitev katerega so krajani čakali dolgo časa. Vendar pa lastnik ni pridobil smernic ZVKDS, zato se je ob rušenju… »

Na nocojšnji podelitvi baft z največ nominacijami drama Oppenheimer

Dnevnik pred 29 dnevi
Britanska filmska akademija bo nocoj v Londonu nagradila najboljše filmske dosežke preteklega leta. V izbor za nagrade se je uvrstilo 38 filmov, največ nominacij pa je prejela biografska drama Oppenheimer v režiji Christopherja Nolana. Na 77… »

Kultura, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem