Tehnologija

Od temnega veka do prve svetlobe

Delo pred 6 dnevi
Z astrofizičarko Marušo Bradač smo se pogovarjali o glavnih ciljih projekta ERC, Webbovem teleskopu in selitvi iz Kalifornije nazaj v Slovenijo. V nadaljevanju preberite: Prof. dr. Maruša Bradač je dobitnica projekta Evropskega raziskovalnega sveta… »

Odzivanje na spolno kriminaliteto: modeli, spreminjanje in družbeni kontekst

Delo pred 6 dnevi
Monografija podaja celovit vpogled v problematiko obravnave spolnih kaznivih dejanj v sodobnem kazenskem pravu. V nadaljevanju preberite: »Pogled na zgodovinski razvoj kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost nam pokaže, kako so se spreminjale… »

Kar štiri kamere, ki presegajo vsa pričakovanja: tudi s stokratno povečavo

SiolNET pred 8 dnevi
Huawei s serijo P še naprej dviguje standarde kakovosti mobilne fotografije. Huaweiev paradni konj P50 Pro se lahko pohvali s še boljšimi kamerami, nase opozarjajo že na prvi pogled. Nameščene so v dveh krogih na zadnji strani telefona. Tako… »

Lidija Jerkič: Smo daleč od tega, da bi bili zadovoljni

Delo pred 16 dnevi
Na prvomajskem srečanju na Koroškem je opozorila, da ni vse v dobičku in v dodani vrednosti. Predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Lidija Jerkič je na srečanju ob mednarodnem prazniku dela na Ravnah na Koroškem spomnila na… »

Preventivni aspirin? Kakor za koga.

SiolNET pred 20 dnevi
Uradna ameriška zdravstvena priporočila o preventivnem jemanju majhnega odmerka aspirina za preprečevanje infarkta so se nekoliko spremenila – preverite, kaj pravijo zdaj. Tudi pri nas nekateri zdravniki svetujejo redno jemanje majhnega odmerka… »

Katastrofa, ki jo je Moskva skrivala, dokler ni Švedom ponorel alarm

SiolNET pred 23 dnevi
Na današnji dan pred 36 leti se je zgodila katastrofalna nesreča v jedrski elektrarni Černobil na območju Ukrajine. Radioaktivni oblak se je na zahod, sever in severovzhod Evrope širil kar dva dni, v takratni Sovjetski zvezi pa so zgodovinski… »

Test na novi koronavirus brez palčke v nosu ali grlu

SiolNET pred 28 dnevi
Do odgovora o (ne)okuženosti z virusom sars-cov-2, povzročiteljem bolezni covid-19, bomo morda (nekoč) lahko prišli brez nadležnega "vrtanja" s palčko po globinah nosu ali žrela – metoda že obstaja in je preverjena, toda ... V ZDA je pristojni… »

Ko srbi, smo utrujeni in otekajo stopala

Večer pred 29 dnevi
Infogram Poškodovana ledvica ne more več učinkovito filtrirati kri, odpadne snovi v telesu se kopičijo in nastanejo različne zdravstvene težave. O tveganju za nastanek diabetične ledvične bolezni in njenih simptomih več v videu z Luko in Lučko… »

Na vrh!

Večer 11.04.2022
Po uspehu stolpa Vinarium stolpi rasejo kot gobe po dežju. Bo, če Celju uspe z visečim mostom, Slovenija prepredena še s podobnimi tibetanskimi brvmi? Eni držijo pesti za, druge ob misli na to tlačijo nočne more. Skupno uspešni žalski in… »

Kdaj do zdravnika?

Večer 07.04.2022
Že od malih nog nas učijo, da je zdravje naše največje bogastvo ter da sta zdrav duh in zdravo telo neločljiva celota. Biti in ostati zdrav pa, sploh v teh časih, ni povsem preprosto. Mimogrede gre lahko kaj narobe. Lahko se pojavijo težave in… »

Tehnologija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem