Tehnologija

Mladi digitalni vinarji v pametni vasi #video

SiolNET pred 1 dnevom
V koprskem zaledju smo obiskali vas, kjer si intenzivno prizadevajo izkoristiti priložnosti in prednosti digitalizacije za boljšo kakovost življenja, ki bo prepričala še več mladih, da si življenje ustvarijo v domačem okolju in ne z odhodom v… »

Na vlaku od Pragerskega do Hodoša

SiolNET pred 3 dnevi
Večji del druge najstarejše proge v Sloveniji in prekmurska proga, ki je bila dokončana po prvi svetovni vojni, sta pred petimi leti doživela temeljito infrastrukturno prenovo in elektrifikacijo. Zdaj je najsodobnejša proga v Sloveniji še vedno… »

Samooskrbna srebrna vas: Prvi korak je samooskrba s hrano, drugi je medsebojna pomoč

Dnevnik pred 6 dnevi
Petnajst kilometrov naprej od Loškega Potoka in 35 kilometrov od Ribnice, čisto na jugu Slovenije, se jezik hrvaškega ozemlja zajeda globoko v slovensko stran. Tam 800 metrov visoko nad reko Čabranko ležita najprej Stari Kot in malo naprej, tik ob… »

Ste že kdaj zamenjali bančni račun brez obiska poslovalnice?

Večer pred 6 dnevi
Slovenci se redko odločamo za menjavo bančnega računa. Kar pomislite, kdaj ste nazadnje razmišljali o menjavi računa in kdaj ste ga nazadnje tudi zamenjali? Pogosto imamo bančni račun še vedno v isti banki, kjer so imeli račun naši starši, in… »

Najtišja pot skozi mesto

Delo pred 8 dnevi
Rok Novak lahko razloži, kako izbrati pot v službo z najmanj hrupa in onesnaženja in kako narediti dobre kremne rezine. Predstavite nam instrument, ki ga najpogosteje ali najraje uporabljate pri delu. Živce izgubljam večinoma s kopico nizkocenovnih… »

Na čem pa stoji vaš televizor?

Večer pred 11 dnevi
Si danes sploh lahko predstavljate dnevno sobo, kakršne so še pred dvajsetimi, tridesetimi leti prevladovale v naših domovih? Nasproti ogromne sedežne garniture z obvezno klubsko mizico je vsaj eno celotno steno zasedalo pohištvo z obveznim… »

Kaj so vam zamolčali slovenski zdravniki, ki so proti cepljenju

SiolNET pred 11 dnevi
Več tisoč Slovencev je na družbenih omrežjih v zadnjih dneh delilo zapis skupine Iniciativa slovenskih zdravnikov z naslovom Mojim otrokom o cepljenju. Srž zapisa, katerega avtorica je ginekologinja dr. Sabina Senčar, je apel staršem, naj svojih… »

"Cepljenim se seva delta ni treba bati"

SiolNET pred 16 dnevi
V tem trenutku še ne moremo reči, kdaj bomo dobili zdravilo za bolezen covid-19, a lahko pričakujemo, da ga bomo čakali manj časa, kot smo čakali zdravilo za HIV, nam je med drugim povedal nemški profesor organske kemije. Profesor Harald Schwalbe… »

Med epidemijo obrnil goro denarja, a kako: vojni dobičkar ali genij?

SiolNET pred 17 dnevi
Spletne skupnosti v zadnjih dneh polemizirajo milijonski garažni posel srednješolca Maxa Haydna iz ZDA, ki je izkoristil izredno povpraševanje po izdelkih, ki jih je bilo na vrhuncu epidemije bolezni covid-19 težko dobiti, in jih preprodajal tudi po… »

Seznam aplikacij, ki udarjajo pod pasom: takoj jih odstranite

SiolNET pred 18 dnevi
Vsaj devet aplikacij za pametne telefone z operacijskim sistemom Android, med njimi tudi ena, ki je število strank merila v milijonih, je uporabljalo gverilsko taktiko, katere cilj je bil prodreti do najbolj intimnih osebnih podatkov mnogih uporabnikov… »

Tehnologija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem