Tehnologija

To so največje skrbi Ukrajincev

SiolNET pred 6 dnevi
Ugibati, kaj v zadnjem letu dni po glavi roji povprečnemu Ukrajincu ali Ukrajinki, je preprosto: v prvi vrsti najverjetneje boj za preživetje in ohranitev suverenosti lastne države, kar je posledica ruske invazije, ki se je začela 24. februarja lani… »

Slaba novica za vse, ki ste imeli covid-19, sploh pa težjo obliko

SiolNET pred 12 dnevi
Srečanje s koronavirusno boleznijo občutno poveča tveganje za razvoj bolezenskih stanj prebavil, kot so zaprtje, bolečine v trebuhu, napihnjenost, kronični refluks, vnetje žolčnika ali čir na želodcu, razkriva nova obširna znanstvena študija… »

Ruski seznam prepovedanih se širi

SiolNET pred 20 dnevi
Z marcem je v Rusiji začel veljati zakon, ki ruskim podjetjem in organizacijam, ki so na kakršenkoli način povezani s Kremljem – teh je v Rusiji ogromno –, prepoveduje uporabo številnih v svetovnem merilu zelo priljubljenih in tako rekoč… »

Februarski plaz novih pametnih telefonov

SiolNET pred 26 dnevi
Najkrajši mesec v letu je tradicionalno obdobje, ko na police trgovin in centre mobilnih operaterjev prihaja večje število novih pametnih mobilnih telefonov. Letos ne bo nič drugače. Na prvi dan februarja je Samsung predstavil svojo novo serijo… »

Stojmenova Duh: Orodja, tudi digitalna, delujejo le, če jih kdo želi in zna uporabiti

SiolNET pred 31 dnevi
"Digitalno preobrazbo vidim kot priložnost, da z digitalnimi tehnologijami, orodji in storitvami olajšamo delo ter izboljšamo kakovost življenja prebivalcev ter poskrbimo za bolj učinkovito, pregledno in sledljivo delovanje države," je za Siol.net… »

"Kralja zlata", ki je imel štab tudi v Ljubljani, išče policija

SiolNET 16.02.2023
Sodišče v nemškem Stuttgartu je izdalo nalog za aretacijo Haralda Seiza. Gre za ustanovitelja in nekdanjega direktorja podjetja Karatbars International, ki se je uradno ukvarjalo s prodajo zlata, neuradno pa je upravljalo piramidno shemo, ki je… »

Ruska operacija pred nosovi Slovencev: so tudi vaši prijatelji?

SiolNET 15.02.2023
Med slovenske uporabnike Facebooka so se v preteklih mesecih infiltrirali akterji, ki usklajeno širijo prorusko propagando. Gre za uporabniške profile s samo enim poslanstvom: poobjavljanjem fotografij, videoposnetkov in tudi fotomontaž, ki… »

Otroci in mladi so najranljivejši (tudi) v digitalnem svetu

SiolNET 06.02.2023
V februarju, ki je mesec varne rabe interneta, še posebej izpostavljajo drugi torek kot dan varne rabe interneta, toda previdnost in olika na internetu sta pomembni temi prav vsak dan v letu. Varna raba interneta je poslanstvo in zelo pomemben izziv… »

Umetna inteligenca – program ChatGPT čez noč postal skrajno levičarski

Nova 24TV 03.02.2023
Chatgpt poganja super računalnik. Vir: EPA Pogovorna programska oprema ChatGPT je prvi poskus umetne inteligence, da prestane Turingov test in nas pretenta, kako je na drugi strani inteligentno bitje, ne pa skupek algoritmov, ki jih poganja močna… »

Umaknite denar, če ga še lahko: mnoge Slovence ujela mreža laži

SiolNET 30.01.2023
Neumann Wallet ponuja zaslužek s kriptovalutami, ki je glede na število objav in komentarjev na družbenih omrežjih v zadnjem obdobju očaral in omrežil številne Slovence. Izplačila so redna, zadeva preverjeno deluje, denarja ne izgublja nihče… »

Tehnologija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem