Tehnologija

Škandal na železnicah: okvare vlakov so bile načrtovane

SiolNET pred 2 dnevoma
Družba Železnice Spodnje Šlezije na Poljskem je imela veliko težavo - novi sodobni vlaki impuls 45WE proizvajalca Newag se po končanem rednem vzdrževanju niso hoteli več zagnati, pa čeprav so na servisu potrdili, da z njimi ni nič narobe. Ker… »

Lastnike računalnikov kmalu čaka težka odločitev

SiolNET pred 3 dnevi
Windows 10, trenutno še vedno z naskokom najbolj priljubljen operacijski sistem za osebne računalnike, bo varnostne posodobitve prejemal še slabi dve leti, nato pa ga bo Microsoft odklopil z aparatov in podporo še tri leta ponujal zgolj proti… »

Windows 11 in Microsoft Office v hudi Keysoffovi ponudbi ob spletnem tednu že od 9 €

SiolNET pred 11 dnevi
Črni petek je za nami, še vedno pa imamo ogromno ponudbe ob spletnem tednu. Pri Keysoffu so pripravili razprodajo ob spletnem tednu z enako velikimi popusti. Gre za nadaljevanje razprodaje ob črnem petku, kjer originalni operacijski sistem Windows in… »

"Bančne poslovalnice se ne bodo poslovile, a se bodo preoblikovale"

SiolNET pred 12 dnevi
Bančništvo prihodnosti bo še bolj digitalizirano in avtomatizirano, a s poudarkom na uporabniški izkušnji, meni izkušeni bančnik, ki ne zagovarja ukinitve gotovine, a obenem želi, da bi negotovinska plačila dobila enake priložnosti, kot jih ima… »

Izredno nevarna prevara: pozor, če prodajate rabljene stvari

SiolNET pred 20 dnevi
V stik s slovenskimi uporabniki spletnih platform za objavljanje malih oglasov so začeli stopati kupci, ki trdijo, da so kupnino za predmet prodaje že poravnali in da ga bodo prevzeli od Pošte Slovenije, prodajalca pa pozovejo, naj plačilo dvigne prek… »

Vznemirljivo proučevanje prepleta jezikov, zgodovine, identitete

Delo pred 21 dnevi
Dr. Marc L. Greenberg ureja Enciklopedijo slovanskih jezikov in jezikoslovja, ki bo najcelovitejša zbirka podatkov o slovanski jezikovni družini. V nadaljevanju preberite: Slovenščina je bila za Američana dr. Marca L. Greenberga, profesorja na… »

Je odvetnik, ki so mu verjeli mnogi Slovenci, prevaral vse?

SiolNET pred 23 dnevi
V Nemčiji se je v priporu znašel odvetnik Reiner Fuellmich, eden največjih ideologov mednarodnega proticepilskega gibanja v obdobju pandemije virusa covid-19. Fuellmich, ki se je zavzemal za to, da se vsem deležnikom pri reševanju epidemiološke… »

Prihaja naročnina za Facebook in Instagram brez oglasov

RTV Slovenija 30.10.2023
Uporabniki družbenih omrežij Facebook in Instagram bodo od novembra lahko plačevali mesečno naročnino za uporabo različic obeh omrežij brez oglasov. Ta bo na voljo ljudem na območju Evropske unije, Evropskega gospodarskega območja in Švice… »

Propadli kriptokralj gre na vse ali nič

SiolNET 26.10.2023
Američanu Samu Bankman-Friedu, verjetno najbolj kontroverzni osebi v svetu kriptovalut, v ZDA trenutno sodijo zaradi goljufije, v najslabšem primeru pa mu grozi celo več kot stoletna zaporna kazen. Bankman-Fried, ustanovitelj do novembra lani ene… »

"Uresničila se je najhujša nočna mora"

SiolNET 25.10.2023
Na svetovnem spletu se je pojavilo na tisoče z umetno inteligenco ustvarjenih fotografij spolnih zlorab otrok, kar je potrditev skrbi, da bodo vse bolj številčni umetnointeligenčni modeli za generiranje slik in fotografij uporabljeni tudi za ta namen… »

Tehnologija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem