Tehnologija

Mednarodni projekt Prihodnja mesta: Maribor na poti k podnebni nevtralnosti

Večer pred 9 minutami
Mestna občina Maribor in družba ZUM sta predstavili mednarodni projekt Prihodnja mesta jugovzhodne Evrope, katerega ambicija je bistveno izboljšati kakovost bivanja svojih prebivalcev, obenem pa izvesti ukrepe za zmanjšanje podnebnih sprememb. V… »

Kako bomo pripotovali v Inteligentni svet 2030

SiolNET pred 1 dnevom
Do leta 2030 bosta fizični in digitalni svet postala tesno prepletena, to pa bo ustvarilo pristno izkušnjo resničnega življenja, je na Global Mobile Broadband Forumu (MBBF) v Dubaju napovedal izvršni direktor družbe Huawei, zadolžen za… »

Čistijo zrak in so hkrati lepi na pogled

Večer pred 1 dnevom
Čistilniki zraka izboljšujejo kakovost zraka v zaprtih prostorih in tako naredijo dom bolj varen in zdrav. V zaprtih prostorih smo namreč izpostavljeni različnim virom onesnaženja zraka, kot so denimo prah, slabo prezračevanje, plesen ali različne… »

Superbogataš v EU gradi vojsko za spreminjanje resničnosti

SiolNET pred 2 dnevoma
Mark Zuckerberg, ustanovitelj družbenega omrežja Facebook, je letos poleti napovedal, da bo Facebook preobrazil v podjetje, ki bo iz interneta ustvarilo alternativno resničnost oziroma tako imenovani "metaverse". Zuckerberg očitno ni požrl besede… »

Jedi, ki so jih poznali že naši stari starši: "Toč s poletno"

Večer pred 7 dnevi
SESTAVINE: Toč: 50 g pancete krškopoljca, 1 klobasa za kuhanje, 1 čebula, 2 dl rdečega vina, 1 dl vode, 1 vejica timijana, 1 žlica moke Polenta: 300 g instant polente, 1,2 l vode, 150 g poltrdega sira, 1 žlica ocvirkove masti, sol NAVODILO ZA… »

Praznična taktika ene največjih trgovin buri duhove: darila le, če plačate več

SiolNET pred 7 dnevi
Tržni analitiki zadnje tedne opozarjajo, da bo letošnja predpraznična in praznična nakupovalna sezona bistveno drugačna od preteklih, saj bo krč globalnih dobavnih verig zelo verjetno močno vplival na razpoložljive zaloge najbolj zaželenih daril… »

Kako astronavti v izraelski puščavi vadijo za življenje na Marsu #video

SiolNET pred 8 dnevi
Šest astronavtov bo mesec dni preživelo v puščavi v Izraelu v izolaciji kot del priprav na prvo človeško misijo na Mars. Pet moških in ena ženska so v začetku oktobra pričeli mesec dni dolgo vajo življenja na Marsu, poroča Al Jazeera… »

Nočni tek po štengah na Kalvarijo znova pod žarometi

Večer pred 9 dnevi
Univerzitetna športna zveza Maribor, ki že več desetletij deluje pod sloganom Zdrava zabava, tudi letos organizira tradicionalni tek po 454 stopnicah, kolikor jih vodi na Kalvarijo. V lanski koronasezoni so se organizatorji zaradi okoliščin… »

Google: pomembna sprememba, če vam je všeč ali ne, prihaja za vse

SiolNET pred 14 dnevi
Vse bolj se zdi, da se slej ko prej nihče ne bo več mogel izogniti mehanizmu, s katerem Google svoje uporabnike varuje pred potencialno krajo osebnih podatkov. Tako imenovano preverjanje v dveh korakih, potrjevanje identitete z geslom in pametnim… »

Brez cepljenja ne bodo mogli v službo

SiolNET pred 14 dnevi
Vse več je letalskih družb (tudi) v ZDA, ki sodelavcem brez prejetega cepiva proti covid-19 ne dopuščajo prihoda v službo. V začetku oktobra je ameriški letalski prevoznik United Airlines vse svoje sodelavce, ki do 27. septembra niso dostavili… »

Tehnologija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem